طرز تهیه یک پلوی محبوب

طرز تهیه یک پلوی محبوب

پلو زرد یا پلو زردچوبه یکی از روش‌های محبوب پخت برنج بین هندی‌ها و مردم ترکیه‌ است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد.

پلو زردچوبه همان‌طور که از اسم آن مشخص است، با زردچوبه، طعم و رنگ می‌گیرد. این پلوی زرد رنگ را می‌توانید به جای برنج سفید در کنار انواع خوراک‌ یا خورش‌های مختلف سرو کنید.

همچنین می‌توانید به جای برنج زعفرانی، پلو زردچوبه را برای تزیین برنج سفید به کار ببرید.

مواد لازم برای ۲ نفر:

برنج ۲ پیمانه

کره ۲ قاشق غذاخوری

روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری

فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری

نمک ۲ قاشق چایخوری

آب مرغ، آب گوشت یا آب ساده ۳ فنجان

برگ بو ۲ عدد

طرز تهیه پلو زردچوبه

در مرحله اول باید برنج را با توجه به اندازه تازگیش داخل یک ظرف مناسب بریزیم و با آب ولرم و یک قاشق نمک خیس کنیم. این نکته را به یاد داشته باشید که برنج هر چقدر کهنه تر باشد، باید مدت بیشتری برای خیساندش زمان صرف شود.

در مرحله بعد برنج را آبکشی می نماییم، بعد باید روغن زیتون را با کره درون یک قابلمه مناسب بریزیم. سپس قابلمه را بر روی حرارت بگذاریم و صبر کنیم تا کره به طور کامل ذوب و کمی داغ گردد.

در ادامه آبکشی برنج را انجام می دهیم و آن را داخل قابلمه می ریزیم، بعد به مدت چهار تا پنج دقیقه برنج را تفت می دهیم. سپس نمک را با فلفل سیاه، زردچوبه و برگ بو داخل قابلمه اضافه می ریزیم و همه مواد را باهم ترکیب می نماییم.

در این مرحله، به اندازه ای آب داخل قابلمه می ریزیم که یک بند انگشت سطح آب بالاتر از سطح برنج باشد. بعد حرارت زیر قابلمه را خیلی زیاد می نماییم تا آب بجوشد و بعد حرارت آب را کمتر می نماییم.

در ادامه حدود ده دقیقه منتظر می مانیم تا آب داخل قابلمه کشیده بشود. بعد درب قابلمه را رویش می گذاریم و حرارت را روی کمترین مقدار ممکن می گذاریم، بعد صبر می کنیم تا برنج در مدت چهل و پنج دقیقه دم بکشد.

وقتی برنج خیلی خوب دم کشید، برگ بو را از قابلمه بیرون می آوریم و دور می اندازیم، بعد برنج را داخل قابلمه مخلوط می نماییم تا کاملا یکرنگ گردد. در نهایت پلو زردچوبه را داخل ظرف می ریزیم و با سالاد سرو می نماییم.

نظر شما