اعلام جنگ ترامپ علیه عدالت بینالمللی
روزنامه گاردین نوشت: تحریم ترامپ علیه دیوان بین المللی کیفری، با هدف ارعاب و توقف اقدامات برای مقابله با جنایت های جنگی صورت گرفته است.
![اعلام جنگ ترامپ علیه عدالت بینالمللی](https://cdn.asrhamgaraei.ir/thumbnail/FCzpkSIdT3jl/cQ4vQ03pocdm_a1FMQuXtlsYyxsg7Ju3QS9KL6KcY5NEOck1ALFNTNj9_PsP4AH2eVNz_BWnRBNRCd7n2tVxhnM132CfAi9X/%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE.jpg)
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با فرمانهای اجرایی مستبدانه و تحریم دیوان بینالمللی کیفری علیه «عدالت بینالمللی» اعلام جنگ کردهاست.
این روزنامه در نوشتاری به قلم جفری رابرتسون (Geoffrey Robertson) نویسنده انگلیسی آثاری همچون «جنایت علیه بشریت» و «تقلا برای رسیدن به عدالت جهانی» نوشت: تحریم ترامپ علیه دیوان بین المللی کیفری، با هدف ارعاب و توقف اقدامات برای مقابله با جنایت های جنگی صورت گرفته است.
این دستور به ترامپ امکان می دهد تا همه منابع مالی دیوان، قضات و کارکنان آن را توقیف کند و مانع ورود آنها به آمریکا شود. ترامپ در دوره قبلی ریاست جمهوری اش نیز دستور تحریم مشابهی را صادر کرد اما این دستور قبل از این که در دادگاه به چالش کشیده شود، توسط جو بایدن لغو شد.
این بار دستور ترامپ مانع ورود سران دیوان بین المللی کیفری به نیویورک برای گزارش دهی به سازمان ملل خواهد شد.
نویسنده نوشت: دیوان بین المللی کیفری ۱۲۵ عضو دارد که ۷۹ عضو آن بالافاصله به دستور ترامپ واکنش نشان دادند. انگلیس، فرانسه و آلمان حمایت خود را از استقلال، بی طرفی و تمامیت دادگاه ابراز و هشدار دادند که تصمیم ترامپ می تواند محرمانگی و امنیت قربانیان جنایات جنگی تحت تحقیق را به خطر بیندازد.
خصومت ترامپ با دیوان بین المللی کیفری که هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن در میانمار، سودان، کنگو و سایر مناطق جهان دارد، توجیهی ندارد زیرا جنگ ها و درگیری های مرگبار در جهان همچنان ادامه دارد.
برخی در رسانه های آمریکا خواستار انتقام از دیوان کیفری بین المللی به دلیل حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل هستند و ترامپ به همین بهانه دستور تحریم این دیوان را صادر کرد.
استفاده رژیم اسرائیل از ابزار گرسنگی به عنوان تاکتیک جنگی، در صورت وجود شاهد کافی، نیاز به پاسخگویی دارد. همچنین این که آیا بمب هایی که رژیم اسرائیل بر سر غیرنظامیان فلسطینی انداخته پاسخ مناسبی به حمله حماس بوده یا خیر. این بمب ها باعث کشته شدن ۴۵ هزار نفر از نظامیان شد که تقریبا نیمی از آنها کودک هستند.
جمهوریخواهانی که باور ندارند رژیم اسرائیل مرتکب خطا شده است یا عدالت باید علیه آمریکایی ها و اسرائیلی ها در دیوان بین المللی اجرا شود، در این تفکر ترامپ شریک هستند. این رویکرد «استثناگرایانه» توسط سناتور آمریکایی جس هلمز آغاز شد که قانون حفاظت از اعضای سرویسهای آمریکایی (ASPA) را که اغلب به عنوان «قانون تهاجم لاهه»نامیده می شود، ارائه داد.
این قانون که هنوز هم اجرا می شود به رئیس جمهوری آمریکا اجازه می دهد علیه دیوان بین المللی کیفری، در صورت بازداشت مقام یا نیروهای نظامی آمریکا اقدام کند.
به گزارش ایرنا، نویسنده خاطرنشان کرد: دیوان بین المللی کیفری تنها نیست. ترامپ از سازمان بهداشت جهانی و توافقنامه آب و هوای پاریس خارج شد و انحلال «یو اس اید» توسط او به عنوان یک فاجعه برای کمک های بشردوستانه محسوب می شود. اقدامات او در داخل آمریکا نیز تسری یافته است و با فرمان اجرایی غیرقانونی خود حق شهروندی را برای بسیاری از کودکان مهاجر متولد در آمریکا، نقض کرده است. او همجنین جنایتکارانی را که در شورش ۶ ژانویه به کنگره شرکت داشتند عفو کرد.
حمله ترامپ به دیوان بین المللی کیفری با هدف ارعاب و جلوگیری از اقدامات آن علیه جنایتکاران جنگی صورت می گیرد اما بیشترین آسیب به جایگاه آمریکا وارد خواهد شد.
دیپلمات های آمریکای قابل اعتماد نیستند و ترامپ در نهایت برای همه آمریکایی ها یک مشکل خواهد بود. همه اعضای دیوان بین المللی کیفری باید حمایت تزلزل ناپذیر خود از این دیوان را ابراز کنند.
به گزارش نورنیوز؛ کاخ سفید شامگاه پنجشنبه به وقت محلی در بیانیه ای به نقل از دونالد ترامپ اعلام کرد: من، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا، اعلام میکنم که دیوان کیفری بینالمللی (ICC) که بر اساس اساسنامه رم تأسیس شده است، اقداماتی غیرقانونی و بیاساس علیه آمریکا و متحد نزدیک ما، اسرائیل، انجام داده است.
در این بیانیه آمده است: دیوان کیفری بینالمللی بدون مبنای قانونی، صلاحیت قضایی خود را در مورد کارکنال ایالات متحده و برخی از متحدانش از جمله اسرائیل و تحقیقات مقدماتی را آغاز کرده است و با صدور احکام بازداشت بیاساس علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر (رژیم) اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق، از قدرت خود بیشتر سوء استفاده کرده است.
دیوان کیفری بینالمللی در ماه نوامبر ۲۰۲۴ حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر و «یوآو گالانت»، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه صادر کرده بود.
دیوان کیفری بینالمللی هم با صدور بیانیهای اعلام کرد که این دیوان اقدام آمریکا در صدور فرمانی با هدف اعمال تحریم علیه کارکنان خود و آسیب رساندن به عملکرد قضایی مستقل و بیطرفانهاش را محکوم میکند.
دیوانه کیفری بین المللی همچنین متعهد شد که به «اجرای عدالت» در جهان ادامه دهد.
در ادامه این بیانیه آمده است: این فرمان میتواند فعالیت قضایی دیوان کیفری بین المللی را تضعیف کند و از ۱۲۵ کشور عضو میخواهیم تا برای حمایت از عدالت و حقوق بشر متحد شوند.
دیوان کیفری بینالمللی همچنین تأکید کرد که قاطعانه در کنار کارکنان خود میایستد و متعهد به ادامه اجرای عدالت و ایجاد امید برای میلیونها قربانی بیگناه فجایعی است که در سراسر جهان رخ میدهند.
این بیانیه پس از آن صادر شد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شامگاه پنجشنبه به وقت محلی برابر با ۶ فوریه ۲۰۲۵ فرمان اجرایی اعمال تحریم ها علیه دیوان کیفری بینالمللی در لاهه هلند را در حمایت از رژیم صهیونیستی و همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم در واشنگتن دی سی صادر کرد.
منبع: نورنیوز
نظر شما