طرز تهیه چیپس کدو حلوایی | خوراکی خوشمزه یلدایی

طرز تهیه چیپس کدو حلوایی | خوراکی خوشمزه یلدایی

چیپس کدو حلوایی یا چیپس کدو تنبل یکی از خوشمزه‌ترین انواع چیپس میوه ای است که با طعم دلپذیرش می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای تنقلات ناسالم باشد.

چیپس کدو حلوایی یا چیپس کدو تنبل یکی از خوشمزه‌ترین انواع چیپس میوه ای است که با طعم دلپذیرش می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای تنقلات ناسالم باشد.

چیپس کدو حلوایی یا چیپس کدو تنبل یکی از خوشمزه‌ترین انواع چیپس میوه ای است که با طعم دلپذیرش می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای تنقلات ناسالم باشد. شما می‌توانید این چیپس ترد و مفید را به سادگی در فر یا بدون فر تهیه کرده و از خواص کدو تنبل به بهترین شکل ممکن بهره‌مند شوید. میوه خشک کدو حلوایی یک خوراکی خوشمزه برای شب یلدا نیز به حساب می‌آید. اگر شما هم به انواع چیپس میوه‌ای و تنقلات سالم علاقه دارید، با ما در این مقاله از سرویس آشپزی همراه باشید تا طرز تهیه چیپس کدو حلوایی به عنوان یک خوراکی خوشمزه با کدو حلوایی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه چیپس کدو حلوایی

کدو حلوایی: ۱ عدد

نمک بلوری: به مقدار لازم

پودر دارچین (اختیاری): به مقدار لازم

مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه: ۱۵ دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه چیپس کدو حلوایی: ۳۰ دقیقه

مراحل طرز تهیه میوه خشک کدو حلوایی در فر

طرز تهیه چیپس کدو حلوایی یا همان میوه خشک کدو حلوایی هم در فر، هم بدون فر در تابه، هم روی بخاری یا شوفاژ و هم با استفاده از دستگاه میوه خشک کن و هواپز انجام پذیر است.

مرحله اول: کدو حلوایی را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه چیپس کدو حلوایی ترد و خوشمزه، کدو تنبل را در سینک ظرفشویی بگذارید و سطح آن را با اسکاچ به خوبی بشویید. سپس، کدو حلوایی را با دستمال تمیز کاملا خشک کنید و روی تخته آشپزی قرار دهید. با کمک یک چاقوی تیز و بزرگ، ساقه کدو را جدا کرده و کدو حلوایی را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.

سپس، با استفاده از قاشق، دانه‌های کدو را بردارید و بافت داخلی کدو را بتراشید تا بخش‌های اضافی و رشته مانند اطراف تخمه‌ها نیز خارج شوند. در ادامه، کدو حلوایی را به تکه‌های کوچک‌تر برش بزنید و با کمک پوست‌کن، پوست ضخیم و سخت کدو تنبل را جدا کنید.

مرحله دوم: کدو حلوایی را به صورت ورقه‌ای برش بزنید

حالا، قطعات کدو حلوایی را با کمک رنده ورقه‌کن یا پوست‌کن به صورت ورقه‌ای برش بزنید. توجه داشته باشید، ورقه‌های کدوحلوایی هر چقدر نازک‌تر باشند، چیپس کدو حلوایی شما تردتر و جذاب‌تر می‌شود. در صورت تمایل، می‌توانید این ورقه‌های نازک را با استفاده از کاتر یا قالب برش استیل به شکل دلخواه برش بزنید.

یادتان باشد، قطعات برش خورده کدو حلوایی در حین پخت، بخش قابل توجهی از آب خودشان را از دست می‌دهند و کوچک می‌شوند. بنابراین، توصیه می‌کنیم ابعاد ورقه‌های برش خورده کدو تنبل را تا ۲ برابر بزرگ‌تر از اندازه دلخواه خود برای میوه خشک کدو حلوایی در نظر بگیرید. راستی، در همین مرحله فر را هم روشن کرده و روی دمای ۱۰۵ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود.

