رونمایی از ساختار جدید رهبری حماس در تهران
به نظر میرسد که سمت «رئیس شورای رهبری» نقشی جدید و متمایز از «رئیس دفتر سیاسی» است که پس از شهادت هنیه و معاونان وی شهید یحیی سنوار(غزه) و شهید صالح العاروری(کرانه باختری) متناظر با شرایط جدید فلسطین و منطقه ایجاد شده است.
![رونمایی از ساختار جدید رهبری حماس در تهران](https://cdn.asrhamgaraei.ir/thumbnail/p1xH7MY491AL/cQ4vQ03pocdm_a1FMQuXtlsYyxsg7Ju3QS9KL6KcY5NEOck1ALFNTNj9_PsP4AH2eVNz_BWnRBNRCd7n2tVxhkMM8fs2fTOi/3EY4x0P3wLSu.jpg)
محمداسماعیل درویش به همراه اعضای شورای رهبری جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در ایام منتهی به مراسم چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران به تهران سفر کرده و با مقامات ایرانی، از جمله رهبر معظم انقلاب، رییس جمهور، رئیس مجلس و دبیر شعام دیدار کرد.
نکته جالب سفر این هیات فلسطینی ، علاوه حضور آنان در ایام دهه فجر پس از تحولات اخیر در فلسطین، معرفی درویش به عنوان رییس شورای رهبری حماس در رسانه های ایرانی بود.
رییس شورای رهبری نامی است که به تازگی در مراتب قدرت حماس از آن نام برده می شود. پیش از این رییس دفتر سیاسی نامی بود که در سلسله مراتب حماس به نفر اول این جنبش گفته می شد که شهید اسماعیل هنیه عهده دار این پست بود.
پس از ترور هنیه، ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴، منابعی اعلام کردند که محمد اسماعیل درویش به عنوان جانشین موقت او انتخاب شده است.
محمد اسماعیل درویش یکی از رهبران ارشد جنبش حماس است. او به دلیل عدم حضور در رسانهها کمتر شناخته شده و پیش از این بیشتر در امور مالی و اقتصادی حماس فعالیت داشته است. گزارشها حاکی از آن است که او در قطر اقامت دارد.
در ساختار سازمانی حماس، «رئیس دفتر سیاسی» بالاترین مقام اجرایی و تصمیمگیری است. پیش از این، افرادی مانند خالد مشعل و شهید هنیه این سمت را بر عهده داشتهاند.پس از ترور هنیه، حماس «شورای رهبری» جدیدی تشکیل داد که متشکل از محمد اسماعیل درویش بهعنوان رئیس شورا و چهار عضو دیگر شامل خالد مشعل، خلیل الحیه، زاهر جبارین و نزار عوضالله است.
بنابراین، به نظر میرسد که سمت «رئیس شورای رهبری» نقشی جدید و متمایز از «رئیس دفتر سیاسی» است که پس از شهادت هنیه و معاونان وی شهید یحیی سنوار(غزه) و شهید صالح العاروری(کرانه باختری) متناظر با شرایط جدید فلسطین و منطقه ایجاد شده است.
منبع: برنا
نظر شما