طرز تهیه ترشی زرشک | ترشی خوشمزه و خوشرنگ پاییزی
ترشی زرشک از جمله خوشمزه ترین چاشنیها با زرشک و جزو انواع ترشیهای خوشمزه و خوشرنگ پاییزی است که میتوانید هم آن را با زرشک تازه و هم با زرشک خشک، به راحتی در خانه درست کنید.
ترشی زرشک از جمله خوشمزه ترین چاشنیها با زرشک و جزو انواع ترشیهای خوشمزه و خوشرنگ پاییزی است که میتوانید هم آن را با زرشک تازه و هم با زرشک خشک، به راحتی در خانه درست کنید.
ترشی زرشک از جمله خوشمزه ترین چاشنیها با زرشک و جزو انواع ترشیهای خوشمزه و خوشرنگ پاییزی است که میتوانید هم آن را با زرشک تازه و هم با زرشک خشک، به راحتی در خانه درست کنید. ترشی زرشک به عنوان دورچین و کنار غذا هم استفاده میشود. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه ترشی زرشک ساده با زرشک تازه و ترشی زرشک خشک با رب انار و فوت و فنهای خوشمزه شدن و ماندگاری ترشی زرشک را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه ترشی زرشک تازه
زرشک تازه: ۲ و نیم لیوان فرانسوی دستهدار
سرکه سفید: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
آب زرشک: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
آب: ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
گلپر آسیاب نشده: ۱ قاشق چایخوری
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت ترشی زرشک تازه: ۳۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای رسیدن ترشی زرشک تازه: ۳ روز
مراحل طرز تهیه ترشی زرشک تازه قرمز و خوشرنگ
این مدل ترشی زرشک با زرشک تازه در عرض سه روز آماده میشود.
مرحله اول: زرشکها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی زرشک با آب زرشک (طرز تهیه آب زرشک) و زرشک تازه، ابتدا زرشکها را تمیز کنید. اگر میخواهید ترشی زرشک را با زرشکهای شاخهای درست کنید، نیازی به دانه کردن زرشکها نیست. اگر هم دوست دارید زرشکها را دانه کنید.
زرشکها را بعد از پاک کردن در یک ظرف بریزید و به آن آب اضافه کنید، در حدی که روی آنها را بپوشاند. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا زرشکها خیس بخورند.
مرحله دوم: زرشکها را آبکش و خشک کنید
بعد از خیساندن و ته نشین شدن گل و خاک لای زرشکها، آنها را در یک آبکش بریزید و زیر آب سرد بگیرید و دوباره بشویید. روی یک سطح یک پارچه یا دستمال حولهای تمیز بیندازید و زرشکها را روی آن پهن کنید تا آب اضافیشان گرفته و خشک شوند. هر چه زرشکها خشکتر باشند، احتمال کپک زدن ترشی بعد از آماده شدن، کمتر خواهد بود.
مرحله سوم: آب و زرشک را روی حرارت بگذارید
در این مرحله از طرز تهیه ترشی زرشک، در یک قابلمه مناسب، آب و زرشک تازه را بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید محتویات قابلمه به مدت ۳۰ دقیقه با هم بجوشند. باید میزان آب به نصف مقدار اولیه برسد، سپس شعله را خاموش کنید.
مرحله چهارم: زرشکها را در بطری بریزید
روی یک کاسه یک آبکش قرار دهید و زرشک را در آن بریزید تا از آب زرشک جدا شود. زرشکها را با پشت قاشق فشار دهید تا آب اضافیشان خارج شود. این کار باعث میشود زرشکها وقتی در بطری ریخته میشوند، روی سرکه شناور نشوند. اجازه دهید زرشکها و آب آن سرد شود، سپس آنها را در ظروف شیشهای دربدار تمیز و کاملا خشک بریزید.