مرحله سوم: قطعات کدو حلوایی را در سینی فر بچینید

در این مرحله از طرز تهیه چیپس کدو تنبل، سینی فر را بردارید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، ورقه‌های نازک و برش خورده کدو حلوایی را با فاصله در سینی فر بچینید، مراقب باشید، قطعات کدو تنبل روی یکدیگر قرار نگیرند. در غیر این صورت، به صورت یکدست و کامل برشته نمی‌شوند.

مرحله چهارم: سینی را در فر بگذارید

در این فاصله، مطمئنا فر شما کاملا گرم شده است. بنابراین، سینی حاوی برش‌های کدو حلوایی را در طبقه میانی فر بگذارید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا ورقه‌های نازک کدو به تدریج جمع شده و کاملا برشته شوند.

توجه داشته باشید، مدت زمان لازم برای پخت و آماده شدن چیپس کدو حلوایی تا اندازه زیادی به ابعاد قطعات و ضخامت آن‌ها بستگی دارد. پس، توصیه می‌کنیم پس از گذشت ۲۵ دقیقه درب فر را باز کرده و روند برشته شدن ورقه‌های کدو حلوایی را بررسی کنید.

مرحله پنجم: فر را خاموش کنید

در این مرحله از طرز تهیه چیپس کدو حلوایی کرانچی، پس از اطمینان از برشته شدن برش‌های کدو حلوایی، فر را خاموش کنید. اجازه بدهید سینی حاوی برش‌های کدو حلوایی برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دیگر داخل فر خاموش باقی بماند.

به این ترتیب، قطعات کدو حلوایی مقدار باقی مانده از رطوبت خود را نیز از دست می‌دهند و آرام آرام خنک می‌شوند. این امر به بهبود کیفیت چیپس کدو تنبل کمک می‌کند.

مرحله ششم: سینی را از فر خارج کنید

پس از گذشت این مدت، چیپس کدو حلوایی شما کاملا خنک و در عین حال، کرانچی شده است. بنابراین، سینی را از فر بیرون بیاورید و مقداری نمک بلوری را روی چیپس کدو حلوایی بپاشید. در صورت تمایل، می‌توانید مقداری پودر دارچین هم به چیپس کدو تنبل اضافه کنید.

مرحله آخر: چیپس کدو حلوایی را سرو کنید

حالا، وقت آن است که این میوه خشک کدو حلوایی را در ظرف سرو بریزید. شما می‌توانید چیپس کدو حلوایی را به تنهایی یا همراه با انواع برگر، ساندویچ و اسنک نوش جان کرده یا با هوموس (حمص)، ماست، دیپ پنیر و دیگر انواع دیپ به عنوان مزه میل کنید.

دستور تهیه کدو تنبل خشک در تابه روی گاز

طرز تهیه چیپس (میوه خشک) کدو حلوایی بدون فر در مراحل اولیه مشابه همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم. با این تفاوت که پس از آماده شدن برش‌های نازک کدو حلوایی باید آن‌ها در کاسه مناسبی بریزید و با یک قاشق روغن زیتون و ادویه‌های دلخواه طعم‌دار کنید.

سپس، مقدار قابل توجهی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. برش‌های کدو تنبل را کم کم به روغن داغ اضافه کرده و برشته کنید. در ادامه، چیپس کدو حلوایی را روی دستمال حوله‌ای بگذارید تا روغن اضافی خودش را از دست بدهد.

روش تهیه چیپس کدو حلوایی روی شوفاژ یا بخاری

برای تهیه چیپس کدو حلوایی روی شوفاژ یا بخاری باید ورقه‌های کدو حلوایی را خیلی نازک در نظر بگیرید. سپس، سطح یک سینی مناسب (ترجیحا استیل) را با کاغذ روغنی بپوشانید. سینی حاوی برش‌های کدو تنبل را روی شوفاژ یا بخاری بگذارید تا به تدریج رطوبت خود را از دست بدهند و کاملا خشک و برشته شوند.

درست مانند روش‌های دیگر، زمان لازم برای برشته شدن چیپس کدو حلوایی روی شوفاژ یا بخاری به ضخامت و ابعاد ورقه‌های کدو بستگی دارد.

