خبر مهم برای سهام عدالتیها | سود سهام عدالت مهرماه واریز میشود؟
در حال حاضر چندین میلیون نفر هیچ سهمی از سهام عدالت دریافت نکردهاند و این موضوع به چالش تبدیل شده است.
در حالی که معاون سازمان خصوصیسازی میگوید دولت امسال هیچ تکلیفی برای اختصاص سهام عدالت به جاماندگان ندارد، در مقابل عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرده تلاش داریم منابع لازم برای ارائه سهام عدالت به جاماندگان را فراهم کنیم.
موضوع واگذاری سهام عدالت به جاماندگان یا به اصطلاح مشمولان جدید چند سالی است که رسانهای شده اما تا کنون به نتیجه نرسیده است. موضوع واگذاری سهام عدالت از دو سال قبل مطرح بود و حتی 4.5 میلیون نفر مشمول از 3 دهک کم درآمد از کمیته امداد و سازمان بهزیستی شناسایی شدند، اما به نتیجه نرسید.
در خصوص آخرین اظهارنظرها در این خصوص، محمود قامت معاون واگذاری سهام و دارایی های سازمان خصوصی سازی به تازگی گفته با وجود این که تکلیف قانونی دولت در دو سال 1401 و 1402 مبنی بر اختصاص سهام عدالت به جاماندگان سه دهک کم درآمد، شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی وجود داشت، اما در نهایت چون سهام با ارزش شرکت های بورسی مرغوب، سودده و آزاد در اختیار دولت نبود، عملا این تکلیف قانونی بدون اجرا ماند. دولت و مجلس در سال 1403 به این نتیجه رسیدند که تکلیفی که قابلیت اجرا ندارد و در بودجه امسال گنجانده نشود؛ بنابراین دولت امسال هیچ تکلیفی برای اختصاص سهام عدالت به جاماندگان ندارد.
در مقابل اما فتحاله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفته این کمیسیون آمادگی خود را برای حل مشکلات مربوط به برگزاری مجامع استانی سهام عدالت و همچنین واگذاری سهام عدالت به جاماندگان برابر اصل 44 قانون اساسی اعلام میکند.
به گفته این نماینده مجلس، شورای عالی اصل 44 قانون اساسی، وظیفه خصوصی سازی و واگذاری شرکتهای بزرگ دولتی را بر عهده دارد، و بر این اساس تلاش داریم تا از این محل بتوانیم، منابع لازم برای ارائه سهام عدالت به جاماندگان را فراهم کنیم. هرچند دو نماینده از مجلس نیز به عنوان ناظر در شورای عالی اصل 44 قانون اساسی حضور دارند اما در 3 تا 4 سال گذشته به دلیل وجود برخی مشکلات موضوع واگذاری بنگاهها و شرکتهای دولتی و وابسته به دولت به درستی اتفاق نیفتاده و موجب شده سهام عدالت جاماندگان هم پیگیری نشود. در حال حاضر چندین میلیون نفر هیچ سهمی از سهام عدالت دریافت نکردهاند و این موضوع به چالش تبدیل شده است.
تعداد خبرهای جعلی مربوط به سهام عدالت در پلتفرمهای پیامرسانی به ویژه تلگرام به طور قابل ملاحظهای افزایش یافته است. این خبرها معمولاً حاوی اطلاعات نادرست در خصوص وضعیت سهام عدالت، پرداختها و فرصتهای ویژه برای فروش یا خرید سهام هستند.
این خبرهای جعلی که معمولاً همراه با لینکهای مشکوک ارائه میشوند، بستر مناسبی برای سوءاستفاده از مردم و هک حساب های بانکی فراهم میکنند.
اخیرً در یکی از نمونه ها نیز از نام خبرگزاری تسنیم برای اعتبار بخشی به این پروژه استفاده شده که این مورد تکذیب میشود.
خبرهای جعلی اغلب دارای ویژگیهای مشترکی هستند که به راحتی میتوانند توسط کاربران تشخیص داده شوند:
لینکهای مشکوک: این خبرها حاوی لینکهایی هستند که کاربران را به وبسایتهای ناآشنا و مشکوک هدایت میکنند.
قالبهای نامتعارف: استفاده از قالبهای گرافیکی و نوشتاری عجیب و غریب که با سبک خبرگزاریهای معتبر تفاوت دارد.
ادعای فرصتهای طلایی: ارائه وعدههای غیر واقعی و جذاب که معمولاً به دنبال کسب اطلاعات شخصی از کاربر است.
هشدار به مخاطبان
مخاطبان از ورود به لینکهای موجود در این خبرهای جعلی اکیداً اجتناب کنند. این لینکهای مشکوک میتوانند به سرقت اطلاعات شخصی، مالی و ایجاد مشکلات امنیتی برای کاربران منجر شوند.
همچنین تاکید می شود که تنها به منابع رسمی و معتبر برای دریافت اطلاعات در مورد سهام عدالت اعتماد کنند.
نظر شما