رفع شیرینی غذا با روش های ساده

رفع شیرینی غذا با روش های ساده

اساس داشتن یک وعده غذای دلچسب، تعادل بین مزه‌هاست که به میزان کافی از هر مزه وجود داشته ‌باشد. یکی از قوانین پخت غذا این است که مواد را کم کم به آن اضافه کنید تا میزانش از دست شما خارج نشود.

اما حتی بهترین آشپزها هم بعضی روزها دچار اشتباه می‌شوند و مقدار یکی از مواد کم یا زیاد می‌شود که به این معنی نیست که باید آن غذا را دور ریخت بلکه ترفندهایی برای رفع مشکل وجود دارد. در میان غذاها و دسرها، بسیاری از آن‌ها هستند که مزه یا ته‌مزه شیرین دارند و طعم اصلی غذا شیرین است.

شما احتمالاً غذایی پخته‌اید که حس کنید شیرینی آن زیاد است و باعث ایجاد حس ناخوشایندی در شما شده‌ است. ولی چه باید کرد؟ همه شما شنیده‌اید که برای رفع شوری، ترشی و تلخی غذا روش‌هایی وجود دارد که با آن مزه غذا خود را خوشمزه نگه‌دارید.

باید به شما بگوییم که برای رفع شیرینی غذا هم روش‌هایی وجود دارد. در ادامه این مطلب ما چندین روش را برای رفع شیرینی غذا به شما خواهیم گفت.

برای رفع شیرینی غذا غلظت آن را کم کنید

برای کاهش غلظت غذا راهکارهای ساده‌ای وجود دارد که در ادامه به برخی از رایج ترین آنها اشاره می‌کنیم.

مقدار ماده اصلی غذا رو زیاد کنید

اگر شیرینی غذا شما بیش از اندازه شده ‌است، شما می‌توانید از اضافه کردن یک ماده دیگر برای متعادل کردن طعم شیرینی استفاده ‌کنید. راحت‌ترین و بهترین روش هم برای رقیق کردن غذا، اضافه کردن مقدار بیشتری از ماده اصلی غذاست که شیرینی آن کاهش یابد و غذا خوش طعم باقی بماند.

با آب مخلوط کنید

بعضی‌وقت‌ها اضافه کردن مقدار کمی مایع اضافی در دستور غذایی در متعادل کردن طعم شیرینی کمک خواهد کرد. اگر می‌خواهید که مایع اضافه شده طعم غذا را تغییر ندهد و فقط از شیرینی آن بکاهد، آب گرینه بسیار مناسبی است زیرا طعم ندارد. اگر مشکلی نیست که مایع دارای طعم باشد، می‌توان متناسب با طعم غذا از آب مرغ، گوشت و سبزیجات هم استفاده ‌کرد. رقیق کردن در مواقعی کاربرد دارد که خود غذای شما هم حالت مایع یا نیمه جامد داشته ‌باشد مانند خورش‌ها، سوپ‌ها و… . برای اضافه کردن مایع باید دقت کنید که با مقدار کم شروع کرده و کم کم مایع را اضافه کنید. در این موارد باید علاوه بر طعم غذا به قوام نسبی آن هم توجه کنید.

از شیر یا خامه استفاده ‌کنید

اگر این نگرانی را دارید که استفاده از آب غذا شما را خیلی آبکی می‌کند، از محصولات لبنی مانند شیر یا خامه استفاده‌ کنید. شیر و خامه نسبت به آب غلیظ‌تر هستند. بنابراین غلضت و قوام غذای شما را حفظ کرده و شیرینی آن را هم متعادل می‌کند. در سوپ‌ها، سس‌ها، دسرها و… می‌توان از شیر و خامه به‌خوبی استفاده ‌کرد. اگر شما گیاه‌خوار هستید و از محصولات لبنی استفاده نمی‌کنید، می‌توانید از شیرهای غیرلبنی مانند شیر سویا، بادام و… استفاده‌ کنید. فقط دقت داشته ‌باشید که شیر شما طعم نداشته‌ باشد.

