سهام عدالت
خبر جدید برای وراث متوفیان دارای سهام عدالت | جزئیات مهم از سهام عدالت
معاون اقتصادی دادستان کل کشور در خصوص آخرین وضعیت وراث متوفیان دارنده سهام عدالت توضیحاتی ارائه داد.
معاون اقتصادی دادستان کل کشور در خصوص آخرین وضعیت وراث متوفیان دارنده سهام عدالت توضیحاتی ارائه داد.
خبر جدید برای وراث متوفیان دارای سهام عدالت
پیمان نوری؛ معاون اقتصادی دادستان کل کشور در خصوص آخرین وضعیت وراث متوفیان دارنده سهام عدالت گفت: به دنبال پیگیری و دستور دادستان کل کشور در خصوص تعیین تکلیف وضعیت وراث متوفیان دارای سهام عدالت از جمله سود تخصیصی به این گروه و نیز تعیین تکلیف بدره (سبد) سهام ایشان، با همکاری مرکز فناوری قوه قضاییه، شرکت سپردهگذاری مرکزی و با نظارت معاونت حقوقی سازمان بورس اوراق بهادار، موضوعی که مدتها مغفول و معوق باقیمانده بود به نتیجه لازم رسید.
وی اظهار کرد: به نحوی که طی مدت کوتاهی وضعیت وراث بیش از یک میلیون متوفی دارنده سهام عدالت تعیین تکلیف شده و الباقی که مطابق مصوبات سال 1399 شورایعالی بورس میبایست وضعیت مالیاتی سهام آنها روشن شود و نیز گروهی از وراث دارنده سهام عدالت که به سامانههای مربوطه برای ثبتنام مراجعه نداشتهاند با هماهنگیهای صورت گرفته، در صورت رفع مشکل این عزیزان از سوی آنها و نیز مراجعه و ثبتنام سیستمی آن دسته از وراث متوفیان دارنده سهام عدالت که تاکنون اقدامی برای ثبتنام در سامانههای مربوطه در این خصوص نداشتهاند، إنشاءالله به سرانجام خواهد رسید.
معاون اقتصادی دادستان کل کشور ادامه داد: وراث متوفیان دارنده سهام عدالت که ثبتنامی از این بابت تا بهحال نداشتهاند میتوانند از طریق آدرس csdiran.ir (شرکت سپردهگذاری مرکزی) از نحوه ثبتنام مطلع شوند.
از سال ۱۳۸۴ تا به امروز حدودا ۳.۷ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت فوت کردهاند. دارایی افراد فوت شده باید به ورثه آنها منتقل شود. در این مقاله به راههای انتقال سهام عدالت متوفی به ورثه خواهیم پرداخت.
مرحله اول انتقال سهام عدالت متوفی به ورثه
در این روش یکی از وراث باید به درگاه یکپارچه ذینفعان سرمایه مراجعه کرده و مطابق با تصویر زیر، کد ملی متوفی، تاریخ تولد متوفی، و تاریخ فوت را وارد کند.
انتقال سهام عدالت فوت شدگان به ورثه
سپس با انتخاب گزینه «استعلام»، برای تشکیل پرونده، نوبت ثبت خواهد شد. همچنین، جهت پیگیری وضعیت پرونده میتوانید گزینه «استعلام وضعیت پرونده» را انتخاب کنید. در صورت تایید پرونده، باید به مرحله دوم بروید.
مرحله دوم انتقال سهام عدالت متوفیان به ورثه
پس از تایید پرونده، با جمعآوری مدارک زیر میتوانید به یکی از شعب کارگزاری فارابی مراجعه فرمایید.
لیست مدارک مورد نیاز جهت انتقال سهام عدالت متوفیان به ورثه:
۱. تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
۲. اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (رسید متقاضی کارت ملی یا گواهی شماره ملی مهر شده توسط سازمان ثبت احوال، میتواند جایگزین کارت ملی باشد)
۳. اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی انحصار وراثت (اگر مادر متوفی طبق گواهی انحصار وراثت، یکی از ورثه باشد؛ در این صورت، همراه داشتن شناسنامه مادر و پدر متوفی الزامی است)
۴. اگر متوفی دارای وصیتنامه رسمی باشد، اخذ و ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیتنامه نیز ضروری است. (باید در گواهی حصر وراثت به وجود وصیتنامه اشاره شده باشد.)
۵. افرادی که پس از تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ فوت شدهاند باید برای انتقال سهام عدالت، مالیات بر ارث پرداخت کنند.
در صورتی که ورثه در سامانه سجام ثبت نام نکردهاند میتوانند از طریق کارگزاری فارابی نسبت به ثبت نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی اقدام کنند. لازم به ذکر است در حال حاضر امکان فروش سهام عدالت وجود نداشته و تنها سود نقدی سالانه سهام عدالت به شماره حساب بانکی ذینفعان واریز می شود.
فرایند آزادسازی سهام عدالت
از تاریخ 10 اردیبهشتماه 1399 فرایند آزادسازی سهام عدالت آغاز شد و به سهامداران فرصت داده شد که – طی بازه زمانی تعیین شده – روش مدیریت سهام عدالت خود را مشخص کنند. طی بازه زمانی مذکور سهامداران میتوانستند یکی از دو روش مدیریت مستقیم یا مدیریت غیرمستقیم سهام عدالت را انتخاب کنند.
سهامدارانی که تمایل داشتند مدیریت سهام عدالت خود را شخصاً به عهده بگیرند، میتوانستند تا تاریخ 29 خردادماه 1399، با مراجعه به سامانه سهام عدالت به نشانی samanese.ir و انتخاب گزینه آزادسازی به روش مستقیم در این سامانه، مدیریت سهام عدالت و اختیار فروش آن را به دست آورند و در صورت تمایل اقدام به نگهداری یا فروش سهام عدالت خود کنند.
اگر سهامداری، تمایلی به آزادسازی مدیریت سهام عدالت خود به روش مستقیم نداشت، روش مدیریت غیرمستقیم سهام عدالت بهصورت پیشفرض برای سهامدار انتخاب میشد. در این روش مدیریت سهام عدالت فرد، توسط شرکتهای سرمایهگذاری استانی صورت میپذیرفت و فرد مدیریتی روی سهام عدالت خود جهت نگهداری یا فروش آن نداشت. با اتمام زمان آزادسازی سهام عدالت، امکان فروش این سهام طی چند مرحله به سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کرده بودند، داده شد.
نظر شما