مرحله پنجم: صبر کنید ترشی زرشک برسد
در این مرحله از طرز تهیه ترشی زرشک، زرشکها را کف شیشه بریزید و شکر، نمک و گلپر (خواص گلپر) را روی آنها بپاشید. آب زرشک و سرکه را به یک نسبت به مواد داخل شیشه ترشی اضافه کنید. کل بطری باید پر باشد و فضای خالی نداشته باشد. سپس درب شیشه ترشی را محکم ببندید تا درز و روزنهای نداشته باشید. شیشه ترشی زرشک را در دمای محیط به مدت ۳ روز قرار دهید.
مرحله آخر: ترشی زرشک را سرو کنید
بعد از سه روز ترشی زرشک شما آماده است. میتوانید درب آن را باز کنید و ترشی زرشک را به عنوان یک چاشنی خوشمزه در کنار وعدههای غذایی مختلف سرو کنید. بعد از اینکه ترشی زرشک آماده شد و درب آن را باز کردید، حتما آن را در یخچال نگهداری کنید.
مواد لازم برای تهیه ترشی زرشک خشک با رب انار
زرشک خشک: ۱ کیلوگرم
سرکه: ۱ لیتر
آب زرشک: ۱ لیتر
نمک: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
رب انار: ۵ قاشق غذاخوری (یا بیشتر)
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۱۵ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت ترشی زرشک خشک با رب انار: ۴۵ دقیقه
مراحل طرز تهیه ترشی زرشک خشک با رب انار
این مدل ترشی زرشک با رب انار و زرشک خشک به ۲ هفته زمان برای رسیدن ترشی نیاز دارد.
مرحله اول: زرشکهای خشک را بشویید و آماده کنید
برای اولین قدم در طرز تهیه ترشی زرشک با رب انار، زرشکهای خشک را بعد از پاک کردن، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در مقداری آب بخیسانید. سپس آنها را آبکش کنید. اجازه دهید زرشکها روی یک سطح صاف و روی دستمال حولهای تمیز، خشک شده و آب اضافی خود را از دست بدهند.
مرحله دوم: زرشکها را بپزید
در یک قابلمه زرشکها را به همراه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. حرارت را کم کنید و ۴۵ دقیقه صبر کنید تا زرشکها کاملا بپزند. سپس آنها را آبکش کنید.
مرحله سوم: آب زرشک و سرکه را با رب انار ترکیب کنید
حالا آب زرشک و سرکه را با هم مخلوط کنید. سپس رب انار (طرز تهیه رب انار) را اضافه کنید و با قاشق آن را به هم بزنید تا کاملا حل شود.
مرحله چهارم: مایه ترشی زرشک را درست کنید
در این مرحله از طرز تهیه ترشی زرشک با رب انار، به ازای هر لیتر از مخلوط سرکه و آب زرشک، ۱ قاشق نمک و ۲ قاشق شکر به قابلمه اضافه کنید و این ترکیب را خوب هم بزنید تا دانههای شکر حل شده و مایه ترشی یکدست شود.
مرحله پنجم: ترشی زرشک را آماده کنید
صبر کنید هم زرشکها و هم مایه ترشی کاملا سرد شوند. سپس زرشکهای آبکش شده را در بطریهای تمیز و خشک بریزید. روی زرشکها، مایه ترشی را بریزید، در حدی که کاملا روی آنها را بپوشاند. در صورت دلخواه مقداری گلپر را روی سطح ترشی بریزید.
درب شیشه ترشی را محکم ببندید تا هیچ منفذی نداشته باشد. شیشه ترشی زرشک را در جای خشک و خنک به مدت ۲ هفته در دمای محیط نگهداری کنید تا کاملا آماده شود.
