طرز تهیه شیرینی دانمارکی | نکات کلیدی شیرینی دانمارکی
شیرینی دانمارکی از جمله معروف ترین شیرینی های خشک می باشد که در همه ی شیرینی فروشی ها و قنادی ها پیدا می شود.
شیرینی دانمارکی از جمله معروف ترین شیرینی های خشک می باشد که در همه ی شیرینی فروشی ها و قنادی ها پیدا می شود.
همچنین بهتر است بدانید که این نوع شیرینی دارای مدل های مختلفی همچون پاپیونی، حلزونی و یا ساده می باشد و با مواد مختلفی مثل خلال پسته، خلال بادام ، پودر قند و یا کنجد تزیین می شود.
طرز تهیه این شیرینی بسیار ساده است و شما با یادگیری این شیرینی دیگر نیازی به رفتن به قنادی و خریدن آن ندارید چرا که به وسیله دستوری که در این سایت به شما آموزش می دهیم به راحتی می توانید در منزل شیرینی دانمارکی را درست کرده و لذت ببرید. پس در ادامه با سایت ایران کوک همراه شوید.
مواد اولیه طرز تهیه شیرینی دانمارکی
برای خمیر:
آرد ۷۰۰-۷۵۰ گرم
خمیر مایه ۳ قاشق غذاخوری
شیر ولرم ۱ پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۳/۴ پیمانه (۱۶۰ گرم)
روغن مایع ۱ پیمانه
زعفران دم کرده ۱/۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
برای کرم شیرینی:
گلاب ۱ پیمانه (اختیاری)
شیر ۱ پیمانه
شکر ۲۲۰ گرم (۱ و ۱/۲ پیمانه)
آرد ۸۵ گرم (۱/۲ پیمانه)
وانیل ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی دانمارکی خانگی
مرحله اول: آماده کردن خمیر شیرینی دانمارکی
۱- ابتدا شیر، ۱ قاشق شکر و خمیر مایه را داخل ماسه ای بریزید و با هم مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و مواد را به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه عمل کند و حجم مواد ۲ برابر شود.
۲- تخم مرغ ها، روغن، شکر و وانیل را به همراه مواد عمل آمده با خمیر مایه با هم مخلوط کنید و هم بزنید.
۳- آرد را الک کرده و کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید. به اندازه ای که خمیر حاصل از آن به دست نچسبد.
۴- روی سطحی را آرد پاشی کنید و خمیر را به مدت چند دقیقه خوب با دست ورز دهید. سپس آن را داخل ظرفی قرار دهید، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت ۲ ساعت به آن استراحت دهید.
مرحله دوم: طرز تهیه کرم شیرینی دانمارکی
۱- آرد را داخل قابلمه ای کوچک بریزید. شیر را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آرد داخل شیر حل شود.
۲- سپس شکر را به آن اضافه کنید و آن را نیز هم بزنید تا در شیر حل شود.
۳- قابلمه را روی حرارت قرار ملایم قرار دهید و مواد را مرتب هم بزنید.
۴- وانیل و گلاب را نیز به سایر مواد اضافه کرده و هم بزنید.
۵- مواد را روی حرارت آن قدر هم بزنید تا غلیظ شوند. بعد از آن که کمی جوشید قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد داخل آن کاملا خنک شود.
مرحله سوم: درست کردن شیرینی
۱- بعد از ۲ ساعت خمیر استراحت کرده را روی سطح صاف آرد پاشی شده قرار دهید. آن را مجددا ورز دهید تا هوای آن گرفته شود.
۲- با کمک دست و وردنه، خمیر را به ضخامت ۵ میلی متر باز کنید. خمیر را با استفاده از کاردک مخصوص دور گیری کنید تا اطراف آن صاف شود.
۳- کمی از کرم شیرینی را روی لبه ی خمیر بریزید. به طوری که سرتاسر لبه ی خمیر را پوشش دهد.
۴- از همان قسمت خمیر (که کرم را روی آن ریخته اید)، آن را رول کنید (به اندازه ی ۳ دور خمیر را رول کنید). سپس خمیر رول شده را با استفاده از کاردک از قسمت های دیگر خمیر پهن شده جدا کنید.
۵- مجددا همین کار را با خمیر باقی مانده نیز تکرار کنید؛ کرم شیرینی را سرتاسر لبه ی خمیر بریزید و آن را از همان قسمت رول کنید.
۶- خمیر های رول شده را موازی از هم قرار دهید. با استفاده از کارک، خمیر ها به به اندازه های مساوی (۵ تا ۷ سانتی متر) برش دهید.
مرحله چهارم: پختن شیرینی دانمارکی
۱- روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و آن را کمی چرب کنید. هر تکه از خمیر های برش زده شده را با فاصله از هم روی سینی فر بچینید. روی سینی را با پارچه بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید.
