سورپرایز آموزش و پروش برای فرهنگیان | ۲۰۰ هزار مسکن رایگان برای معلمان کلید خورد
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۳۹۰ هزار نفر از فرهنگیان فاقد مسکن هستند، گفت: اولویت تامین مسکن فرهنگیان با متأهلان باسابقه، زنان سرپرست خانوار و خانوادههای دارای فرزند بیشتر است.

علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه با وزارت راه و شهرسازی برای تامین مسکن فرهنگیان در جمع خبرنگاران گفت: آموزش و پرورش قریب نیمی از دولت را تشکیل میدهد و ما با داشتن ۴۴.۲ درصد از کارکنان دولت اگر مسئله مسکن کارکنان و معلمان حل شود، در واقع مشکل نیمی از کارکنان دولت حل شده است.
خبر خوش آموزش و پرورش برای معلمان و فرهنگیان
وی افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از همکاران فرهنگی و معلم در وزارت آموزش و پرورش مشغول به کار هستند که از این تعداد، ۳۹۰ هزار نفر فاقد مسکناند. از میان این ۳۹۰ هزار نفر، ۲۱۰ هزار نفر جزو استخدامهای دو تا سه سال اخیر هستند.
خبرآنلاین نوشت: فرهادی ادامه داد: با توجه به خروجیهای دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و معلمان تازهاستخدام، سالانه حداقل ۳۵ هزار نفر به تعداد معلمان فاقد مسکن اضافه میشود بنابراین باید جریان ساخت و تأمین مسکن فرهنگیان پیوسته باشد و قطع نشود زیرا اگر این روند متوقف شود، مجدداً ناترازی ایجاد خواهد شد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به آمار فعلی گفت: آنچه اکنون مشهود است این است که ۳۹۰ هزار نفر از فرهنگیان فاقد مسکن هستند. بر اساس تفاهمنامهای که امروز با وزارت راه و شهرسازی به امضا رسید، ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی هدفگذاری شده است.
وی افزود: این واحدها با استفاده از همه ظرفیتهای قانونی موجود ساخته خواهد شد؛ از جمله ظرفیتهایی که وزارت راه و شهرسازی در قالب طرحهای مسکن ملی و مسکن اجتماعی دنبال میکند. برای آن دسته از معلمانی که فرم «ج» آنها در مسکن ملی سبز شده است، اولویت قائل هستیم.
فرهادی توضیح داد: برخی از معلمان از طریق تعاونیهای مسکن ثبتنام کرده یا تسهیلاتی دریافت کردهاند، اما هنوز خانهدار نشدهاند. برای این گروه نیز باید از ظرفیتهای مشترک استفاده کنیم که مهمترین آنها عبارتاند از تعاونیهای مسکن فرهنگیان، صندوق ذخیره فرهنگیان و استفاده از زمینهای در اختیار وزارت آموزش و پرورش که با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی و در چارچوب قانون، امکان تغییر کاربری آنها وجود دارد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: اصل ظرفیت در تعاونی مسکن و امکانات وزارت راه و شهرسازی است و هم اکنون در ۳۲ اداره کل آموزش و پرورش استانها، معلمان فاقد مسکن شناسایی شدهاند و ظرفیتهای موجود نیز اعلام شده است.
وی تاکید کرد: اولویت با معلمانی است که سابقه بیشتری دارند، متأهل هستند، تعداد فرزندان بیشتری دارند یا زنان سرپرست خانوار هستند. همه این موارد را سعی میکنیم در اولویتبندی لحاظ کنیم و اصل موضوع این است که هیچ معلمی نباید بدون مسکن بماند.
فرهادی با اشاره به وضعیت فرهنگیانی که مبالغی را به تعاونیهای مسکن پرداخت کردهاند اما هنوز خانه نگرفتهاند، گفت: اگر این موارد در قالب تعاونیهای مسکن فرهنگیان باشد، در همین تفاهمنامه پیشبینی شده که روند کار آنها تسریع شود. اگر مشکل در تراکم یا تغییر کاربری زمینها باشد، وزیر راه و شهرسازی اعلام آمادگی کردهاند که با برگزاری جلسات پیوسته و همکاری بین مدیران کل آموزش و پرورش استانها و مدیران کل راه و شهرسازی، این مشکلات حل شود.
کمک قوه قضائیه به آموزش و پرورش در دو محور
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره دیدار اخیر معلمان نمونه با رئیس قوه قضائیه نیز گفت: در هفته معلم، معلمان نمونه با رؤسای سه قوه دیدار داشتند که یکی از این دیدارها با رئیس قوه قضائیه بود. اصل موضوع این دیدار، کمک به وزارت آموزش و پرورش در دو محور بود.
وی افزود: محور اول، کاهش آسیبهای اجتماعی دانشآموزان بود تا بتوانیم از ظرفیتهای قوه قضائیه در پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی بهره ببریم. قوه قضائیه معاونتی به نام معاونت پیشگیری از وقوع جرم دارد که شاید بهترین جای تعامل بین این نهاد و وزارت آموزش و پرورش باشد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: محور دوم مربوط به مسائل قضایی خود وزارت آموزش و پرورش بود، از جمله برداشتهایی که بر اساس آرای محاکم قضایی – چه محاکم عمومی و چه دیوان عدالت اداری – از حسابهای آموزش و پرورش صورت میگیرد. قرار شد همکاریهایی صورت گیرد تا این نوع برداشتها کاهش یابد، چرا که گاهی باعث بههمریختگی نظام مالی میشود.
وی افزود: فرض کنید مسئلهای مربوط به ۲۰ سال قبل باید حل میشده اما نشده، یا قانونی اخیراً تصویب شده که به گذشته برمیگردد و تأمین مالی آن صورت نگرفته است، این موضوعات وقتی در محاکم قضایی مطرح میشود، منجر به صدور رأی و برداشت از حسابهای آموزش و پرورش میشود در این زمینه نیز مذاکراتی صورت گرفته تا کمک شود این نوع برداشتها به حداقل برسد.
آیین نامه جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان در دست تدوین
فرهادی درباره جذب سه هزار نخبه در دانشگاه فرهنگیان گفت: این طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و آییننامه آن در حال بررسی است. این آییننامه ظرافتهایی دارد و باید بهگونهای باشد که جامع و مانع باشد و بتواند تمامی نخبگانی را که در آییننامه هدفگذاری شدهاند، پوشش دهد.
وی افزود: آییننامه نباید ابهامی داشته باشد که منجر به اعتراض شود. در حال حاضر دانشگاه فرهنگیان و مرکز نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش در حال کار بر روی آن هستند و فعلاً شیوهنامه نهایی تصویب نشده است.
نظر شما