تاثیر شگفتانه ترشی در کاهش قند خون
یکی از مواردی که معمولاً به ترشیها اضافه میشود، سرکه است. سرکه به ویژه سرکه سیب در کاهش قند خون تأثیر دارد و در اثر کندکردن هضم و جذب کربوهیدراتها از افزایش قند خون بعد از صرف غذا جلوگیری میکند. از این رو مصرف ترشی در حد اعتدال در بیماران مبتلا به دیابت مفید است.
یکی از مواردی که معمولاً به ترشیها اضافه میشود، سرکه است. سرکه به ویژه سرکه سیب در کاهش قند خون تأثیر دارد و در اثر کندکردن هضم و جذب کربوهیدراتها از افزایش قند خون بعد از صرف غذا جلوگیری میکند. از این رو مصرف ترشی در حد اعتدال در بیماران مبتلا به دیابت مفید است.
خواص تغذیهای ترشیجات
در تهیه ترشیها معمولاً از سبزیجات و میوهجات مفید و ارزشمند و با خواص تغذیهای خوب استفاده میشود. از آنجایی که در فرآیند تهیه آنها حرارت وجود ندارد، پس خواص تغذیهای آنها تا حدی حفظ میشود. از طرفی فرآیند ارزشمند تخمیر در اثر فعالیت باکتریهای لاکتوباسیل در تولید ویتامینهای گروه B نقش داشته و در واقع همانند پروبیوتیکها عمل کرده و بر سلامتی دستگاه گوارش تأثیرگذار خواهد بود.
البته لازم به ذکر است که در فرآیند تهیه ترشیها، برخی از مواد مغذی دستخوش تغییرات میشوند که به ماهیت ماده عملآوری و مدت زمان آن بستگی دارد. هر چه زمان نگهداری طولانیتر باشد، کاهش ارزش تغذیهای مواد مغذی بیشتر خواهد بود، برای مثال ویتامین C و اسیدفولیک از حساسترین مواد مغذی میباشند که طی این فرآیند به شدت کاهش پیدا کرده و یا کاملا از بین میروند.
همچنین خوب است بدانید ترشی در مقایسه با محصولات لبنی همچون ماست و پنیر که طی تخمیر مغذیتر میشوند، ارزش تغذیهای چشمگیری ندارد.
اسیدلاکتیک تولیدشده در فرآیند تخمیر حمایتکننده رشد فلور طبیعی بوده و باعث نرمال شدن سطح اسید معده شده و به جذب پروتئین و آهن بدن کمک میکند. تخمیر باعث کاهش ترکیبات ضد تغذیهای میشود. فرآیند تخمیر در تهیه ترشی باعث کاهش ۸۷ درصدی نیترات طبیعی موجود در کلم و ۷۰ درصدی اسید اگزالیک چغندر میشود. همچنین فرآیند تخمیر باعث شکسته شدن فیتاتها شده و از این طریق جذب مواد معدنی افزایش مییابد.
دانههای خردل و زردچوبه که معمولاً در تهیه ترشیجات به کار میروند، باعث بهبود هضم و تقویت سیستم ایمنی میگردند. ترشیها معمولاً اشتهاآور بوده و باعث بهبود مصرف مواد غذایی میشوند.
نظر شما