طرز تهیه چیپس کدو حلوایی در میوه خشک کن

مراحل ابتدایی طرز تهیه چیپس کدو حلوایی در میوه خشک کن هم درست مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم. با این تفاوت که برش‌های نازک کدو حلوایی را باید با فاصله روی سینی‌ها و طبقات میوه خشک کن بچینید و دمای دستگاه را بین ۵۲ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

طبیعتا، هر چقدر دما را کمتر در نظر بگیرید، چیپس کدو حلوایی شما در زمان طولانی‌تری برشته خواهد شد. در این روش، بسته به مقدار برش‌ها و ضخامت آن‌ها شما برای آماده کردن چیپس کدو حلوایی به ۶ تا ۳۰ ساعت زمان نیاز دارید.

بنابراین، لازم است هر چند ساعت یک‌بار به دستگاه سر بزنید و به محض اطمینان از برشته شدن قطعات نازک کدو حلوایی، دستگاه را خاموش کنید. سپس، برش‌های کدو حلوایی را از میوه خشک کن بیرون بیاورید تا در فضای آشپزخانه خنک شوند.

طرز تهیه چیپس کدو حلوایی در هواپز

برای تهیه چیپس کدو حلوایی در هواپز (مثل درست کردن انواع میوه خشک در ایرفرایر)، ابتدا ورقه‌ها و برش‌های نازک کدو حلوایی را در محفظه هواپز بچینید. سپس، دمای هواپز را روی ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا قطعات کدو تنبل کاملا خشک و برشته شوند.

بهتر است پس از ۱۰ دقیقه، ورقه‌های کدو حلوایی را چک کرده و در صورت لزوم، آن‌ها را پشت و رو کنید تا به صورت یکنواخت طلایی و برشته شوند.

نکات مهم در طرز تهیه چیپس (میوه خشک) کدو حلوایی

برای تهیه چیپس کدو حلوایی بهتر است از کدوهایی استفاده کنید که گردن بلندی دارند، نه کدو تنبل گرد.

برای طعم‌دار کردن چیپس کدو حلوایی علاوه بر نمک و دارچین می‌توانید از پودر فلفل قرمز، پودر پاپریکا (طرز تهیه پاپریکا)، پودر زنجبیل (طرز تهیه پودر زنجبیل)، هل آسیاب شده، پودر قند (طرز تهیه پودر قند) یا دیگر ادویه‌های دلخواه استفاده کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید برش‌های کدو حلوایی را با یک قاشق روغن زیتون، مقداری نمک و ادویه دلخواه در کاسه مناسبی بریزید و به آرامی هم بزنید تا ورقه‌های کدو حلوایی کاملا مزه‌دار شوند. سپس، این برش‌ها را در سینی بچینید و داخل فر بگذارید.

برای نگهداری چیپس کدو حلوایی باید آن را در ظرف درپوشیده بریزید. توجه داشته باشید، چیپس کدو تنبل با گذشت زمان اندکی نرم می‌شود.

برای استفاده مجدد از چیپس کدو حلوایی، بهتر است مقدار مناسبی از آن را برای چند دقیقه مجددا داخل فر بگذارید تا دوباره برشته شود.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن چیپس کدو حلوایی

در طرز تهیه چیپس کدو حلوایی آیا می‌توانیم کدو را بجوشانیم؟

بله. برای این منظور، ابتدا مقداری آب را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد. سپس، برش‌های نازک کدو حلوایی را داخل آب در حال جوش بریزید و ۲ دقیقه صبر کنید تا این ورقه‌های نازک کمی پخته شوند. سپس، برش‌های کدو حلوایی را از قابلمه خارج کنید و روی دستمال تمیز بچینید تا رطوبت‌شان را از دست بدهند. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

برای خوشرنگ‌تر شدن چیپس کدو حلوایی چه باید کرد؟

برای خوشرنگ‌تر شدن چیپس کدو حلوایی و جلوگیری از تغییر رنگ آن، پیشنهاد می‌کنیم مقدار بسیار کمی آبلیموی تازه را روی برش‌های نازک کدو حلوایی بریزید یا اسپری کنید. سپس، کدوها را مطابق دستور بالا با روش دلخواه برشته کنید.

نظر شما