موافقت دولت با ثبت نام وام یارانه برای این خانوارها | دریافت وام قرض الحسنه ۱۵۰ میلیون تومانی در سامانه ملی
متقاضیان دریافت وام مشاغل خانگی برای دریافت وام و تسهیلات بانکی باید ابتدا در سامانه ملی صدور مجوزها اقدام و بعد از دریافت مجوز،جهت دریافت تسهیلات از طریق سامانه مشاغل خانگی ثبتنام کنند.
کسب و کارهای خانگی یکی از مهمترین بسترهای رشد و شکوفایی اقتصاد خانوارهاست که بستر رشد اقتصادی و رونق تولید را فراهم میکند. این دسته کسب و کارها مصرف انرژی و هزینههای تولید را کاهش میدهند و با حذف هزینههای سنگین اجاره بها و هزینه ایاب و ذهاب زودتر به بهرهبرداری و درآمدزایی و ثمردهی میرسند.
به اعتقاد کارشناسان بازار کار، توجه به مشاغل خانگی یکی از زیرمجموعههای مهم حوزه تولید و کارآفرینی به شمار میرود که بیشتر افراد فعال در آن را زنان تشکیل میدهند. به زعم آنها ایجاد خوداشتغالی بین اعضای خانواده، عدم نیاز به دریافت تسهیلات کلان و کاهش هزینههای بهره برداری از ویژگیها و مزایای ایجاد کسب و کارهای خانگی است.
در سامانه رصد استان تهران در سال ۱۴۰۳ سهمیه اشتغال برای ۱۸۰ هزار نفر دیده شده که تا بهمن ماه امسال با برنامهریزی صورت گرفته این میزان تعهد محقق خواهد شد.
بر اساس آمارها ۱۵ تا ۲۳ درصد اشتغال در کشورهای توسعه یافته متعلق به مشاغل خانگی است و در ایران نیز طی چند سال گذشته برای ارتقای سهم مشاغل خانگی در اقتصاد تلاشهای بسیاری صورت گرفته به نحوی که با هدف تقویت و توسعه هرچه بیشتر مشاغل خانگی مدت زمان صدور مجوزهای فعالیت این دسته مشاغل به سه روز کاهش یافت و بیش از ۹۵ درصد مجوزها به شکل ثبتمحور صادر شد تا ضمن رفع موانع تولید در بخش اشتغال خانگی، متقاضیان کسب و کارهای خانگی با انگیزه بیشتر به این حوزه ورود کنند.
طبق گزارشها در استان تهران طی یک سال گذشته ۷۳۸۱ مجوز در حوزه مشاغل خانگی صادر و بیش از ۲۲۶۲ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه به متقاضیان مشاغل خانگی پرداخت شده است که بیش از سهم تسهیلات ابلاغ شده برای مشاغل خانگی استان بوده و عملکرد ۱۰۲ درصدی را رقم زده است.
سال گذشته تعهد اشتغال استان تهران ۱۰۸ درصد و به میزان ۱۶۱ هزار و ۹۰۱ نفر بوده و برای امسال هدفگذاری ایجاد اشتغال ۱۸۰ هزار و ۶۹۱ نفر پیش بینی شده است.
در همین راستا بهزاد سام دلیری ـ مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران به تازگی با تشریح جزئیات ثبتنام در سامانه مشاغل خانگی اظهار کرده برای هر فرد متقاضی مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات مشاغل خانگی در نظر گرفته شده است که به نظر میرسد بازنگری برای افزایش این اعتبار ضروری است و بودجه مشاغل خانگی در استان قابل توجه نیست.
وی درعین حال از پرداخت ۲۰ تا ۲۵ درصد تسهیلات توسط بانکها به متقاضیان خبر داد و گفت:برگزاری نشست با روسای بانکهای شهرستانها برای تسهیلگری بیشتر در پرداخت تسهیلات خوداشتغالی به متقاضیان در دستور کار است.در ماده ۶ برنامه هفتم توسعه این رویکرد به سمت حمایت بیشتر و جامعه هدف مناطق روستایی و مناطق کم برخوردار رفته و درصدد هستیم که سال آینده حمایت از مشاغل صنعتی و نیمه صنعتی را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم مشاغل پایدار و فرصتهای شغلی بیشتری را در شهرستانهای استان تهران ایجاد کنیم.
آنطور که مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفته در سامانه رصد استان تهران در سال ۱۴۰۳ سهمیه اشتغال برای ۱۸۰ هزار نفر دیده شده که تا بهمن ماه امسال با برنامهریزی صورت گرفته تعهد پیشبینی شده محقق خواهد شد و جوانان و فارغ التحصیلان را به جامعه هدف معرفی خواهیم کرد.
از مجموع ۲۷۶ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در استان تهران بیش از ۵۰ درصد به اشتغال بانوان اختصاص یافته است.
سام دلیری همچنین از تخصیص ۲۷۶ میلیارد تومان اعتبار با هدف حمایت از مشاغل خود اشتغالی و پشتیبان خبرداد و گفت: متقاضیان دریافت وام مشاغل خانگی لازم است ابتدا در سامانه ملی صدور مجوزها اقدام و بعد از دریافت مجوز،جهت دریافت تسهیلات از طریق سامانه مشاغل خانگی ثبتنام کنند.
سال گذشته مبلغ تسهیلات مشاغل خانگی با ۳۳ درصد رشد به ۴۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت که طبق اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در نیمه دوم سال نیز ۱۰۰۰ میلیارد تومان دیگر برای تقویت منابع وام مشاغل خانگی از سوی بانک مرکزی اختصاص پیدا کرد و جمعا به ۵۰۰۰ میلیارد تومان رسید.
پیش از این وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر لزوم شتاب بخشی در پرداخت وام مشاغل خانگی تاکید کرده و گفته بود:دریافت تسهیلات و نبود ضامن بانکی از دغدغههای اصلی متقاضیان مشاغل خانگی است و روند تسهیلات ناچیز مشاغل خانگی با سیستم اداری وثیقه و ضامن باید اصلاح شود.
طبق گزارشها،از مجموع ۲۷۶ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در استان تهران بیش از ۵۰ درصد به اشتغال بانوان اختصاص یافته و به بانکهای عامل معرفی شده است.زنان در بحث توسعه مشاغل خانگی سهم بسزایی داشتهاند به نحوی که یکی از عوامل موثر در رونق مشاغل خانگی و افزایش مشارکت اقتصادی حضور زنان بوده و بیش از ۸۰ درصد تسهیلات پرداختی، صدور مجوز و ایجاد اشتغال در حوزه مشاغل خانگی به زنان اختصاص دارد.
در حال حاضر یکی از بهترین و کارآمدترین راهکارها برای کاهش نرخ بیکاری به ویژه بیکاری زنان و فارغالتحصیلان، اشتغال خانگی است. کسب و کارهای خانگی علاوه بر اشتغالزایی موجب کسب درآمد و افزایش رفاه نسبی خانوار میشود. پایین بودن هزینه، ریسک کم، افزایش بهرهوری و سهولت دریافت مجوز از مهمترین مزایای ایجاد کسب و کارهای خانگی به شمار میرود.
نظر شما