ناصر ایمانی در گفتگو با عصر همگرایی:
دستور مذاکرات مشخص نیست | آیا باید استقلال خود را معامله کنیم؟
یک تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه اصل مذاکرات را نباید نفی کرد، گفت: اما افرادی که خواهان مذاکره هستند باید به یک پرسش کوچک، پاسخ بدهند که ما در مذاکرات در مقابل رفع تحریمها چه چیزی را باید معامله کنیم؟ چون به نظر میرسد در مذاکرات بهجز استقلال خودمان چیزی برای ارائه نداریم.
![دستور مذاکرات مشخص نیست | آیا باید استقلال خود را معامله کنیم؟](https://cdn.asrhamgaraei.ir/thumbnail/uKuR9RdPwo6n/cQ4vQ03pocdm_a1FMQuXtlsYyxsg7Ju3QS9KL6KcY5NEOck1ALFNTNj9_PsP4AH2eVNz_BWnRBNRCd7n2tVxhtEmMRa_7_GH/%D9%86%D8%A7%D8%B5%D8%B1+%D8%A7%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C.jpg)
ناصر ایمانی درباره اینکه به نظر میرسد دولت همه تخممرغهایش را در خصوص سیاست بین المللی و رفع مشکلات کشور در سبد مذاکره با آمریکا چیده است، عنوان کرد: در این بین باید توجه داشت دلیل اصلی آنچه که طی سالیان گذشته موجب تاثیر گذاری زیاد تحریمها بر کشور بوده نقش اقتصادی تحریمها نبوده زیرا این مساله اثر کمی داشته است. اما عمده اثری که تحریمها روی کشور ما گذاشته از ضعف و زبونی برخی مسئولان در دولتهای مختلف ناشی میشود.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر آنچه که کشور ما را از لحاظ شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به این نقطه رسانده قطع رابطه با ایالات متحده نبوده است، بلکه این شرایط نتیجه ضعفی است که بسیاری از مسئولان از خودشان نشان میدهند و تصور میکنند تنها راه بقای کشور این است که با آمریکاییها مذاکره کنیم.
این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: البته بیان این مسائل مطلقاً به معنای نفی مذاکره و توافق نیست، چون حتماً باید این کار انجام بشود. علاوه بر این تحریمها نیز بسیار ظالمانه است و باید به سرعت برداشته شود. در واقع در درستی چنین مسائلی تردیدی وجود ندارد.
در مذاکرات چه باید بدهیم؟
ایمانی تاکید کرد: در این بین سوالی که مطرح است و رهبر انقلاب نیز در بیانات اخیرشان به آن اشاره داشتند این است که در این مقطع با مواضعی که ایالات متحده آمریکا دارد در مذاکرات ما چه باید بدهیم؟ در اینکه ما چه باید بگیریم تردیدی نیست، ما رفع تحریمها را میخواهیم.
وی ادمه داد: مذاکره به معنای عام آن یعنی بده و بستان یعنی باید چیزی بدهیم و چیزی نیز بگیریم. به همین دلیل از آقایانی که در این مقطع درخواست مذاکره دارند باید پرسید، آیا ما باید صنایع هستهای خود را بدهیم؟ این درحالی است که صنایع هستهای با موافقتنامه برجام تقریباً به حالت نیمه تعطیل در آمده و به پایینترین حد غنی سازی رسیدهایم.
این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: در واقع ما این مسائل را اجرا کردهایم و سوال اینجاست که دیگر چه باید بدهیم. آیا باید بگوییم ما مطلقاً سراغ بمب هستهای نخواهیم رفت؟ این مساله نیز اما با توجه به بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی مشخص است و بارها مسئولان هم گفتهاند که ما به دنبال سلاح هستهای نیستیم.
ایمانی ادامه داد: وزیر خارجه کشورمان نیز به تازگی گفتهاند راستی آزمایی در این خصوص بسیار ساده است. بنابراین خود غربیها نیز میدانند ما اکنون سلاح هستهای نداریم.
تجربه دوباره مذاکره را فراموش نکنیم
وی با بیان اینکه مساله سلاح هستهای کاملا روشن است، افزود: به همین دلیل این پرسشها مطرح است که آیا ما باید در مذکرات همه موشکهای خود را بدهیم؟ یا حمایت خود را از مقاومت قطع کنیم؟
این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: در واقع ما قبلاً در خصوص همه چیز مذاکره کردهایم. ما تجربه برجام را نیز داریم. به عبارت دیگر همه کارهایی را که اکنون طرفداران مذاکره خواهان اجرای آن هستند، انجام دادهایم.
ایمانی با اشاره به اینکه از یک سوراخ نباید دوبار گزیده شد، توضیح داد: این در حالی است که دوبار تجربه مذاکرات را داریم. یکبار در مذاکرات سعدآباد و کاملتر آن که با هدایت آقای ظریف در برجام انجام شد.
وی تصریح کرد: اکنون نیز آقای ترامپ یادداشتی اجرایی برای تحریمهای گسترده نوشته است. در واقع آنها در حال تهدید هستند تا بتوانند امتیاز بیشتری بگیرند. به همین دلیل به نظر میرسد در مذاکرات بهجز استقلال خودمان چیزی برای ارائه نداریم.
این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: از نظر صنایع هستهای که تکلیف روشن است. به همین دلیل اگر توان موشکی را نیز بدهیم یعنی استقلال کشور را از دست دادهایم.
ایمانی تاکید کرد: به این ترتیب باید گفت آیا منظور افراد خواهان مذاکره این است؟ یا منظور دیگری را دارند، چون نمیتوان فقط لفظ کلی مذاکره را مطرح کرد.
وی با تاکید بر اینکه ما اصل مذاکره را نفی نمیکنیم، گفت: اما باید از افرادی که خواهان مذاکره هستند، پرسید در مذاکرات در مقابل رفع تحریمها چه چیزی را باید معامله کنیم؟ به عبارت دیگر مذاکره باید کرد اما از قبل باید درخصوص دستور مذاکرات نیز به نتیجه رسید.
نظر شما