برنج
خوردن برنج مانده در یخچال و باید نباید های آن | اشتباه خطرناک ما ایرانی ها موقع خوردن برنج مانده
برنج پخته ای که در مدت طولانی نگهداری شده باشد خطرات بسیار زیادی برای انسان خواهد داشت که بهتر است از قبل بدانید.

برنج پخته ای که در مدت طولانی نگهداری شده باشد خطرات بسیار زیادی برای انسان خواهد داشت که بهتر است از قبل بدانید.
خوردن برنج مانده در یخچال و باید نباید های آن
برنج یکی از غذاهای اصلی ایرانی ها می باشد که در وعده شام و ناهار با انواع خورش، قیمه، قورمه سبزی، کباب، مرغ و...سرو می شود. برنج را به روش های متنوعی چون بخار پز یا کته، دمپخت، آبکش و...می توانیم بپزیم و مصرف نماییم. یکی از اشتباهات ما در تهیه برنج، این است که بیش از حد برنج می پزیم و هر روز گرم کرده و مصرف می کنیم و نمی دانیم که برنج پختهشده را نباید بیش از یک روز در یخچال نگه داشت و اشتباه بزرگی که اغلب ما ایرانی ها در بحث خوردن برنج مانده داریم، همین بی توجهی به مدت زمانی است که آن در یخچال نگهداری کرده ایم. بررسی ها نشان میدهد که اکثر ما چندین روز برنج پخته شده از قبل را در یخچال نگهداری کرده و به مرور آن را مصرف می کنیم.
در ادامه این بخش علاوه بر این بحث مهم در مورد مصرف برنج پخته، اطلاعات حساس دیگری نیز برایتان عنوان شده است که با جدیت باید به آنها توجه کنید.
چرا باید برنج پخته را زود مصرف کنیم؟
برنج خام حامل هاگهای خفته باکتری باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) است که سموم قوی گوارشی تولید میکند، این هاگها حتی میتوانند در فرایند پخت هم زنده بمانند، هر چه برنج پس از پخت مدت طولانیتری در دمای اتاق نگهداری شود، احتمال رشد باکتریها در آن افزایش مییابد بنابراین برنج را بلافاصله پس از پخت صرف کنید.
برنج پخته را چگونه نگهداری کنیم؟
برنج پختهشده را هرچه سریعتر خنک کنید و ظرف یک یا دو ساعت پس از پخت در یخچال قرار دهید.
برنج پخته را چگونه گرم کنیم؟
هنگام گرم کردن دوباره برنج پختهشده، تمام قسمتهای آن را داغ کنید، دمای 73 درجه سانتیگراد یا بالاتر برای گرم کردن برنج پخته شده مناسب است.
برنج پخته را چه زمانی دور بریزیم؟
برنج پختهشده را بیش از یک روز در یخچال نگه ندارید و هیچگاه آن را بیش از یک بار گرم نکنید.
عوارض خوردن برنج پخته مانده
اگر برنج پختهشدهای که صرف میکنید، حاوی باکتری باسیلوس سرئوس باشد، دچارعوارض خفیفی چون اسهال و تهوع خواهید شد که معمولا حدود 24 ساعت طول می کشد. اگر عوارض و نشانههای مسمومیت احتمالی طولانی شد، به پزشک رجوع کنید.
مضرات برنج مانده
یکی از بدترین عادت های غذایی در خانوادههای ایرانی، مصرف غذای مانده است. مخصوصاً برنج مانده و برنج کهنه از جمله مواد غذایی است که به طور فزایندهای در بین خانوادههای ایرانی مصرف می شود. به طور مثال برای وعده شام مقداری غذا تهیه شده است. سپس مقداری از برنج مانده را برای وعده های دیگر در روز بعد مصرف می شود. حتی برخی از افراد طی ۲ یا ۳ روز برنج مانده می خورند. باید بگویم مضرات برنج مانده بسیار زیاد هستند. همچنین مسمومیت بر اثر برنج مانده نیز بسیار شایع است.
در ابتدا باید بگویم منظور از برنج مانده، برنج پخته شده ای است که برای وعده های بعدی استفاده میشود. باید به این نکته توجه کنید که به هیچ عنوان برنج پخته شده ای را که چندین ساعت از پخت آن میگذرد، نباید مصرف کنید. در برنج مانده به سرعت یک باکتری به نام باسیلوس سرئوس رشد میکند. باید بگویم که این باکتری بسیار خطرناک است. مصرف غذایی که این باکتری در آن وجود دارد، باعث ایجاد اسهال و استفراغ شدید و گرفتگی عضلات می شود.
به طور کلی نگه داشتن غذاها به مدت زیاد اصلاً توصیه نمی شود. مخصوصا اگر برنج مانده باشد. همانطور که مشاهده کردید مسمومیت با برنج مانده بسیار شایع است. تا جایی که میتوانید از برنج کهنه استفاده نکنید. برنجی را که از دو یا سه روز قبل در یخچال مانده است چندین بار گرم نکنید. این کار نه تنها سودی ندارد، بلکه باعث بروز مسمومیت غذایی نیز می شود. مسمومیت غذایی امروزه بسیار شایع شده است. ممکن است به دلایل اقتصادی و یا هزاران دلیل دیگر افراد توانایی مصرف زیاد غذا را نداشته باشند. این میتواند دلیل محکمی برای مصرف برنج مانده و غذای مانده باش.د اما تا جایی که میتوانید غذا را کمتر درست کنید تا مجبور نشوید آن را نگه دارید. امیدواریم این اطلاعات برای شما مفید واقع شده باشد. همچنین این اطلاعات را به سایر دوستان و آشنایان خود برسانید تا از مسمومیت های رایج توسط برنج مانده و غذای مانده مطلع شوند.
نظر شما