علت بوی ناخوشایند برخی از مرغ ها چیست؟
از آنجایی که گوشت مرغ یکی از پرمصرف ترین پروتئین های سبد غذایی ما ایرانی هاست اهمیت شناخت مرغ سالم و پاسخ به سوالات پربحث در رابطه با پرورش مرغ با تزریقات هورمونی اهمیت دیگری به خود می گیرد.
گوشت یکی از مهمترین مواد غذایی در سبد تغذیه ای هر خانواده ایرانی است و به مصرف گوشت سفید به دلیل ویژگیهای خاص خود نسبت به گوشت قرمز توصیه بیشتری می شود. گوشت مرغ به دلیل دارا بودن نسوج نرم و هضم آسان، از نظر غذایی خوشمزه تر و مناسب تر از سایر گوشت هاست. در هنگام تهیه گوشت مرغ برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف باید نکاتی که در این بخش آورده ایم را رعایت کنید.
چه مرغی را بخریم سالم تره؟
مرغی را بخرید که وزن آن حدود ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم باشد زیرا این مرغ در بهترین وضعیت سلامت قرار دارد. از خرید مرغ های زیر وزن ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم اجتناب کنید زیرا این مرغ ها بیمار بوده و به علت احتمال اختلال در رشد و ساختمان عضلانی نارس، قابل مصرف نیستند.
مرغی را بخرید که استخوان سینه آن بدون شکستگی، بیرون زدگی و ضرب خوردگی باشد.
مرغی را بخرید که پوست آن تازه، درخشنده، بدون تورم و خون مردگی بو چروکیدگی و پارگی اشد.
مرغی را بخرید که ماهیچه های ران و ساق و گوشت سینه مرغ برجسته و محکم باشد.
مرغی را بخرید که درهیچ قسمت های آن خون مردگی وجود نداشته باشد.
مرغی را بخرید که بوی نامطبوع نداشته باشد، هنگام خرید مرغ قسمت شکمی و زیر بال مرغ را بو کنید تا این قسمت ها بوی تعفن و گندیدگی ندهد.
مرغی را بخرید که پوست و بدن آن به رنگ زرد کهربایی باشد.
مرغی را بخرید که درون شکم مرغ آن فاقد از ته روده، تخمدان، مقعد، دل، جگر و طحال باشد. رنگ حفره شکمی باید به رنگ سفید یا متمایل به زرد و شفاف باشد. رنگ حفره شکمی در مرغ کهنه و فاسد متمایل به آبی و سبز است.
علت کبودی قسمت هایی از مرغ چیست؟
کبودی قسمت هایی از مرغ معمولا هنگام گرفتن مرغ بر اثر ماندن زیر دست و پای کارگران در مرغداری یا ارسال مرغ به کشتارگاه ایجاد می شود. برخی اوقات نیز دلیل خون مردگی در مرغ تنظیم نبودن سرعت خط کشتار، است. این مشکل در کشتارگاه اتفاق می افتد. کبودی و یا خون مردگی در هر بخش از گوشت مرغ وجود داشت آن را جدا کنید و سریعا دور بیاندازید.
علت سفید شدن گوشت برخی مرغ ها چیست؟
برخی کشتارگاه ها برای سفید شدن گوشت مرغ ها، آنها را در آب های حاوی درصد بالایی از کلر قرار می دهند. بهترین رنگ برای مرغ خام، زرد کهربایی است.
علت طعم و بوی ناخوشایند برخی از مرغ ها چیست؟
طعم و بوی ناخوشایند برخی از مرغ ها که به صورت قطعه بندی شده یا درسته درون بسته های نایلونی عرضه می شوند نشانه فساد آن ها نیست و ممکن است به این دلیل باشد که مرغ در طول دوره پرورش دارو و برخی مواد را مصرف کرده باشد. یکی از دلایل طعم و بوی ناخوشایند برخی مرغ ها این است که آنها در طول دوره پرورش از پودر ماهی استفاده می کنند. مرغی که بوی ترشیدگی و آمونیاک دارد مرغی فاسد است.
هنگام استفاده از مرغ این اشتباهات را نکنید
گوشت در دمای اتاق می تواند باکتری های مضری را تولید کند و باعث بروز بیماری های مرتبط با غذا و مسمومیت های غذایی شود بنابراین مرغ را در آشپزخانه رها نکنید و آن را در فریزر نگهداری کنید.
مرغ را به درستی ذخیره و نگهداری کنید.
مرغ خام نیازی به شسته شدن ندارد. شستن مرغ باعث می شود باکتری های روی مرغ پراکنده شود و به سطح محیط اطراف بچسبد پس مرغ را نشویید و به طور مستقیم بپزید.
مرغ را پس از طعم دار نمودن روی کانتر آشپزخانه برای مدت زمان طولانی رها نکنید. محیط گرم سبب رشد باکتری ها می شود. مرغ طعم دار شده را در ظرفی قرار داده و آن را در یخچال بگذارید.
همه وسایلی که برای آماده سازی مرغ مورد استفاده قرار می دهید را خوب شستشو دهید و سپس از آن ها استفاده کنید.
مرغ خام را نزدیک سایر مواد غذایی قرار ندهید.
بعد از اینکه مرغ خام را آماده کردید چیزی را لمس نکنید و دست خود را بشویید.
مصرف جگر و پای مرغ و مرغ سالم با پوست مانعی ندارد؟
به علت استفاده ی بی رویه از واکسن ها و آنتی بیوتیک ها در پرورش صنعتی طیور و تجمع بازمانده ی دارویی آن ها در کبد، مصرف جگر مرغ توصیه نمی شود.
پوست مرغ نیز منبعی برای مواد دارویی است، بنابراین هنگام مصرف، ابتدا پوست مرغ را کنده و سپس آن را طبخ کنید. اگر از بهداشت، سلامت و ارگانیک بودن مرغ اطمینان دارید، پوست آن هم آلوده نیست و پخته شدنش همراه گوشت ضرری ندارد. در پوست مرغ چربی هایی وجود دارد که محل تجمع آلودگی است.
پای مرغ منبع غنی پروتئین، کلسیم و فسفر است و مصرف آن توصیه می شود.
چند بار در هفته مرغ بخوریم؟
افرادی که گوشت مرغ را خیلی دوست دارند و با ذائقه شان جور است، بهتر است در هفته حداکثر سه تا چهار بار بیشتر مرغ نخورند و از منابع دیگر پروتئینی مانند انواع حبوبات و سویا و... استفاده کنند.
نظر شما