خبر خوش برای بازنشستگان | ثبت نام وام ۳۰ میلیونی آغاز شد

خبر خوش برای بازنشستگان | ثبت نام وام ۳۰ میلیونی آغاز شد

ثبت نام سومین مرحله وام ۳۰ میلیون تومانی که از ۲۲ مهر از طریق کانون‌های بازنشستگی آغاز شده، تا روز پنج‌شنبه (۳ آبان‌ماه) ادامه دارد.

بازنشستگان برای دریافت این تسهیلات، می‌توانند با مراجعه به کانون‌های بازنشستگی در سراسر کشور، نسبت به ثبت‌نام تسهیلات اقدام کنند.

ثبت نام سومین مرحله وام ۳۰ میلیون تومانی که از ۲۲ مهر از طریق کانون‌های بازنشستگی آغاز شده، تا روز پنج‌شنبه (۳ آبان‌ماه) ادامه دارد.

وی با بیان اینکه برای کانون‌های بازنشستگی هر استان سهمیه‌ای در نظر گرفته شده است و از طریق قرعه کشی این وام‌ها تخصیص می‌یابد، اعلام کرد که در این مرحله نیز ۴۰ هزار فقره وام با بازنشستگان پرداخت می‌شود.

آن دسته از بازنشستگان تامین اجتماعی می‌توانند برای ثبت‌نام جهت دریافت این وام اقدام کنند که طی دو سال اخیر این وام را دریافت نکرده باشند. از این رو بازنشستگان برای دریافت این تسهیلات، می‌توانند با مراجعه به کانون‌های بازنشستگی در سراسر کشور، نسبت به ثبت‌نام تسهیلات اقدام کنند.

دارا بودن سن حداکثر ۷۸ سال، عدم مسدودی حساب، مالکیت تلفن همراه به نام شخص متقاضی، عدم سابقه چک برگشتی، عدم بدهی معوق به سیستم بانکی کشور (بابت شخص متقاضی یا ضمانت وام دیگران)، و داشتن موجودی مکفی در حساب بانکی شخص به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان را از دیگر شروط دریافت این تسهیلات عنوان کرد.

 

تاریخ واریز مبلغ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در مهر ماه مشخص شد

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری یکی از مطالبات پر سابقه و دیرین بازنشستگان این صندوق و کارمندان بازنشسته دولت بوده است. در این زمینه بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش و بازنشستگان وزارت جهاد کشاورزی که دریافتی کمتری به نسبت سایر وزارتخانه‌ها دارند، مطالبه‌گری بیشتری دارند. با وجود اینکه مجلس شورای اسلامی از ابتدای سال با در نظر گرفتن منابع لازم، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری را به دولت تکلیف کرده بود، اما همچنان صندوق کشوری و سازمان برنامه و بودجه، گنجاندن مبالغ ناشی از اجرای این طرح را در احکام صادره حقوق مستمری این بازنشستگان لحاظ نکرده است. 

ایلنا نوشت: البته شایعاتی نیز در مورد مشکل تامین مالی منابع اجرای همسان‌سازی از سوی کارکنان صندوق کشوری مطرح شده و با این استدلال که «صندوق کشوری خود همسو با بازنشستگان است و در واقع از مبالغ معین شده سازمان برنامه استفاده می‌کند» مشکل را از طرف تخصیص منابع دولتی معرفی کردند. اما برخی دیگر از منابع؛ همزمان مشکل منابع مالی اجرای طرح را حل شده ارزیابی کرده و مشکل را در بخش اداری کار و تعیین تکلیف محاسبات آن برای بازنشستگان مختلف معرفی کردند. 

محمد علیخانی (از فعالان کارزار همسان‌سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته در آذربایجان غربی) در این رابطه توضیح داد: قرار بوده است که از مهرماه احکام همسان‌سازی شده حقوق بازنشستگان اعمال شود، اما با این وجود از سوی سازمان برنامه و بودجه با تعلل و خلف وعده مواجهیم. کمیسیون‌های مجلس به سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه فشار می‌آورند تا مبالغ همسان‌سازی تعیین و واریز شود، اما هنوز از آن طرف میز مقاومت صورت می‌گیرد. 

وی تصریح کرد: بازنشستگان کشوری و به ویژه آموزش و پرورش از تعللی که از ابتدای بهار امسال شروع شده و پس از هفت ماه هنوز ادامه دارد، ناراضی هستند. صدای آنان نیز به جایی نمی‌رسد. هر ماه وعده‌هایی از سوی مسئولین می‌شنویم اما با این وجود شاهد این موضوع هستیم که وعده‌ها عملیاتی نمی‌شود. در آخرین قولی که داده بودند، قرار بر این بود که تا پایان مهرماه احکام همسان‌سازی بازنشستگان کلیه دستگاه‌های دولتی صادر شود، اما شنیده‌های ما حاکی از آن است که در این ماه نیز چیزی دست بازنشستگان ما را نمی‌گیرد.

این فعال حقوق بازنشستگان کشوری تاکید کرد: البته ظاهرا سازمان برنامه و بودجه و شخص آقای پورمحمدی رئیس این سازمان، با چند تن از نمایندگان بازنشستگان کشوری دیدار و مذاکراتی داشته است؛ اما نکته عجیب این است که هیچکدام از فعالان کانون‌های بازنشستگان ما و فعالین حقوق بازنشستگان کشوری، آنان را نمی‌شناسند و مشخص نیست مشورت‌ها با کدام بازنشستگان صورت گرفته است! 

علیخانی تاکید کرد: ما مطلع شدیم که آن مبالغی که قرار بوده طبق قوانین مصوب مجلس در احکام گنجانده شود، در حقوق بازنشستگان منعکس نمی‌شود اما اگر مبالغ تعیین شده در ردیف‌ها کمتر از مقررات قانونی بالادستی به عنوان همسان‌سازی درج شود، بازنشستگان معترض خواهند شد.

نظر شما