از آب مرکبات استفاده کنید

مرکبات دارای طعم ترشی هستند که می‌تواند شیرینی را به تعادل برساند. اگر غذای شما بسیار شیرین شده ‌است، کمی آب تازه مرکبات در آن بریزید تا شیرینی اضافه کاهش یابد. البته بهتر است که با مقدار کم شروع کنید. مثلاً از یک قاشق چای‌خوری استفاده ‌کنید زیرا ممکن است به‌جای رفع شیرینی آن، طعم ترشی به آن بدهید. اگر دستور غذایی خوش‌طعم را که بیش از حد شیرین شده را بخواهید متعادل کنید، آب‌لیمو یا لیموترش بهترین انتخاب شما خواهد بود. به‌جای اینکه آب مرکبات را مستقیم درون قابلمه بفشارید، این کار را اول در کاسه‌ای انجام دهید. این‌گونه هیچ دانه یا پالپی داخل غذا شما نمی‌افتد. اگر هم نمی‌خواهید از آب مرکبات استفاده‌ کنید، پوست رنده شده آنها هم برای رفع شیرینی غذا کاربرد دارد.

سرکه را بیفزایید

سرکه هم نوعی ماده اسیدی است که مزه ترش دارد و می‌تواند بر مزه شیرینی غلبه کند. سرکه دارای مزیتی است که مرکبات ندارند. برخلاف مرکبات که ممکن است بعد از چند روز خراب شوند، سرکه مدت بسیار طولانی نگهداری می‌شود و فاسد نمی‌شود. استفاده از سرکه را هم مانند مرکبات با مقدار کم شروع کنید که غذا زیاد ترش نشود.

فلفل را بیفزاید

تند شدن غذا به کمتر شدن مزه شیرینی کمک می‌کند. با توجه به دستور غذایی و ذائقه خودتان می‌توانید از فلفل سیاه، قرمز و… استفاده‌کنید تا به طعم مورد نظر خود برسید. معمولاً مقدار بسیار کمی از تندیجات لازم است تا طعم غذا متعادل شود. حال باید غذا را تست کنید که متوجه شوید آیا ان مقدار کافی بوده است یا خیر.

به آن سیر بزنید

سیر دارای طعم دلنشین و تندی است که می‌تواند به کاهش شیرینی کمک بکند. یکی از ویژگی‌های خوب سیر این است که در خیلی از غذاها کاربرد دارد. می‌توان آن را به ماهی، گوشت، سس، سوپ، خورش و.. که شیرین شده‌اند اضافه‌ کرد. حبه سیر تازه چون دارای مزه تند و تیزی است دارای بهترین عملکرد است ولی پودر سیر هم می‌تواند مؤثر باشد. بعد از افزودن سیر نگذارید غذا زیاد بپزد. هرچه غذا بیشتر بپزد، شیرین‌تر می‌شود و باعث شیرین‌تر شدن غذا می‌شود که شما نمی‌خواهید.

ادویه مورد علاقه خود را اضافه کنید

ادویه‌های خیلی متفاوفی وجود دارند که از میان آن‌ها ادویه‌هایی مانند: زنجبیل، پونه کوهی، ریحان، زیره و… می‌تواند به شما کمک کنند. ادویه‌هایی که به طعم تندی و دودی غذا کمک کنند برای کاهش شیرینی مؤثر می‌باشند و تنوع آنها هم زیاد است. بنابراین با توجه به ذائقه خود ادویه مورد نظر را انتخاب کنید و کم کم به غذا اضافه کنید تا ب طعم دلخواه برسید. گیاهان خشک و ادویه‌های تند، طعم بسیار قوی دارند. بنابراین نیاز نیست مقدار زیادی از آنها استفاده شود. با مقدار بسیار کم شروع کنید و در صورت نیاز بازهم اضافه کنید. سایر ادویه‌هایی که شاید بخواهید از آن استفاده‌کنید عبارتند از رزمازی، آویشن، مریم‌گلی، مرزنجوش و….

نظر شما