دارندگان سهام عدالت بخوانند | سود سهام عدالت چه کسانی شهریور واریز می‌شود؟

دارندگان سهام عدالت بخوانند | سود سهام عدالت چه کسانی شهریور واریز می‌شود؟

در روزهای پایانی فصل تابستان هستیم و هنوز سود سهام عدالت برخلاف وعده‌های متولیان واریز نشده است. ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در این رابطه گفته است که «بر اساس آخرین آمار کماکان هلدینگ خلیج‌فارس و شرکت مپنا در مجموع نزدیک ۳ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت را واریز نکرده‌اند.

گرچه قرار بود مرحله سوم سود سهام عدالت تا خرداد ماه واریز شود اما فصل تابستان نیز رو به اتمام است و خبری از واریز این سود نشده است.

انتهای آذر ماه سال گذشته بود که مرحله اول عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌ها به حساب سهامداران واریز شد، مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه بود؛ سودی که بنابر اعلام سازمان بورس در مرحله دوم دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند.

در این بین به دلیل بدقولی برخی شرکت‌ها، واریز این سود در دو مرحله انجام نشد و به مرحله سوم کشیده شد؛ در این رابطه ۲۸ فروردین ماه مجید عشقی رئیس سازمان اعلام کرد که «مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند. این شرکت‌ها اکثراً با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سودها را جمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم. البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.»

در ادامه و به دلیل عدم واریز مرحله سوم، نهم خرداد ماه سید احسان خاندوزی وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی نیز اعلام کرد که «علیه شرکتهایی که سود سهام عدالت ندادند، اقدام حقوقی صورت می‌گیرد. سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در اسفند سال ۱۴۰۲ واریز شد اما باقیمانده اندک دیگری نیز وجود دارد که سرجمع آن حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است و عمدتاً سه دسته شرکت‌های فولادی، پالایشی و پتروشیمی هنوز به وظایف خود در پرداخت سود عمل نکرده‌اند.»

به گفته او، «سازمان بورس علیه آن دسته از شرکت‌ها که به تعهدات خود عمل نکردند اقدام حقوقی خواهد کرد. زیرا موضوع سهام عدالت احقاق حق سهامداران خرد است. امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم این مساله به نتیجه برسد.»

با این حال در روزهای پایانی فصل تابستان هستیم و هنوز این سود برخلاف وعده‌های متولیان واریز نشده است. ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در این رابطه گفته است که «بر اساس آخرین آمار کماکان هلدینگ خلیج‌فارس و شرکت مپنا در مجموع نزدیک ۳ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت را واریز نکرده‌اند. هلدینگ خلیج‌فارس به سبب طلب سود سهامی که از فجر انرژی خلیج فارس و فجر مبین دارد که آنها هم به سبب مشکلاتی نتوانستند سود را واریز کنند و مپنا هم از وزارت نیرو طلبکار است و به همین سبب این دو مجموعه نتوانسته است سود سهام عدالت را تسویه کند. در مجموع تاکنون برای واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان پول واریز شده است که اگر مبلغ باقی مانده هم به آن اضافه شود حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت خواهد بود.»

گفتنی است، در حالی سهامداران عدالت سود عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ خود را دریافت نکرده‌اند که اکنون بسیاری از همین شرکت‌ها مجامع سال ۱۴۰۲ را هم برگزار کردند.

فرستندگان پیامک‌های جعلی حکم جلب، بازداشت شدند

سرهنگ داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از شناسایی و دستگیری کلاهبرداران اینترنتی که با ترفند پیامک جعلی با عناوین مختلف از جمله حکم جلب، سهام عدالت، هدیه رئیس جمهور و… شهروندان را فریب می‌دادند خبر داد و گفت: متهمان این پرونده حدود ده میلیارد ریال از بیش از ۴۷ نفر کلاهبرداری کرده بودند.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در تشریح این خبر اظهار داشت: در پی مراجعه تعدادی از شهروندان به پلیس فتا پایتخت مبنی بر برداشت غیرمجاز از حسابشان بعد از دریافت پیامک جعلی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

سرهنگ معظمی گودرزی خاطر نشان کرد: در این ترفند عده‌ای از مجرمین سایبری با طراحی و ارسال پیامک حاوی یک لینک آلوده به بدافزار فیشینگ، کاربران را ترغیب به دریافت هدیه ریاست جمهوری و یا ورود به سامانه ثنا و مشاهده‌ی ابلاغیه خود در ازای واریز وجوه اندک می‌کردند که در نهایت به کلاهبرداری از شهروندان ختم می‌شد.

این مقام انتظامی ادامه داد: کارشناسان پلیس فتا پایتخت بلافاصله اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند و با تلاش شبانه روزی و بهره گیری از روش‌های فنی و علمی موفق شدند ردپای مجرمان را شناسایی کرده و به هویت این شیادان دست پیدا کنند.

رئیس پلیس فتا پایتخت افزود: در نهایت پرونده وارد مرحله عملیاتی شده و این مجرمان که دو نفر بودند پس از تشریفات قضائی در یکی از مناطق جنوب تهران در مخفیگاه خود دستگیر و به همراه تجهیزات الکترونیک به پلیس فتا منتقل شدند.

سرهنگ معظمی گودرزی بیان داشت: متهمین پس از انتقال به پلیس فتا ضمن پذیرش بزه انتسابی پرده از چگونگی اقدامات مجرمانه خود برداشتند و به کلاهبرداری از بیش از ۴۷ نفر از شهروندان معترف شدند.

نظر شما