طرز تهیه کیک یزدی | راز پف دار شدن کیک

طرز تهیه کیک یزدی | راز پف دار شدن کیک

در این مطلب دستور پخت کیک یزدی خانگی با رعایت نکات طلایی برای هرچه خوشمزه تر شدن آن را برای شما آماده کرده ایم.

کیک یزدی یکی از خوشمزه ترین کیک های سنتی ایرانی می باشد. دستور اصلی این کیک محبوب و خوش طعم به شهر باستانی یزد تعلق دارد.

در این مطلب دستور پخت کیک یزدی خانگی با رعایت نکات طلایی برای هرچه خوشمزه تر شدن آن را برای شما آماده کرده ایم. که بی شک با تهیه آن طعم فوق العاده کیک یزدی اصل برایتان تداعی و تکرار خواهد شد. پس با ما همراه شوید و این رسپی را از دست ندهید.

مواد اولیه طرز تهیه کیک یزدی

آرد سفید شیرینی پزی ۱ و ۱/۲ پیمانه

تخم مرغ ۲ عدد

شکر ۲/۳ پیمانه

روغن مایع ۱/۲ پیمانه

ماست(پر چرب) ۲/۳ پیمانه

بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق غذاخوری

گلاب ۳ قاشق غذاخوری

هل آسیاب شده ۱/۲ قاشق غذاخوری

نمک ۱/۴ قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک یزدی

مرحله اول: مخلوط کردن تخم مرغ با هل و شکر

ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. سپس در ظرف مناسبی آن ها را شکسته، شکر و پودر هل را به آن اضافه کنید و با هم زن بزنید. این عمل را تا حدی ادامه دهید که مخلوط کرم رنگ و کش دار شود.

 

مرحله دوم: افزودن ماست، گلاب و روغن

سپس روغن مایع و ماست پر چرب را به مخلوط اضافه کنید. مجددا و برای مدت ۱ دقیقه هم بزنید. گلاب را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

 

مرحله سوم: مخلوط‌کردن مواد خشک

در ظرف جداگانه ای آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کنید. این مخلوط را ۳ بار الک کنید. سپس آن را کم کم به مواد کیک اضافه کنید، تا آرد گوله نشود. اگر گوله شد می توانید کمی با دور کند همزن آن را مخلوط کنید تا یکدست شود. مواد کیک یزدی آماده می باشد.

مرحله چهارم: ریختن مواد در قالب کاپ کیک

قالب مخصوص کیک یزدی ، و یا قالب کاپ کیک معمولی را با استفاده از کره یا روغن خوب چرب کنید. و کمی آرد بپاشید. حالا با مواد کیک داخل هر قالب را پر کنید. دقت کنید که فقط ۲/۳ از فضای هر قالب با مواد پر شود.

باقی فضا را باید برای پف کردن کیک خالی بگذارید. با استفاده از یک چاقو که آن را با روغن چرب کرده اید روی هر کیک را برشی سطحی بدهید. این روش کمک می کند تا روی کیک ها گنبدی شکل شود.

حالا می توانید در صورت تمایل کمی کنجد یا مغز پسته و یا هر دو را روی سطح کیک ها بریزید.

مرحله پنجم: پختن کیک یزدی در فر

قالب ها را درون سینی فر بچینید. و سینی را درون فر که آن را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید. بعد از گذشت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه کیک یزدی ها آماده می باشند.

اگر در نهایت رنگ کیک یزدی ها روشن شد، می توانید برای مدت ۲ دقیقه در حالت گریل قرار دهید. تا سطح کیک ها طلایی و خوش رنگ شوند. کیک یزدی را می توانید همراه با نوشیدنی دلخواهتان نوش جان کرده و لذت ببرید.

رسپی‌های مرتبط با تهیه کیک یزدی

طرز تهیه کیک یزدی در توستر

۳ عدد تخم مرغ و شکر را در یک ‌کاسه بریزید و با همزن هم بزنید تا مخلوط سفید رنگ شود و پف کند. سپس دو سوم پیمانه روغن و دو سوم پیمانه ماست را هم در کاسه بریزید و با قاشق در یک جهت هم بزنید. ۲ قاشق چایخوری بیکینگ پودر، نصف قاشق چایخوری وانیل، پودر هل و مقدار کمی نمک را بریزید و هم بزنید. حالا گلاب را هم بریزید و دوباره مخلوط را هم بزنید. سپس دو پیمانه و نصفی آرد سفید را الک کنید و به خوبی با بقیه‌ی مواد میکس کنید. مایه‌ی کیک را با اسکوپ یا قاشق داخل قالب کاپ‌کیک چرب‌شده بریزید تا تقریبا دو سوم پر شود‌، با چاقو روی کیک‌ها علامت + (به علاوه) درست کنید و روی کیک یزدی، پودر پسته، کنجد یا غنچه‌ی گل رز بریزید. حالا بالا و پایین توستر را با دمای ۲۰۰ روشن کنید و سینی توستر را در طبقه‌ بگذارید و توری توستر را هم در وسط بگذارید. بعد از گرم شدن تستر کیک‌ها را در توستر بگذارید. دمای توستر در ده دقیقه‌ی اول ۲۰۰ درجه، و بعد روی ۱۶۰ درجه گذاشته شود.

 

طرز تهیه‌ی کیک یزدی با شیر

تخم‌مرغ‌ها را داخل کاسه بریزید و با همزن برقی به هم بزنید. اگر همزن برقی ندارید، از همزن دستی با چنگال استفاده کنید و خیلی سریع هم بزنید. سپس روغن، شکر، وانیل، شیر و گلاب را به کاسه اضافه کنید و ۴ الی ۵ دقیقه کامل هم بزنید. سپس آرد را الک کنید و به مواد داخل کاسه اضافه کنید و هم‌بزنید. مخلوط را روی کاغذهای تارت بریزید. می‌توانید برای تزئین از پودر دارچین و یا کنجد استفاده کنید. کاغذهای تارت را روی سینی بچینید و اجازه دهید کیک یزدی حداقل ۳۰ دقیقه با دمای ۱۵۰ الی ۲۰۰ درجه، بپزد. نوش‌جان.

نکات طرز تهیه کیک یزدی:

 - برای داشتن یک کیک یزدی خوشمزه و خوش طعم می توانید در صورت دسترسی، به جای روغن مایع از روغن محلی و سنتی یزد استفاده کنید.

- همچنین می توانید از ماست محلی نیز استفاده کنید. - می توانید درون قالب ها را کاغذ روغنی مخصوص کیک یزدی و یا کاپ کیک قرار دهید. و دیگر نیازی به چرب کردن و آرد پاشی نمی باشد.

نظر شما