طرز تهیه اسفناج پلو با مرغ و گوشت | این غذا برای درمان سرماخوردگی فوق‌العاده است

طرز تهیه اسفناج پلو با مرغ و گوشت | این غذا برای درمان سرماخوردگی فوق‌العاده است

روش‌های پخت اسفناج پلو به عنوان یکی از انواع پلو مخلوط مثل خیلی از غذاهای ایرانی، بسیار متنوع است و در هر گوشه از ایران از جمله شیراز و شهرهای شمالی ایران، به شکل متفاوتی پخته می‌شود.

روش‌های پخت اسفناج پلو به عنوان یکی از انواع پلو مخلوط مثل خیلی از غذاهای ایرانی، بسیار متنوع است و در هر گوشه از ایران از جمله شیراز و شهرهای شمالی ایران، به شکل متفاوتی پخته می‌شود. معمولا اسفناج پلو به عنوان یک غذای لذیذ با گوشت چرخ کرده و برنج برای شام و ناهار بیشتر هوادار دارد. بنابراین اسفناج پلو به عنوان یک غذای ایرانی با گوشت چرخ کرده را می‌توانید برای برنامه غذایی هفتگی تدارک ببینید. برخی هم اسفناج پلو را با مرغ یا گوشت تکه‌ای می‌پسندند. در این مطلب طرز تهیه اسفناج پلو به چند روش با انواع گوشت و مرغ را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه اسفناج پلو (برای ۴ نفر)

اسفناج: نیم کیلوگرم

گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم

برنج: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

پیاز (برای پیاز داغ): ۱ عدد بزرگ

زعفران (دم کرده غلیظ): ۲ قاشق غذاخوری

سبزی خشک شوید: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)

زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین: به مقدار لازم

روغن و کره: به مقدار کافی

ماست و ترشی: برای سرو اسفناج پلو

مدت زمان آماده‌سازی و استراحت مواد: ۱ ساعت

مدت زمان مورد نیاز برای پخت اسفناج پلو با گوشت چرخ کرده: ۱ ساعت

مراحل طرز تهیه اسفناج پلو با گوشت چرخ کرده

اسفناج پلو با گوشت چرخ کرده یکی از ساده‌ترین انواع برنج‌ مخلوط و قاطی پلوی ایرانی است. در ادامه مراحل طرز تهیه اسفناج پلو را به روش زیر دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

ابتدا برنج را پاک کنید و با مقداری آب ولرم و نمک به مدت ۱ تا ۳ ساعت بخیسانید (بسته به نوع برنج و کهنه یا نو بودن آن). اسفناج‌ها را هم پاک کنید و در یک تشت یا کاسه آب، به مدت ۱۵ دقیقه بخیسانید و از روی آب جمع کنید. اسفناج‌ها را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی خود را از دست بدهند.

مرحله دوم: مایه گوشت چرخ کرده را آماده کنید

برای درست کردن مایه گوشت چرخ کرده، یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. در یک تابه، مقداری روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس پیازها را در روغن یا کره تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند و به سفیدی بزند.

مرحله سوم: مایه اسفناج پلو را درست کنید

به گوشت چرخ کرده بعد از تفت خوردن با پیاز، کمی زردچوبه، فلفل سیاه، پودر دارچین، کمی زعفران دم کرده و نمک اضافه کنید و هم بزنید. درب تابه را بگذارید و شعله را کم کنید تا گوشت کمی بپزد.

سپس اسفناج‌ها را روی تخته آشپزخانه خرد کنید. نیازی به خیلی ریز خرد کردن اسفناج نیست. حالا اسفناج‌ها را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید. دوباره درب تابه را بگذارید تا گوشت با اسفناج بپزد.

مرحله چهارم: برنج را بجوشانید

در این فاصله، یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب کنید و روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد. آبی که برنج را در آن خیسانده‌اید، دور بریزید. سپس برنج را در قابلمه آب در حال جوش بریزید. کمی روغن (در حد ۲ قاشق غذاخوری) و نمک در قابلمه بریزید و ۷ تا ۱۰ دقیقه برنج را بخیسانید تا وقتی که روی دانه برنج نرم و داخل آن کمی سفت باشد. سپس برنج را در آبکش بریزید و شوید خشک را روی برنج بریزید و با هم مخلوط کنید.

مرحله پنجم: برنج و مایه اسفناج را در قابلمه بریزید

قابلمه را با آب سرد خالی بشویید و روی حرارت بگذارید. کف قابلمه را کره یا روغن بریزید و ته دیگ دلخواهتان را قرار دهید. سپس یک لایه از شوید پلو و یک لایه از مایه اسفناج و گوشت چرخ کرده را بریزید. دوباره یک لایه شوید پلو و یک لایه از مایه اسفناج پلو اضافه کنید. لایه‌ها را به همین صورت تکرار کنید تا موادتان تمام شود و لایه آخر، شوید پلو باشد.

مرحله ششم: اسفناج پلو را دم کنید

دور درب قابلمه را دم‌کنی بپیچید و روی آن بگذارید. بعد از ۱ یا ۲ دقیقه که بخار در قابلمه پیچید، شعله را کم کنید یا شعله پخش کن بگذارید. اسفناج پلو با گوشت چرخ کرده به ۴۵ دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد.

مرحله آخر: اسفناج پلو را سرو کنید

بعد از دم کشیدن اسفناج پلو شعله گاز را خاموش کنید. کمی روی اسفناج پلو، زعفران دم کرده و کره یا روغن داغ بریزید. مواد اسفناج پلو را هم بزنید تا مواد به طور یکدست با هم مخلوط شوند. سپس اسفناج پلو را با ماست، انواع سالاد، انواع ترشی و … سرو کنید.

نظر شما