ورزشهای ممنوع در دوران پریودی
ورزشکردن در روزهای پریود شاید کار نامناسبی به نظر برسد؛ اما واقعیت این است که به تسکین علائم پریود کمک میکند. اما محدودیتهایی وجود دارد که باید به آنها آگاه باشید.
ورزشکردن میتواند منجر به یک سبک زندگی سالم برای بیشتر افراد شود و خصوصاً از جهت تعدیل هورمونها بسیار مهم است. بعضی از ورزشها و تکنیکها میتوانند طی پریود مفید باشند و برخی دیگر نیز در این دوره ممنوع هستند. این مطلب را بخوانید تا اطلاعات خوبی در مورد بایدها و نبایدهای ورزشی در روزهای پریود به دست آورید.
فواید ورزشکردن در زمان قاعدگی
وقتی پریود هستید احتمالاً ورزشکردن آخرین چیزی است که به آن فکر میکنید و بهطورکلی باروهای اشتباه زیادی در مورد ورزش در روزهای پریود وجود دارد. اما در واقع انجام تمرینات سبک ورزشی در روزهای پریود میتواند خیلی از علائمتان را کاهش دهد مثلاً:
. درد
. گرفتگی
. نفخ
. افسردگی
. نوسانات خلقی
. تحریکپذیری عصبی
. خستگی
. تهوع
اینها تنها چند مورد از فواید ورزش در روزهای پریود بودند. بهطورکلی، فیتنس فیزیکی برای سلامتی بسیار مهم است و میتواند ریسک خیلی از مشکلات مثل حمله قلبی، سکته مغزی، آرتریت، پوکیاستخوان و دیابت را کاهش دهد. ورزش لزوماً نباید سنگین و شدید یا هر روزه باشد تا به شما سود برساند. مطالعهای جدید دریافته ورزشکردن میتواند احتمال حداقل ۳۰ بیماری مزمن را کاهش دهد.
طی قاعدگی تغییرات فیزیکی و شیمیایی در بدن رخ میدهد که میتوانید با ورزش آنها را تعدیل کنید. در واقع ورزش میتواند تولید اندورفینها (هورمونهای حال خوب) را افزایش داده و اضطراب و افسردگی و درد را کاهش دهد و حالتان را بهتر کند.
بهترین ورزشها برای روزهای پریود
بهتر است طی روزهای پریود ورزشهایی انجام دهید که میتوانید تحمل کنید، دوستشان دارید و برای بدنتان خوب هستند. برای خیلی از افراد، یکی دو روز اول پریود ممکن است زمان مناسبی برای ورزشکردن نباشد که معمولاً دلیل آن جریان زیاد خونریزی است. طی این مدت شاید احساس کنید در خانه ورزشکردن برایتان راحتتر است. اگر روزهای اول پریودتان سخت است، تغییراتی در تمریناتتان انجام دهید و سخت نگیرید.
پیادهروی: پیادهروی یک ورزش سبک و ساده است که نیاز به تجهیزات یا موقعیت خاصی ندارد. شما میتوانید هر چقدر که دوست دارید یا لازم است پیادهروی کنید و سرعت پیادهرویتان را همانطور که دوست دارید و راحت هستید تنظیم نمایید.
. ورزش هوازی سبک: ورزش در روزهای پریود نباید فشار زیادی به بدنتان وارد کند و باید «سبُک» باشد. فعالیتهای مانند دوی آهسته، دوچرخهسواری، شنا یا هر کار دیگری را سبک و کوتاهمدتتر از زمانهای دیگر انجام دهید.
. تمرینات قدرتی: در روزهای پریود میتوانید تمرینات قدرتی ملایم و ساده انجام دهید و وزنههای سبکتری بردارید. در این روزها سراغ وزنههای سنگین نروید.
. تمرینات کششی و تعادلی سبک: یوگا برای ریلکس کردن عضلات و کاهش درد و گرفتگیهای پریود عالی است. پیلاتس نیز برای کشش عضلات و کاهش گرفتگیها و دردهای پریود خوب است. تایچی ورزش مناسبی برای کاهش تنش و استرس میباشد.
نبایدهای ورزشی در روزهای پریود
ورزشکردن طی پریود نباید فشار زیاد به بدن وارد کند، باعث درد شود یا در فرایندهای نرمال سیکلتان تداخلی ایجاد کند. ورزش طی پریود خوب است؛ اما از یک سری از چیزها باید اجتناب کنید:
. وقتی پریود هستید ورزش شدید یا طولانی برای شما خوب نیست؛ اما به این معنی نیست که ورزش نکنید. مطالعهای دریافته ۶۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط تا زیاد طی پریود باعث التهاب ناشی از ورزش خواهد شد.
. اگر خیلی احساس خستگی، تهوع یا درد و ناراحتی دارید، فعالیت را متوقف کرده و استراحت کنید. اگر این علائم ادامه پیدا کردند، کلاً متوقف شوید. در این زمان باید به بدنتان گوش دهید نه به این جمله که نابرده رنج گنج میسر نمیشود!
بهداشت پریود طی ورزش
بهداشت پریود خیلی مهم است، خصوصاً زمانی که ورزش میکنید. اول اینکه محصولات پریودی را انتخاب کنید که با آنها راحتید. اگر نگران نشت خون حین ورزش هستید از تامپون استفاده کنید. اما اگر عادت به استفاده از تامپون ندارید، حالا که میخواهید ورزش کنید زمان مناسبی برای امتحانکردن تامپون نیست چون اگر درست از آن استفاده نکنید ممکن است دردناک باشد یا دچار استرس و عدم تمرکز شوید.
برای بعضی از خانمها محصولاتی مانند پدهای بهداشتی، کاپ یا دیسک قاعدگی بهتر جواب میدهد. میتوانید از ترکیبی از این محصولات استفاده کنید. باید ببینید برای شما کدام بهتر عمل میکند. همیشه محصولات پریود همراهتان باشد.
بعد از ورزش
. دوش بگیرید
. لباس زیرتان را عوض کنید
. از پد یا تامپون جدید استفاده کنید
. لباس تمیز بپوشید
یادتان باشد حتی اگر در روزهای آخر پریود هستید، حرکت زیاد، پوزیشنهای گوناگون یا کشش بدن میتواند باعث لکهبینی شود و این طبیعی است و میتوانید با محصولات پریود جلوی نشت را بگیرید. اما اگر بین دو پریود، لکهبینیهای بیدلیل دارید باید با پزشک مشورت کنید.
نظر شما