طرز تهیه نان زعفرانی | نکات کلیدی برای پخت نان فانتزی

طرز تهیه  نان زعفرانی | نکات کلیدی برای پخت نان فانتزی

۱۳ دسامبر در تقویم سوئد به عنوان یک جشن ملی به ثبت رسیده. مردم این کشور در این روز نان زعفرانی درست می کنند و نزدیک شدن کریسمس، جشنواره نور و روز سنت لوسیا رو جشن می گیرند.

۱۳ دسامبر در تقویم سوئد به عنوان یک جشن ملی به ثبت رسیده. مردم این کشور در این روز نان زعفرانی درست می کنند و نزدیک شدن کریسمس، جشنواره نور و روز سنت لوسیا رو جشن می گیرند. 

مواد اولیه طرز تهیه نان زعفرانی

شیر ۳/۴ پیمانه (معادل ۱۷۵ میلی لیتر)

نخ های زعفران ۱/۲ قاشق چایخوری

شکر ریز دانه ۱ قاشق چایخوری به علاوه ۱/۴ پیمانه (معادل ۵۰ گرم)

پودر خمیر مایه تازه ۲ قاشق غذاخوری

آرد چند منظوره ۳ تا ۴ پیمانه (معادل ۴۹۰ تا ۵۷۰ گرم)

نمک ۱/۲ قاشق چایخوری

دانه هل ۳ عدد (اختیاری)

کره بدون نمک ۱/۴ پیمانه یا ۴ قاشق غذاخوری (معادل ۵۶ گرم)

خامه ترش ۱/۴ پیمانه

تخم مرغ ۲ عدد بزرگ

کشمش مقداری

 ۱۳ دسامبر در تقویم سوئد به عنوان یک جشن ملی به ثبت رسیده. مردم این کشور در این روز نان زعفرانی درست می کنند و نزدیک شدن کریسمس، جشنواره نور و روز سنت لوسیا رو جشن می گیرند. سنت لوسیا یه قدیس ایتالیاییه که در گذشته به کاتولیک های فراری کمک می رسونده. در  روز سنت لوسیا دختران لباس های سفید با کفش قرمز می پوشند و وظیفه درست کردن نون زغفرونی رو به عهده دارند. این نون به شکل حرف S پخته میشه و از اول اسم دختر قدیس گرفته شده.

نان زعفرانی مثل نان شیر ژاپنی یا شیرمال جز نان های حجیم به حساب میاد و استفاده ازخمیر مایه تازه در اون خیلی مهمه. این نان بافت نرم و لطیفی داره و به دلیل داشتن زعفران خیلی هم خوش عطر و بو هست به همین جهت برای استفاده به عنوان نان صبحانه خیلی عالیه. درسته که این نان محلی کشور سوئده اما هیچ مرزی نمی تونه جلوی درست کردن خوراکی های خوشمزه رو بگیره، بنابراین شما هم آماده پختن یک نان خانگی جدید، خوش عطر و خوش طعم باشید.

طرز تهیه نان زعفرانی

مرحله اول: گرم کردن شیر، زعفران و شکر و اضافه کردن مخمر

داخل یک قابلمه کوچک شیر، زعفران و یک قاشق چایخوری شکر را گرم کنید. سپس آن را هم زده تا شکر کاملا حل شود. بگذارید تا کمی خنک شود با دست آن را امتحان کنید که شیر داغ نباشد و فقط کمی گرم باشد. سپس مخمر را به شیر گرم اضافه کرده و ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان دهید تا پف کند و عمل بیاید.

مرحله دوم: درست کردن خمیر

داخل یک ظرف ۳ پیمانه آرد، ۱/۴ پیمانه شکر، نمک و هل آسیاب شده را با هم مخلوط کنید. وسط آرد را گود کنید و مایع آماده شده شیر و مخمر، تخم مرغ، کره و خامه ترش را وسط آن بریزید. سپس مواد را کاملا با هم ترکیب کنید. اگر دستگاه میکسر دارید از آن کمک بگیرید و الا با دست خمیر را به خوبی ورز دهید. این کار را به آرامی انجام داده و هر دفعه یک قاشق غذاخوری آرد به خمیر اضافه کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که خمیر به دست نچسبد.

اکنون خمیر آماده شده را چانه کنید و داخل یک ظرف بگذارید و روی آن را با سلفون بپوشانید و یک تا دو ساعت در محیط گرم قرار داده تا حجم آن دو برابر شود و به اصطلاح خمیر ور بیاید.

 

مرحله سوم: شکل دهی به خمیر نان زعفرانی

وقتی حجم خمیر دو برابر شد آن را به آرامی ورز دهید تا پف آن بخوابد. یک مقدار از خمیر را به وزن ۶۰ تا ۷۰ گرم برداشته و گرد کنید. سپس آن را به شکل یک مار ۱۴ اینچی در بیاورید. سپس از هر دو سمت انتهایی لوله کرده و به شکل حرف اس دربیاورید و روی سینی فر که کاغذ روغنی گذاشته اید، قرار دهید. با بقیه خمیر نیز همین کار را انجام داده تا خمیر شما تمام شود.

مرحله چهارم: استراحت دوم خمیر و پخت نان

پس از اینکه همه خمیر ها را شکل دادید مجدد روی آن را با سلفون بپوشانید تا استراحت دوم خود را انجام دهند. برای این کار بین ۳۰ تا ۶۰  دقیقه زمان لازم است. به کمک یک فرچه تخم مرغ هم زده را روی نان ها بمالید و روی دو قسمت بالایی و پایینی نان یعنی در مرکز مارپیچ ها، یک عدد کشمش قرار دهید. فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۵ درجه سانتی گراد روشن کنید و سینی را داخل آن قرار دهید.

۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان لازم است تا نان ها طلایی و قهوه ای شده و آماده شوند. البته این زمان به دمای فر نیز بستگی دارد. پس از آماده شدن نان ها آن ها را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند.

نکات کلیدی برای پخت نان زعفرانی

- شما می توانید خمیر این نان را از شب قبل آماده کرده و داخل یخچال بگذارید و روز بعد آن را پخت کنید.

- برای اینکه بفهمید خمیر شما عمل آمده یا نه، آن را فشار دهید اگر زمان زیادی طول کشید که فرورفتگی خمیر برگردد خمیر شما عمل آمده است.

نظر شما