طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل | این کوفته خوشمزه رو از دست نده!

طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل | این کوفته خوشمزه رو از دست نده!

هر ملتی غذاهای سنتی منحصر به فرد و خوشمزه خود را دارد. کوفته تبریزی نیز یکی از خوشمزه‌ترین و در عین حال قدیمی‌ترین غذاهای ایرانی است که خاستگاه آن به شهر تبریز می‌رسد.

تهیه کوفته تبریزی به فوت و فن نیاز دارد و شما مطمئناً با چند بار درست کردن این غذا می‌توانید بر طعم و مواد تشکیل دهنده آن مسلط شوید. 

مواد لازم

مقدار

برنج باسماتی

¾ فنجان

نخود زرد

¾ فنجان

زردآلو خشک

½ فنجان

آلو خشک

½ فنجان

زرشک خشک

۳ قاشق غذاخوری

روغن نباتی

۳ قاشق غذاخوری

پیاز متوسط

یک پیاز متوسط

رب گوجه فرنگی

دو قاشق

لیمو عمانی

یک قاشق چایخوری

زردچوبه

یک قاشق چایخوری

فلفل سفید

½ قاشق چایخوری

نعناع خشک

½ ۲ قاشق

آب لیموی تازه

¼ فنجان

تخم مرغ بزرگ

۳ عدد

گوشت چرخ کرده گاو

۵۰۰ گرم

پیازچه ریز

½ فنجان پیازچه

جعفری

½ فنجان جعفری

گشنیز

½ فنجان

ترخون

۲ قاشق غذاخوری

مرزه خشک یا پونه کوهی

یک قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

½ قاشق چایخوری

گردو

۱۲ عدد

کره

۲ قاشق غذاخوری

دارچین

یک عدد چوب دارچین

شکر

یک پیمانه

 

طرز تهیه مرحله به مرحله کوفته تبریزی

مدت زمان تهیه: ۳ ساعت

سرو برای: ۶ نفر

طرز تهیه کوفته تبریزی مرحله به مرحله انجام دهید و نیاز است که حوصله و صبر کافی داشته باشید. مراحل تهیه این غذا به شرح زیر است:

فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. ¾ فنجان برنج باسماتی را آبکشی کنید تا آب تقریباً شفاف شود در یک قابلمه بزرگ آب جوش مرتب هم بزنید تا برنج نچسبد. زمانی که برنج تقریباً کاملاً نرم شد، زیر گاز را خاموش کنید.

برنج آبکش کنید و زیر آب سرد بشویید تا خنک شود. به یک کاسه بزرگ منتقل کنید.

حدود ¾ فنجان نخود زرد را در یک قابلمه پر از آب متوسط ‌قرار دهید. بگذارید بجوشد، سپس حرارت را کم کنید تا نخودهای نرم شوند، اما همچنان شکل خود را حفظ کنند (۳۰ تا ۴۰ دقیقه). آبکش کنید و با برنج به کاسه اضافه کنید.

در همین حال، ½ فنجان زردآلو خشک درشت خرد شده، ½ فنجان آلو خشک درشت خرد شده یک قاشق غذاخوری زرشک خشک، آبکش شده را در یک کاسه کوچک را با هم ترکیب کنید.

سه قاشق غذاخوری روغن نباتی در یک قابلمه با حرارت متوسط ‌رو به بالا گرم کنید. یک پیاز متوسط ‌را نازک برش داده شده به داخل قابلمه اضافه کنید. سپس هر از گاهی هم بزنید تا نرم و طلایی شود (۵ تا ۷ دقیقه) بپزید.

رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و حدود ۳ دقیقه بپزید. مرتباً هم بزنید. لیمو عمانی، یک قاشق چایخوری زردچوبه آسیاب شده، ½ قاشق چایخوری فلفل سفید تازه آسیاب شده، نمک به مقدار لازم و یک قاشق چایخوری نعناع خشک را با هم مخلوط کنید و حدود ۳۰ ثانیه هم بزنید تا معطر شود.

حدود ¼ فنجان آب لیموی تازه را به همراه ۴ فنجان آب را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. حرارت را کم کنید و بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا سس شما آماده شود.

سپس ۳ تخم مرغ بزرگ، گوشت چرخ کرده، ½ فنجان پیازچه ریز خرد شده، ½ فنجان جعفری ریز خرد شده، ¼ فنجان گشنیز ریز خرد شده را با هم مخلوط کنید.

حالا ترخون ریز خرد شده، مرزه یا پونه کوهی، فلفل سیاه تازه آسیاب شده و نصف پیاز رنده شده را با هم مخلوط کنید و مقداری نمک اضافه کنید.

نعناع خشک را با برنج و نخود خرد شده در کاسه مخلوط کنید. مواد را به ۶ قسمت به شکل کوفته تقسیم کنید. سپس گوشت، میوه‌های خشک و گردو را در مرکز هر کوفته قرار دهید.

کوفته‌ها را با دقت در سس قرار دهید. درب قابلمه را بپوشانید و به فر منتقل کنید. کوفته‌ها را حدود یک و نیم ساعت تفت دهید تا کاملا پخته و نرم شوند.

حدود ۲ قاشق غذاخوری کره را در یک ماهیتابه با حرارت متوسط ذوب کنید. یک عدد دارچین آسیاب شده، کمی شکر و ۲ قاشق غذاخوری باقیمانده را اضافه کنید.

کوفته‌ها را از قابلمه خارج کنید و در ماهیتابه قرار دهید و حدود ۳۰ ثانیه بپزید و بچرخانید تا طعم بگیرند.

روی هر بشقاب مقداری سس بریزید. سپس داخل هر بشقاب یک کوفته قرار دهید و مقداری زرشک دارچینی را روی آن بریزید و سرو کنید.

 

نظر شما