طرز تهیه دوکبوکی کره ای | پرطرفدارترین غذاهای سنتی کره‌

طرز تهیه دوکبوکی کره ای | پرطرفدارترین غذاهای سنتی کره‌

دوکبوکی را می‌توانید با سوسیس، سیب‌زمینی و یا پنیر موزارلا درست کنید و در کنار آن نودل یا سیب‌زمینی آب‌پز سرو کنید. اگر طرفدار غذاهای تند هستید، حتما دوکبوکی را امتحان کنید.

دوکبوکی، یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی کره‌ای است که به تازگی مورد استقبال کشورهای دیگر، قرار گرفته است. مواد اصلی تهیه‌ی دوکبوکی، کیک برنج به اسم تئوک یا همان رایس‌کیک، کیک ماهی و فلفل کره‌ای هستند. دوکبوکی را می‌توانید با سوسیس، سیب‌زمینی و یا پنیر موزارلا درست کنید و در کنار آن نودل یا سیب‌زمینی آب‌پز سرو کنید. اگر طرفدار غذاهای تند هستید، حتما دوکبوکی را امتحان کنید.

مواد اولیه طرز تهیه دوکبوکی کره ای

  • برای کیک برنجی:
  • آرد برنج ۲۰۰ گرم
  • نمک ۱ قاشق چایخوری
  • آب جوش ۱۰۰ میلی لیتر
  • روغن کنجد ۱ قاشق
  • برای دوکبوکی:
  • پیازچه خرد شده ۱ دسته
  • آب جوش ۴ پیمانه
  • پودر فلفل چیلی ۳ قاشق غذاخوری
  • ماهی کولی خشک شده (اختیاری) ۵ عدد
  • سس سویا ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر ۴ قاشق غذاخوری
  • سیر رنده شده ۲ قاشق چایخوری
  • روغن کنجد ۱ قاشق غذاخوری
  • کلم سفید خرد شده ۵۰ گرم
  • رب فلفل چیلی یا رب گوجه ۴ قاشق
  • تخم مرغ آب پز شده ۳ عدد
  • نودل ۱ بسته
  • کیک ماهی ۲۵ گرم
  • کنجد خام یا بو داده ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه دوکبوکی کره ای 

مرحله اول: درست‌کردن خمیر کیک برنج

۱- ابتدا آرد برنج را به همراه نمک داخل کاسه ای بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس یک لیوان آب جوش را به آن اضافه کرده و آرام هم بزنید تا خمیری به دست آید. خمیر باید نسبتاً شل ولی به هم چسبیده باشد.

۲-حال خمیر را در صافی روی بخار پز قرار دهید و به مدت ۴۰ دقیقه بپزید. میتوانید کف صافی کاغذ روغنی بگذارید تا خمیر به آن نچسبد. مراقب باشید بخارپز به اندازه کافی آب داشته باشد یا در صورت لزوم در طول پخت به آن آب جوش اضافه کنید.

۳- سطحی صاف مانند تخته یا یک سینی را با روغن کنجد چرب کنید، خمیر را روی آن بگذارید و با گوشتکوب به خوبی بکوبید تا کم کم خنک شود. وقتی به حدی خنک شد که می شد به آن دست زد شروع کنید خمیر را با دست ورز بدهید.

۴- وقتی خمیر دوکبوکی خوب ورز داده شد آن را به صورت رول هایی به قطر ۱/۵ تا ۲ سانتی متری رول کنید. رول ها را به اندازه ی ۵ سانتی متری برش دهید.

 

مرحله دوم: درست کردن دوکبوکی

۱- ابتدا ماهی کولی آن ها را پاک کرده و در ۴ پیمانه آب جوش بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بپزد. بعد از گذشت نیم ساعت، آن ها را در آورید.

۲- برای تهیه سس مخصوص دوکبوکی، سیر رنده شده، پودر فلفل، شکر، سس سویا، روغن کنجد، رب گوجه (یا رب چیلی) را داخل کاسه ای با هم مخلوط کنید. سپس آن ها را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا ۵ دقیقه همراه با هم بجوشند.

۳- بعد از ۵ دقیقه، کیک برنجی ها را نیز داخل آب جوش بیندازید و اجازه دهید آن ها نیز به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه همراه با مواد بجوشند و بپزند.

۴- در مرحله ی آخر، نودل، پیازچه، کلم خرد شده، کیک ماهی و تخم مرغ های آب پز را نیز به آن ها اضافه کنید و بعد از گذشت ۷ تا ۱۰ دقیقه زیر حرارت را خاموش کنید.

۵- دوکبوکی را داخل ظرف مورد نظر خود سرو کنید و روی آن کمی کنجد برای تزیین بپاشید. مقداری پیازچه ی خرد شده هم می تواند ظاهر غذا را زیباتر کند. فراموش نکنید که حتما این غذا را با چوب استیک های مخصوص کره ای ها بخورید!

