۴ واریزی جدید دولت برای بازنشستگان در بهمن ماه | واریز حداقل ۲۰ میلیون تومانی برای بازنشستگان
4 خبر جدید از حقوق بازنشستگان، متناسب سازی و زمان واریز پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته
دریابیگی نایب رییس کانون عالی بازنشستگان کشور گفت: مسائل و مشکلات کارگران و بازنشستگان فردی نیست؛ بیش از نیمی از جمعیت کشور را این اقشار تشکیل میدهند، بنابراین بیتوجهی به خواستهی آنها و اعمال تصمیماتی که معیشتِ آنها را بیش از پیش به خطر بیندازد، مشکلاتِ فراوان برای جامعه ایجاد میکند. اگر فشارِ معیشتی کارگران و بازنشستگان را به خیابان بیاورد، امری غیرطبیعی نیست. در این صورت چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
زمان پرداخت باقیمانده پاداش پایان خدمت فرهنگیان مشخص شد.
در نشستی در برنامه و بودجه مقرر شد باقیمانده پاداش پایان خدمت فرهنگیان در بهمن پرداخت شود.
نمایندگان بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۲ در تماس با ایلنا، از مشخص شدن زمان واریز ۶۰ درصد باقیمانده پاداش پایان خدمت خود و همکارانشان خبر دادند.
به گفته آنها، جلسه مشترک سازمان برنامه و بودجه و وزارت آموزش و پرورش، برای بررسی پرداخت باقیمانده پاداش پایان خدمت فرهنگیان برگزار شد که در این جلسه بر تسریع پرداخت باقی مانده پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۱۴۰۲ تأکید و مقرر شد؛ تمهیدات لازم برای طی فرایند تبدیل منابع تخصیص یافته در این زمینه، تسریع شود.
فرهنگیان میگویند براساس قولی که مسئولان دادند قرار است روند پرداخت در بهمن ماه انجام شده و قبل از پایان بهمن به سرانجام برسد.
مابهالتفاوتِ متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چه شد؟
نایب رییس کانون عالی بازنشستگان کشور در رابطه با مابهالتفاوت متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: مابهالتفاوت متناسبسازی در وضعیت ابهام قرار دارد. تنها ۳ میلیون تومان از این مابهالتفاوت پرداخت شده است و برای ماههای دیگر از سازمان طلبکار هستیم.
نصرالله دریابیگی، دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران و نایب رییس کانون عالی بازنشستگان کشور، در رابطه با مشکلات کارگران و بازنشستگان گفت: موضوع اصلی ما در حال حاضردستمزدِ ناچیزِ کارگران و بازنشستگان است. در این شرایطِ سخت، انتظار داشتیم وزارت کار و سایر نهادها توجه ویژهای به کارگران و بازنشستگان داشته باشند، اما متأسفانه اینگونه نبوده است.
وی ادامه داد: حقوق و مستمری کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد و تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصدِ حقوق کارگران و بازنشستگان فقط کفاف تأمین ۱۰ تا ۱۵ درصد از هزینههای زندگی را میدهد. رسیدن به چنین وضعیتی نتیجهی سالها بیتوجهی به قانون است.
دریابیگی گفت: در حالیکه آقای رییسجمهور بارها در زمان انتخابات شعار اجرای قانون دادند، اما متأسفانه دورنمای تصمیمگیریها نگرانکننده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران گفت: معیشت جامعه کارگری و بازنشستگی که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند، در وضعیت دشواری قرار دارد. ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم که یکی از شاخصههای مهم رونق اقتصادی، اجرای صحیح قوانین مربوط به دستمزد است. اگر این قوانین به درستی اجرا شوند، قدرت خرید کارگران افزایش مییابد و میتواند به رونق اقتصادی کمک کند. در واقع ما با سرکوبِ دستمزدها نه تنها کمکی به تولیدکننده و رونق اقتصادی نمیکنیم، بلکه دورهی رکود را بیشتر و سنگینتر میکنیم.
این فعال کارگری در انتقاد ازعدم پرداخت مابهالتفاوت متناسبسازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: متأسفانه، نه تنها این قانون به درستی اجرا نشده، بلکه در حال حاضر پرداخت مابهالتفاوت متناسبسازی در وضعیت ابهام قرار دارد. تنها ۳ میلیون تومان از این مابهالتفاوت پرداخت شده است و برای ماههای دیگر از سازمان طلبکار هستیم. ضمن اینکه همانطور که گفتم، آنچه به عنوان متناسبسازی اجراشد، کمکی به معیشتِ بازنشستگان نکرد و مبلغ متناسبسازی به قدری ناچیز بود که اصلا نمیتوان عنوانِ متناسبسازی را به آن داد.
نایب رییس کانون عالی بازنشستگان کشور در رابطه باعدم پرداخت این مابهالتفاوت گفت: این موضوع را بارها با مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی مطرح کردهایم اما تنها پاسخ آنها این است که دولت قانون را اجرا نمیکند. به نظر میرسد که اولین قدم برای حل مشکلاتِ سازمان و اجرای تعهداتش، اجرای قوانین و پرداخت دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی باشد.
دریابیگی همچنین به مشکلات درمان اشاره کرد و گفت: مشکلاتی در زمینه خدمات درمانی وجود دارد که ناشی ازعدم اجرای صحیح قوانین وعدم همکاری بین نهادهاست. صفر تا صد هزینههای درمان باید رایگان پرداخت شود در حالیکه اینگونه نیست و کارگران و بازنشستگان با وجودِ پرداختِ هزینهی بیمه، خدماتِ خوبی دریافت نمیکنند.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران گفت: مشکلات هزینههای درمان برای بازنشستگان به مراتب بیشتر است. از یک سو به دلیل رسیدن به سن میانسالی و پیری، آنها نیاز بیشتری به خدمات درمانی دارند و از سوی دیگر، با وجودِ پرداخت هزینهی بیمه تکمیلی، حتی سادهترین خدمات را هم به سختی دریافت میکنند.
