طرز تهیه املت شاپوری به روش رشتی | املت لوبیا یک غذای سنتی و خوشمزه

املت شاپوری یا املت لوبیا یکی از خوشمزه‌ترین صبحانه‌های استان گیلان و شهر رشت است که برای اولین بار توسط فردی به نام شاپور در یک قهوه خانه سنتی سرو شد و از آن پس این غذا به عنوان املت شاپوری شناخته می‌شود. امروزه این املت به یکی از محبوب‌ترین انواع املت‌های قهوه خانه‌ای تبدیل شده است

طرز تهیه املت شاپوری به روش رشتی | املت لوبیا یک غذای سنتی و خوشمزه

برای درست کردن این املت ابتدا باید رب گوجه را در روغن سرخ کنید. کمی بعد ادویه‌ها و تخم مرغ را اضافه کنید و مواد را خوب ترکیب کنید تا در روغن سرخ شوند. در ادامه نوبت اضافه کردن کنسرو لوبیا چیتی به املت است.

قبل از اضافه کردن لوبیا حتما آب اضافه آن را بگیرید و بعد با آب نارنج تازه این املت را مزه دار کنید. رسپی این املت خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای املت شاپوری برای ۲ نفر

مواد لازم مقدار مورد نیاز

رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری

خوراک لوبیا چیتی ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

آب نارنج ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

تخم مرغ ۳ عدد

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

مرحله اول: کنسرو لوبیا را بجوشانید

اگر برای درست کردن املت شاپوری از کنسرو لوبیا چیتی استفاده می‌کنید، بهتر است قبل از هر کاری آن را بشویید و همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید. سپس کنسرو را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید. در این فرصت به سراغ آماده کردن املت بروید.

مرحله دوم: رب گوجه را تفت دهید

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. در ادامه رب گوجه را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

مرحله سوم: ادویه‌ها را اضافه کنید

بعد از این که رنگ رب کمی تیره شد، می‌توانید مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به رب اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه تفت دهید.

مرحله چهارم: تخم مرغ‌ها را به املت اضافه کنید

تخم مرغ‌ها را در یک کاسه بشکنید و زمانی که مطمئن شدید، سالم هستند، آن‌ها را در ماهیتابه بریزید. نیازی به هم زدن تخم مرغ‌ها و ترکیب کردن آن‌ها نیست، اما در صورت تمایل می‌توانید تخم مرغ‌ها را با رب گوجه ترکیب کنید و خوب هم بزنید.

مرحله پنجم: خوراک لوبیا را اضافه کنید

بعد از این که کنسرو لوبیا برای ۲۰ دقیقه جوشید، می‌توانید آن را باز کنید و به اندازه نصف لیوان خوراک لوبیا را در اطراف ماهیتابه بریزید. به خاطر داشته باشید که برای درست کردن این املت باید آب اضافه خوراک لوبیا را بگیرید و تنها لوبیا را به املت اضافه کنید.

مرحله ششم: املت را سرو کنید

حالا یک نارنج را از وسط نصف و مقداری آب نارنج تازه به املت اضافه کنید. لوبیاها را با قاشق کمی هم بزنید تا املت به خوبی بپزد و تخم مرغ‌ها سفت شوند. در ادامه املت را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با نان تازه سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه املت شاپوری به روش رشتی

برای این که املت شاپوری شما خوشرنگ شود باید رب گوجه را با روغن زیاد سرخ کنید. اگر برای پخت این املت از کنسرو لوبیا چیتی استفاده کنید، املت شما خوشرنگ‌تر می‌شود زیرا در ترکیبات این کنسروها از رب گوجه استفاده شده است.

یکی دیگر از روش‌هایی که به خوشرنگ شدن این املت کمک می‌کند، تفت دادن زردچوبه در روغن و اضافه کردن آن به املت است.

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت املت شاپوری یا لوبیا املت رشت اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این املت گیلانی بهتر است از روغن زیتون و رب گوجه خانگی استفاده کنید.

اگر دوست دارید طعم املت شما تند و تیز باشد، می‌توانید مقداری سس فلفل قرمز یا پودر فلفل قرمز به املت اضافه کنید.

املت شاپوری لاهیجان نیز درست مثل املت شاپوری رشت آماده می‌شود و تفاوتی با آن ندارد.

برخی افراد املت رب و تخم مرغ را جداگانه آماده می‌کنند و در ظرف می‌ریزند و بعد کنسرو لوبیا را به آن اضافه می‌کنند.

برای تزیین این املت می‌توانید از مقداری سبزی تازه خرد شده یا پیازچه استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید مقداری سیر رنده شده یا پودر سیر به این املت اضافه کنید.

می‌توانید به جای کنسرو لوبیا خودتان در خانه لوبیا را بخیسانید و بپزید و بعد با ادویه و مقداری رب گوجه مزه دار کنید و در املت بریزید.

برای این که املت شمالی شما ظاهر جذاب‌تری داشته باشد، بهتر است زرده تخم مرغ را به صورت درسته باقی بگذارید.

برای درست کردن املت شاپوری رشت با لوبیا بهتر است از مقداری کره حیوانی یا کره محلی استفاده کنید.

در زمان اضافه کردن لوبیا چیتی به املت حتما آب آن را به طور کامل جدا کنید. جدا نکردن آب لوبیا موجب شل شدن املت و ایجاد بوی نامطبوع می‌شود.

برای این که املت شما خوشمزه شود باید از مقدار روغن بیشتری استفاده کنید تا رب به خوبی سرخ شود.

برای پخت املت شاپوری معمولا از ظرف‌های روی استفاده می‌شود و بعد از پخت نیز املت را با همین ظرف سرو می‌کنند.

می‌توانید املت لوبیای رشتی را به عنوان شام، صبحانه یا حتی میان وعده میل کنید. این غذا پروتئین زیادی دارد و بسیار مقوی و سیر کننده است.

برای گرفتن بوی زهم املت شاپوری باید سفیده تخم مرغ را به خوبی بپزید. خام بودن تخم مرغ موجب بد بو شدن املت می‌شود. در صورتی که روغن شما کم باشد، سفیده تخم مرغ به خوبی برشته نمی‌شود و ممکن است املت شما بدبو شود.

اگر به نارنج تازه دسترسی ندارید، می‌توانید برای مزه دار کردن این املت از مقداری آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.

 

نظر شما