خواص بینظیر یک آجیل خوشمزه
یک دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خواص دانه سویا از منظر طب سنتی را تشریح کرد.
دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان, درباره سویا اظهار داشت: بهدلیل شباهت ظاهری دانه سویا به لوبیا آن را لوبیای روغنی و یا لوبیای چینی نیز مینامند.
بهگفته وی در سرزمین چین بسیار زیاد از آن مصرف میشده و از نظر ترکیبات شیمیایی و ویتامینها و مواد معدنی، دانه رسیده سویا نیز مانند سایر حبوبات دارای مقدار کمی کاروتن است و از نظر ویتامین Bکمپلکس غنی است و دارای مقدار کمی ویتامین C نیز است. در سویا ویتامینهای D و E و K نیز یافت شده است.
تسنیم نوشت: این دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان داشت: مصرف منظم و درازمدت فرآوردههای سویا به میزان محسوسی وضع خون اشخاصی را که مبتلا به کلسترول زیاد هستند اصلاح میکند و در برخی موارد حتی مقداری از آسیبهایی را که بر اثر کلسترول به رگهای خونی وارد شده است رفع و ترمیم میکند، نشانههای علمی دیگری در دست است که سویا در تنظیم سطح انسولین قند خون و فعالیت رودهها برای دفع منظم کمک میکند و برای پیشگیری از انواع سرطان بهخصوص سرطان معده بسیار مؤثر است. سویا مانند تمام گیاهان همخانواده خود برای سلامت کولون و تنظیم تخلیه و دفع بسیار مفید است.
زارعشاهی ادامه داد: این گیاه سرشار از پروتئین و روغن است و بهخاطر وجود ترکیبات شبهاستروژنی میتواند جایگزین مناسبی برای تأمین استروژن در زنان یائسه و همچنین پیشگیری از سرطان سینه در زنان جوان باشد. سویا در رژیم غذایی مردم چین و ژاپن جایگاه مهمی دارد و همین مسئله باعث کاهش بروز سرطان سینه و پروستات و تصلب شرایین بین مردم این کشورها شده و به افزایش حافظه هم کمک میکند.
وی بیان داشت: دانههای لوبیاییشکل سویا بعد از روغنکشی تغییر شکل میدهد و بهاشتباه تفاله نامیده میشود در حالی که دستکمی از دانه کامل آن ندارد. میتوانید سویا را مانند آجیل مصرف کنید و یا میتوان جایگزین بخشی از گوشت مصرفی روزانه خود کرد.
نظر شما