رسپی‌های مرتبط با طرز تهیه‌ی دوکبوکی 

   

طرز تهیه‌ی دوکبوکی با پنیر

برای درست‌کردن دوکبوکی با پنیر‌، ابتدا در صورت نیاز، دو ورق کیک ماهی را به شکل مثلث برش دهید و کیک‌ برنج‌ها را با آب خنک بشویید. سپس یک و نیم پیمانه آب‌ مرغ، دو قاشق غذاخوری فلفل قرمز کره‌ای یا همان گوچوجانگ، یک قاشق چای‌خوری سس سویا، یک قاشق چایخوری شکر و یک قاشق غذاخوری گوچوگارو را در یک تابه روی حرارت متوسط بریزید، تا زمان سرخ شدن تفت بدهید و سپس دو پیمانه رایس‌ کیک را به مواد اضافه کنید‌. برای این‌که رایس‌کیک‌ها به کف تابه نچسبند، کم‌کم هم بزنید و مواد را در تابه تفت بدهید تا پخته شوند. مخلوط را روی تابه حدود ۴ دقیقه بپزید تا سس دوکبوکی غلیظ شود‌‌. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و به آن دو عدد تخم مرغ آب‌پز، کیک ماهی، یک قاشق غذاخوری کنجد بوداده و یک قاشق چای‌خوری روغن کنجد و پیازچه‌ی حلقه‌‌‌حلقه‌‌شده اضافه کنید‌. می‌توانید برای بیشتر کردن سس، آب‌مرغ بیشتری به آن اضافه کنید. اگر مقدار سس دوکبوکی کافی نباشد، وقتی که به آن پنیر آن اضافه کنید دوکبوکی خشک می‌شود‌. در آخرین مرحله، یک لایه‌ی ضخیم از پنیر موزارلا را به شکلی روی مواد بریزید که روی آن‌ها را کامل بپوشاند. سپس حرارت را کم کنید و وقتی پنیر آب شد، تابه را از روی حرارت بردارید. دوکبوکی پنیری شما آماده‌است، نوش‌جان.

 

طرز تهیه‌ی دوکبوکی لیوانی

اگر وقت ندارید خودتان دوکبوکی درست کنید، می‌توانید دوکبوکی را به صورت نیمه‌آماده و لیوانی تهیه کنید. برای درست کردن دوکبوکی لیوانی، ابتدا دوکبوکی‌ها را داخل لیوان خود محصول بریزید، یک پیمانه و نیم آب جوش به آن اضافه کنید، سبزیجات خشک و سپس پودر کربناته را به لیوان اضافه کنید. حواستان باشد که چون این پودر تندی زیادی دارد، به اندازه‌ای که می‌خواهید دوکبوکی‌تان تند باشد، پودر را اضافه کنید. تمام مواد را با هم مخلوط کنید و ۳ الی ۵ دقیقه در ماکروویو بگذارید‌.

     

نکات کلیدی طرز تهیه دوکبوکی کره ای

- برای درست کردن کیک برنجی دوکبوکی کره ای، می توانید به جای بخار پز کردن خمیر از ماکروفر نیز استفاده کنید. به این صورت که بعد از درآوردن خمیر از یخچال، آن را داخل ظرفی بریزید، ظرف را به مدت ۲ دقیقه در ماکروفر قرار دهید، سپس آن را خارج کرده و خمیر را ورز دهید. مجددا روی آن را بپوشانید و دوباره به مدت ۲ دقیقه داخل ماکروفر قرار دهید.

- بهتر است پیازچه را به تکه های ۴ سانتی متری خرد کنید.

- اضافه کردن نودل به این غذا اختیاری است. اگر می خواهید آن را با نودل درست کنید، بهتر است نودل با طعم سبزیجات یا گوشت را انتخاب کنید.

- تخم مرغ ها را از قبل آب پز کنید و به صورت حلقه حلقه شده به مواد اضافه کنید.

- میزان تندی این غذا به ذائقه ی شما بستگی دارد. می توانید مقدار فلفل و سس تند این غذا را کم یا زیاد کنید.

- در برخی دستورهای کره ای کیک برنجی رول شده را درسته آب پز می کنند و درسته داخل دوکبوکی می اندازند و در آخر آن را برش می دهند و قطعه قطعه می کنند. اما اگر آن را از اول تکه تکه کنید درست کردن غذا آسان تر می شود.

- اگر به ماهی کولی دسترسی ندارید می توانید ماهی دیگری را جایگرین آن کنید.

- کیک ماهی یا همان Fish Cake نوعی نان شیرینی است که از ماهی خرد شده و پوره سیب زمینی تهیه می شود. می توانید آن را از فروشگاه های کره ای تهیه کنید.

نظر شما