مرحله آخر: ترشی زرشک و رب انار را سرو کنید
بعد از دو هفته به سراغ ترشی زرشک بروید و درب آن را باز کنید. در مدت دو هفته درب ترشی را به هیچ عنوان نباید باز کنید. ترشی زرشک شما آماده است. آن را در ظرف مناسب سرو بریزید و در کنار غذاهای مختلف یا به تنهایی آن را سرو کنید و از طعم ترشش لذت ببرید. بعد از باز کردن درب شیشه ترشی، حتما آن را در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم در طرز تهیه ترشی زرشک در خانه
برای اینکه طعم ترشی زرشک به تیزی نزند، کمی شکر اضافه کنید. میتوانید به جای شکر، از نبات (طرز تهیه نبات) هم استفاده کنید.
اگر زرشکها را به صورت خوشهای ترشی کنید، احتمال له شدن زرشکها بعد از رسیدن ترشی، کم خواهد بود. در این صورت، خوشهها را بعد از شستن و خشک کردن، به صورت درسته بپزید و در ظرف قرار دهید. همچنین استفاده از خوشه زرشک باعث میشود تا ترشی شما ظاهر بهتر و مجلسیتری پیدا کند.
اگر تمایل دارید که ترشی زرشک را با زرشک خشک درست کنید، زرشکها را از قبل حتما در مقداری آب بخیسانید.
چون مواد اولیه این ترشی زرشک پخته میشوند نیاز به خشک شدن کامل مواد اولیه نیست.
حتما از ظروف شیشهای برای تهیه ترشی زرشک استفاده کنید. ظروف پلاستیکی با اسید موجود در ترشی واکنش نشان میدهد، باعث گازدار شدن ترشی میشود و برای سلامت بدن مضر هستند.
هرگز از قاشق چرب و کثیف برای برداشتن ترشی از داخل ظرف اقدام نکنید. این کار باعث کپک زدن ترشی میشود.
از آنجایی که طبع زرشک سرد است میتوانید بنا به ذائقه خود از ادویههای گرم مثل فلفل سیاه، گلپر، سیاه دانه، زنجبیل یا دارچین استفاده کنید.
از آنجایی که زرشک روی سطح قرار میگیرد حتما شیشه را تا انتها پر کنید تا زرشکها روی سطح باقی نمانند و در سرکه غوطهور شوند.
میتوانید ترشی زرشک را بدون آب زرشک درست کنید و فقط به آن سرکه بیفزایید. در این صورت، طعم ترشیتان بیشتر به تیزی میزند.
یکی دیگر از روشهای تهیه ترشی با زرشک، ترشی زرشک با کلم بنفش است. در طرز تهیه ترشی کلم بنفش و زرشک، باید کلمها را در مخلوطکن پوره کنید. زرشک شسته و خشک شده را هم پوره کنید و هر دو را در بطری بریزید. سپس شکر، نمک، ادویه ترشی و سرکه را به آن اضافه کنید. این ترشی نیاز به پختن ندارد و بعد از ۲ تا ۳ روز میتوانید آن را سرو کنید.
فوت و فنهای خوشمزه شدن ترشی زرشک
ترشی زرشک را با چه سرکهای درست کنیم؟
برای طرز تهیه ترشی زرشک هم میتوانید از سرکه سفید و هم از سرکه قرمز (سرکه انگور یا سرکه سیب) استفاده کنید. اگر ترشی زرشک را بدون رب انار تهیه میکنید، بهتر است سرکه سفید را در آن به کار ببرید.
نسبت شکر و نمک در طرز تهیه ترشی زرشک چقدر است؟
برای اینکه تیزی سرکه و آب زرشک، زننده نباشد، دو برابر میزان نمک را شکر اضافه کنید. یعنی به ازای ۲ قاشق شکر، ۱ قاشق نمک در ترشی بریزید.
برای آنکه تیزی ترشی زرشک کم شود از چه ترفندی میتوان استفاده کرد؟
استفاده از سرکه به تنهایی در تهیه این ترشی میزان تیزی آن را بالا میبرد. ترکیب آب زرشک در کنار سرکه باعث میشود تا میزان تیزی سرکه در ترشی زرشک کمتر شود.
نظر شما