در گفتگو با عصر همگرایی مطرح شد؛

دولت برنامه‌ای برای مهار تورم ندارد! | ناترازی بانکی ادامه خواهد داشت

یک اقتصاددان با اشاره به اینکه دولت برنامه‌‌ای برای مهار تورم ندارد، گفت: در تیم اقتصادی دولت ‌بجز بانک مرکزی ‌ بقیه غیر حرفه‌ای عمل می‌کنند، برای نمونه ‌سازمان برنامه و بودجه در بحث تخصیص هنوز الگویی ندارد.

دولت برنامه‌ای برای مهار تورم ندارد! | ناترازی بانکی ادامه خواهد داشت
پایگاه خبری تحلیلی عصر همگرایی-

آلبرت بغزیان درباره سیاست‌های دولت در بخش اقتصادی توضیح داد: مشخص است که دولت برنامه ضد تورمی نداشته و به عبارت دیگر روی عوامل تشکیل‌دهنده تورم مدیریتی ندارد.‌

وی یادآور شد: بنابراین می‌توان گفت‌ براساس برنامه دولت، ناترازی مالی‌ قابل رفع نخواهد بود و همچنان ادامه خواهد یافت.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه در خصوص بخش بحران ارزی و ناتوانی ارزی نیز دولت برنامه حذف نرخ ارز ترجیحی را پیاده کرد، ادامه داد: این رویکرد نیز عملاً به افزایش نرخ ارز برای وارد کننده منتهی و ‌به ضرر سفره مردم منتهی شد.

بغزیان درباره ارز تک نرخی نیز یادآور شد‌: وزیر محترم ‌ زمانی که صحبت از ارز تک نرخی می‌کند، نمی‌گوید این مساله به چه معناست؟ برای نمونه  آیا همه می‌توانند به هر مقدار ارز تامین کنند که مسلماً به این شکل نخواهد بود.

وی ‌در خصوص بحث ناترازی بانکی نیز توضیح داد: باید توجه داشت که به هر حال بانک‌های ما در برخی بازارها مانند سهام، مسکن و ارز مقصر هستند، این در حالی است که شاهد نبوده‌ایم که بانک مرکزی نیز بخواهد به آن‌ها فشار بیاورد و آن‌ها را مجاب کند که در یک چارچوب فعالیت کنند. به همین دلیل ناترازی بانکی نیز کماکان ادامه خواهد داشت.

این اقتصاددان با اشاره به بحث تحریم‌ها و مذاکرات عنوان کرد: در این خصوص نیز اظهار نظرهای متفاوتی مطرح می‌شود به همین دلیل وقتی‌ ‌ این مسائل را در کنار هم قرار می‌دهیم، مشخص می‌شود که هیچ گونه امیدی به مهار نرخ تورم نمی‌توان داشت.

‌ بغزیان با بیان اینکه کماکان سیاست‌ها تورم‌زا هستند، خاطرنشان کرد: با توجه به این دیدگاه که نرخ ارز نیز باید با تورم تعدیل شود می‌توان گفت،‌ نرخ ارز نیز کاهشی نخواهد بود.

وی ‌درباره اینکه فعالیت تیم اقتصادی دولت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ نیز به عصر همگرایی گفت: به جز بانک مرکزی که خوب عمل کرد، بقیه غیر حرفه‌ای عمل کرده‌اند. برای نمونه به نظر می‌رسد سازمان برنامه و بودجه در بحث تخصیص هنوز الگویی ندارد.

وی درخصوص فعالیت وزارت اقتصاد نیز عنوان کرد:‌ ‌ آقای همتی در گذشته از ناهماهنگی بین دولت و بانک مرکزی ایراد می‌گرفتند‌. اما هنوز این ناهماهنگی  وجود دارد  و آن‌ها فشار وارد می‌کنند تا بانک مرکزی بازار توافقی را بپذیرد و ارز نیمایی را حذف کند.

این اقتصاددان درباره اینکه پیشنهاد شما در این شرایط به دولت چیست؟ توضیح داد: تا زمانی که ما تحریم هستیم و پول نفت با ۳۰ یا ۴۰ درصد افت برمی‌گردد و یا‌ بانک‌های ما مهار نشده‌اند و ‌به بنگاه‌داری می‌پردازند شرایط بهبود نخواهد یافت.

وی ادامه داد: علاوه بر این به عده‌ای آدم صالح و بدون حاشیه نیز نیاز است، زیرا وقتی از چنین افرادی استفاده کنیم‌ ماجرایی مانند چای دبش رخ نخواهد داد. در واقع مدیران ما باید مسئولیت‌پذیر و پاسخگو باشند.  

به گفته بغزیان برای بهبود شرایط اقتصادی کشور باید برنامه جامعی داشت.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد‌: در این بین مسائل دیگری نیز مطرح است. برای نمونه‌ برخی نهادها‌ که قدرت بالایی در اقتصاد دارند‌ خود‌ را به نوعی نماینده گروه مطبوع خود می‌دانند و بحث اشتغال و رشد اقتصادی را مسئولیت خود نمی‌دانند. این در حالی است که این نهاد‌ها‌ در بحث افزایش قیمت‌ها همیشه جلودار هستند.

نظر شما