۲- بعد از استراحت، با استفاده از برس، روی خمیر ها را با ترکیب زرده تخم مرغ، وانیل و زعفران رومال کنید. به دلخواه می توانید کمی کنجد روی خمیر ها بپاشید.
۳- فر را در دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید و سینی فر را داخل آن قرار دهید تا شیرینی ها بپزند و آماده شوند. ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان برای پخت شیرینی ها کافی است. میتوانید بعد از خنک شدن شیرینی دانمارکی خانگی، کمی شربت بار زعفرانی خنک شده روی آن بمالید. (برای تهیه شربت از ۱ پیمانه آب، ۱ پیمانه شکر و قدری زعفران استفاده کنید. آن را روی حرارت قرار دهید تا چند غل بزند)
رسپی های مرتبط با طرز تهیه شیرینی دانمارکی
طرز تهیه شیرینی دانمارکی با آرد گندم
برای طرز تهیه شیرینی دانمارکی با آرد گندم ابتدا آب، شکر، خمیرمایه و تخم مرغ را با هم مخلوط می کنیم. سپس آرد سه بار الک کرده و به مواد اضافه می کنیم. در ادامه نمک، وانیل، عصاره زعفران و روغن مایع را با هم مخلوط می کنیم. حالا زمانی که به خمیر یک ساعت استراحت دادیم، در این فاصله نصف پیمانه آرد و نصف پیمانه شکر و یک سوم پیمانه آرد را داخل ماهی تابه اضافه کرده و گلاب و نیز یک قاشق وانیل را اضافه کنید. سپس مواد را داخل قیف بریزید. خمیر را با وردنه پهن کنید سپس برش دهید. حال داخل فر در دمای ۱۸۰ گذاشته و اجازه می دهیم تا شیرینی ها پخته شود.
طرز تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه فرانسوی
برای طرز تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه فرانسوی ابتدا یک سوم از شیر، یک قاشق شکر و یک قاشق خمیر مایع را در ظرفی می ریزیم تا خمیر مایه عمل به آید. حالا در ظرفی دیگر یک تخم مرغ، شیر، کره آب شده، خامه، شکر، نمک و زعفران را به ظرف اضافه کرده و خوب هم بزنید. در ادامه آرد الک شده را اضافه کرده و ورز دهید تا به مدت یک ساعت و نیم استراحت کند . برای تهیه کرم فیل شیر، شکر و آرد را بر روی حرارت قرار دهید و اجازه می دهیم تا حل شود. خمیرهای به عمل آمده را به شکل مستطیل برش دهید و ظرف را در دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا پخته شود.
طرز تهیه شیرینی دانمارکی با ماست
برای طرز تهیه شیرینی دانمارکی با ماست ابتدا آب، شکر، خمیرمایه ،ماست و تخم مرغ را با هم مخلوط می کنیم . سپس آرد سه بار الک کرده و به مواد اضافه می کنیم. در ادامه نمک، وانیل، عصاره زعفران و روغن مایع را با هم مخلوط می کنیم. حالا زمانی که به خمیر یک ساعت استراحت دادیم، در این فاصله نصف پیمانه آرد و نصف پیمانه شکر و یک سوم پیمانه آرد را داخل ماهی تابه اضافه کرده و گلاب و نیز یک قاشق وانیل را اضافه کنید. سپس مواد را داخل قیف بریزید. خمیر را با وردنه پهن کنید سپس برش دهید. حال شیرینی ها را داخل فر گذاشته و در دمای ۱۸۰ قرار می دهیم تا شیرینی ها آماده شود.
طرز تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا
برای طرز تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا ابتدا شکر ، شیر و کره را با هم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید. سپس آرد را با مابقی شکر مخلوط کنید و خوب هم بزنید. حالا گلاب، وانیل و هل را به مواد اضافه کنید. خمیر را از نایلون درآورده و سپس با یک چاقو دور تا دور خمیر را برش بزنید. در ادامه کرم تهیه شده را داخل قیف بریزید و به صورت خطی به روی خمیر اضافه کنید. با کمک یک چاقو خمیر را برش زده و در فر بگذارید تا پخته شود.
نکات کلیدی طرز تهیه شیرینی دانمارکی
- اگر خمیر حالت چسبندگی داشت، کمی آرد به آن اضافه کنید. اما دقت کنید که میزان آرد خمیر را زیاد نکنید. چون شیرینی دانمارکی خشک خواهد شد.
- کرم داخل شیرینی دانمارکی باید مانند فرنی سفت شود.
- قبل از استفاده از آرد، حتما آن را دو بار الک کنید.
- استفاده از گلاب در طرز تهیه کرم شیرینی دانمارکی اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید.
- برای تزیین روی شیرینی دانمارکی، علاوه بر کنجد می توانید از خلال بادام و پسته و پودر قند نیز استفاده کنید.
نظر شما