این فعال کارگری گفت: عدم اجرای قانون الزام، سبب استفاده از بیمههای مکمل درمان شد که حتی این بیمه مکمل هم نتوانسته نیازهای بازنشستگان را تأمین کند. عملکرد بیمه آتیهسازان حافظ به شدت مورد انتقاد است. از حقوق بازنشستگان کسر میشود اما خدماتِ بسیار کمی به آنها ارائه میشود.
دریابیگی گفت: خدمات درمانی تأمین اجتماعی به شدت بیارزش شده است. به طوریکه بسیاری از بیمارستانهای خصوصی بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ را قبول نمیکنند. دلیل این موضوع هم بدهیهای انباشته است.
وی بهعدم پرداخت بدهی دولت به تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی بدهی خود را از دولت دریافت نکرده است و مقصر هم دولت و سازمان برنامه و بودجه است. حق سازمان را باید به موقع پرداخت کنید تا سازمان بتواند خدمات درستی ارائه دهد. در غیر اینصورت اوضاع روز به روز بدتر و فشار روی بازنشستگان بیشتر میشود.
نایب رییس کانون عالی بازنشستگان کشور از دیدار اعضای هیئت مدیره تأمین اجتماعی با ریاست مجلس خبر داد و گفت: در جلسهای دوساعته با آقای قالیباف مسائل و مشکلات بازنشستگان را با ایشان در میان گذاشتیم و قرار شد مسائل پیگیری شود و دستور دادند که جلسهای برای حل مشکلات برگزار شود. امیدواریم مسائل و مشکلات واقعا پیگیری و حل شود و آنچه وعده داده شد شعار نبوده باشد.
دریابیگی گفت: مسائل و مشکلات کارگران و بازنشستگان فردی نیست؛ بیش از نیمی از جمعیت کشور را این اقشار تشکیل میدهند، بنابراین بیتوجهی به خواستهی آنها و اعمال تصمیماتی که معیشتِ آنها را بیش از پیش به خطر بیندازد، مشکلاتِ فراوان برای جامعه ایجاد میکند. اگر فشارِ معیشتی کارگران و بازنشستگان را به خیابان بیاورد، امری غیرطبیعی نیست. در این صورت چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران گفت: به نظر من، مسبب این وضعیت سیاستهای چندین سالهی غلط دستگاه قانونگذاری و اجرایی است و برای حل این مشکلات، دولت، سازمان برنامه و بودجه و وزیر کار باید اقدام کنند. کسانی که در انتخابات و رأیگیریها دم از حمایت از مستضعفان و اقشار کمدرآمد میزنند، اکنون وقت عمل است و باید در کنار مردم قرار بگیرند.
واریز حقوق بازنشستگان لشگری
حقوق دیماه بازنشستگان لشگری همراه با اصلاح متناسبسازی واریز شد.
بازنشستگان لشگری در تماس با ایلنا، از واریز حقوق دیماه خود خبر دادند؛ از قرار علت تاخیر در واریز حقوق این بازنشستگان، اصلاحات حقوق بوده است.
یک مستمریبگیر صندوق لشگری با ارسال دو فیش مجزا، از افزایش مبلغ دریافتی در دیماه خبر داد؛ حقوق این بازنشسته دو ماه قبل، ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده، در آذر، ۱۱ میلیون و ۳۰۰ به حساب او واریز شد و حقوق دیماه او به ۱۲ میلیون تومان رسیده است.
آغاز متناسبسازی حقوق بازنشستگان فولاد در روزهای آتی
ابراهیمی گفت: به زودی احکام متناسبسازی بازنشستگان صندوق فولاد صادر و در سال جاری ۴۰ درصد افزایش ناشی اجرای آن پرداخت خواهد شد.
معاون فنی و عملیات بیمهای صندوق بازنشستگی فولاد ضمن اعلام آغاز صدور احکام متناسب سازی، از پرداخت مبالغ متناسبسازی در چارچوب ضوابط و مقررات مربوطه در چند روز آینده خبر داد.
محمد ابراهیمی (معاون فنی و عملیات بیمهای صندوق بازنشستگی فولاد) گفت: صندوق بازنشستگی فولاد بر اساس بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه و آیین نامه اجرایی مربوطه، اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان فولاد را در دستور کار قرار داده و تا پایان هفته جاری، مابه التفاوت متناسبسازی ماههای آذر و دی به حساب بازنشستگان صندوق واریز خواهد شد.
وی افزود: متناسبسازی حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران صندوق فولاد در چارچوب ضوابط و مقررات ابلاغی محاسبه و به زودی احکام متناسبسازی صادر و در سال جاری ۴۰ درصد افزایش ناشی اجرای متناسبسازی پرداخت خواهد شد.
ابراهیمی گفت: صندوق بازنشستگی فولاد از مساعدت و پیگیریهای دولت وفاق ملی و شخص وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه، هیات امنا و ارکان صندوق و نمایندگان مجلس به منظور اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان فولاد قدردانی کرده و از همدلی و همکاری بازنشستگان معزز سپاسگزاری میکند. صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد همچنان خود را موظف به خدمت به عزیزان بازنشسته دانسته و نسبت به تلاش برای بهبود وضعیت معیشت آنان از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.
نظر شما