گرفتن تلخی خورشت قرمه سبزی | ۱۰ ترفند آشپزی که فقط کدبانوها می‌دانند

گرفتن تلخی خورشت قرمه سبزی |  ۱۰ ترفند آشپزی که فقط کدبانوها می‌دانند

خورشت قورمه سبزی از جمله غذاهای اصیل ایرانی است که تقریبا بدون هیچ‌گونه تغییری از زمان‌های قدیم تا به امروز، سر سفره ایرانی‌ها بوده است. این خورشت، ابتدا در میان عشایر دام‌پرور متداول بود و بعد از آن به سراسر ایران منتقل شد. در این مقاله قصد داریم به راهکارهای سریع و موثر برای رفع تلخی قورمه سبزی بپردازیم پس با ما همراه باشید.

قبل از اینکه ترفندهای رفع تلخی قورمه سبزی را ارائه کنیم بپردازیم به این که چرا قورمه سبزی تلخ می‌شود؟

سبزی خورشت قورمه سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و نعناع است که اگر مقدار شنبلیله نسبت به سایر سبزی های قورمه سبزی زیادتر باشد سبزی قورمه تلخ می‌شود و در نتیجه خورشت قورمه سبزی هم تلخ می‌شود.همچنین میزان سرخ کردن سبزی زیاد شود،سبزی ته گرفته و حالت سوختگی و برشته پیدا می‌کند و طعم خورشت به تلخی می‌زند.

یکی دیگر از دلایل تلخ شدن قورمه سبزی استفاده نامناسب از لیمو عمانی نیز ممکن است از دلایل تلخ شدن قورمه سبزی باشد. قبل از استفاده، لیمو عمانی در تهیه قورمه سبزی را به مدت چند ساعت بخیسانید و یا آن را بشکنید و هسته‌ها را جدا کنید.

سپس لیمو را بکوبید و ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از آن را در انتها به خورشت اضافه کنید. اگر به دنبال پخت قورمه سبزی متنوع هستید،طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ را مشاهده کنید.

اگر بنا به هر دلیلی، خورشت قورمه سبزی تلخ شد، باید چه کار کرد؟ در ادامه چندین روش ساده برای گرفتن تلخی این خورشت پرطرفدار ارائه می‌شود.

۱- اضافه کردن آبغوره

اگر حدس می‌زنید تلخی خورشت به خاطر لیمو عمانی است، مقدار کمی آبغوره به آن اضافه کنید.ترشی آبغوره سبب کاهش تلخی قورمه سبزی می‌شود.

۲- اضافه کردن سیب زمینی

سیب زمینی همیشه حلال مشکلات خورشت است.اگر قورمه سبزی شما تلخ شد یک عدد سیب زمینی داخل خورشت بیندازید و قبل از پختن، آن را خارج کنید.

۳- استفاده از رب انار و رب گوجه فرنگی

می‌توانید از یک قاشق رب گوجه ‌فرنگی یا مقدار کمی رب انار استفاده کنید. به این نکته توجه کنید که اگر مقدار رب زیاد شود، خورشت ترش می‌شود.

۴- ریختن آبلیمو در قورمه سبزی تلخ

اگر فکر می‌کنید لیمو عمانی باعث تلخ شدن خورشت شده، آن را خارج کرده و مقدار کمی آبلیمو تازه داخل خورشت بریزید. حواستان باشد که آبلیمو حتما تازه و مرغوب باشد.

۵- اضافه کردن سبزی قورمه

مقداری سبزی قورمه با کیفیت مطلوب به خورشت اضافه کنید. اگر سبزی قورمه نداشتید اسفناج و گشنیز به خورشت‌تان اضافه کنید. از آنجایی که گشنیز شیرین است، اضافه کردن آن باعث کاهش تلخی خورشت قورمه سبزی می‌شود.اسفناج و گشنیز را ریز خرد کرده و مقداری تفت دهید و به قورمه سبزی تلخ شده اضافه کنید تا تلخی قورمه سبزی را کاهش دهد.

۶- استفاده از قند برای گرفتن تلخی قورمه سبزی

اگر قورمه سبزی شما تلخ شده می‌توانید از قند استفاده کنید.بستگی به حجم خورشت شما یک یا دو حبه قند به خورشت اضافه کنید و زمان دهید تا تلخی خورشت را کم کند.

۷- گذاشتن نان خشک در خورشت قورمه سبزی تلخ

نان خشک در خورشت باعث جذب طعم خورشت می‌شود.یک تکه نان خشک را داخل قورمه سبزی تلخ شده بگذارید و بعد از ۱۵ دقیقه که تلخی خورشت را جذب کرد آهسته نان را از داخل خورشت بردارید تا داخل خورشت له نشود.

۸- اضافه کردن پیاز تفت داده شده به قورمه سبزی تلخ

همان گونه که می دانید پیاز داغ مقداری شیرین است و مزه شیرینی کمی به غذا می دهد همین شیرینی و کاراملی بودن پیاز باعث رفع تلخی قورمه سبزی می‌شود.برای اینکار، یک پیاز درشت را رنده کنید، آب آن را بگیرید و در تابه با مقدار کمی روغن تفت دهید و به قورمه سبزی اضافه کنید. پیاز داغ علاوه بر اینکه خورشت را خوشمزه تر می‌کند باعث لعاب انداختن غذا هم می‌شود.

۹- اضافه کردن مقداری آب

رقیق کردن خورشت قورمه سبزی تلخ شده با اضافه کردن آب باعث کاهش تلخی خورشت می‌شود. مقداری آب جوش به خورشت قورمه سبزی اضافه کنید تا مزه تلخی آن کمتر می شود.

۱۰- استفاده از زعفران و شکر

اگر متوجه شدید خورشت قورمه سبزی خیلی تلخ شده است، مقداری زعفران را بسابید و با کمی آب جوش دم کنید ، سپس به نسبت زعفران کمی شکر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا شکر کمی حل شود سپس مخلوط زعفران و شکر را به قابلمه خورشت قورمه سبزی اضافه کنید ، این راهکار علاوه بر اینکه تا حد زیادی تلخی خورشت قورمه سبزی را می گیرد، باعث می شود خورشت شما عطر زعفران بیشتری نیز بگیرد و لذیذتر شود.

در این مقاله با روش‌های سریع و ساده برای رفع تلخی قورمه سبزی آشنا شدیم. شما از چه راهکارهای دیگری برای برطرف کردن این مشکل تابحال استفاده کرده‌اید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

نظر شما