بازنشستگان
کسر ۲ درصد از حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در این ماه | پرداخت حقوق بازنشستگان از محل یک درصد افزایش مالیات
سازمان تأمین اجتماعی، دو درصد از حقوق ماهیانه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی را کسر کرده است
سازمان تأمین اجتماعی، دو درصد از حقوق ماهیانه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی را کسر کرده است.
برخی از بازنشستگان گفته اند که مبالغی تحت عنوان دو درصد ماده 89 از حقوق اردیبهشت ماه انان کسر شده است.
کسر ۲ درصد از حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در این ماه
پیگیری ها نشان می دهد کسر دو درصد از حقوق ماهیانه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی، برای استفاده آنان و افراد تحت تکفل ایشان از خدمات درمانی این سازمان، براساس ماده 89 قانون تأمین اجتماعی انجام میشود و قانون تأمین اجتماعی به منظور مساعدت به بازنشستگان، سرانه درمان را که در دوران اشتغال و برای شاغلان بیمهپرداز 9 درصد بوده، در دوران بازنشستگی به دو درصد تقلیل داده است.
طبق ماده (89) قانون تأمین اجتماعی، افرادی که به موجب این قانون، بازنشسته یا ازکارافتاده شده یا میشوند، افراد بلافصل خانواده آنها و همچنین افرادی که مستمری بازماندگان دریافت میکنند، با پرداخت دو درصد از مستمری دریافتی از خدمات درمانی برخوردار خواهند شد و مابهالتفاوت مبالغ پرداختی مستمریبگیران به موجب این قانون تا هزینههای واقعی درمان، از طرف سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود.
کسر این مبلغ همانگونه که گفته شد بابت استفاده بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان از خدمات درمانی تأمین اجتماعی است و ارتباطی به هزینه صدور دفترچههای کاغذی ندارد. برخی از بازنشستگان و مستمریبگیران با این تصور که کسر دو درصد سرانه درمان، تنها هزینه چاپ دفترچههای کاغذی است، در پی استقرار سامانه نسخه الکترونیک و حذف دفترچههای کاغذی درمان، تصور میکردند که کسر این مبلغ باید متوقف شود، درحالیکه سرانه درمان ارتباطی به چاپ دفاتر فیزیکی درمان ندارد و براساس نص صریح قانون تأمین اجتماعی از حقوق بازنشستگان کسر و صرف هزینههای درمانی این عزیزان میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داد همسانسازی حقوق بازنشستگان از خردادماه اجرایی میشود
رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: منابع افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده به همسانسازی حقوق بازنشستگان اختصاص خواهد یافت که برآورد میشود حدود ۵۰ همت (هزار میلیارد تومان) باشد و به محض اینکه قانون بودجه در اواخر اردیبهشت ماه ابلاغ شود، احکام آن از خرداد ماه صادر و اجرای آن از ابتدای سال محاسبه میشود.
به گزارش عرشه آنلاین ، داوود منظور در جلسه ارزیابی عملکرد و پاسخگویی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به موضوع رتبه بندی بازنشستگان و مطالبات آنها گفت: رتبه بندی بازنشستگان در ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت و اجرا شد و در دو سال گذشته هر سال حدود ۴۰ همت برای رتبهبندی بازنشستگان هزینه شده است.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با رتبهبندی معلمان و پاداش پایان خدمت کسانی که در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ بازنشسته شده و همچنین موضوع متناسب سازی حقوق و پاداش آنها تا حدودی بلاتکلیف است و در نامه اخیر به وزیر آموزش و پرورش از سوی سازمان برنامه و بودجه، اعلام شد که مرجع تشخیص این موضوع وزارت آموزش و پرورش است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر لزوم ارائه مستندات و تعیین میزان حجم مطالبات معلمان بازنشسته گفت: وزارت آموزش و پرورش باید مطالبات را محاسبه کند و در صورتی که این وزارتخانه مستندات و اطلاعات لازم در رابطه با میزان مطالبات و مبلغ مورد نیاز برای همسانسازی و رتبهبندی را ارائه دهد و اگر میزان مطالبات مشخص شود، سازمان برنامه و بودجه به دنبال تامین منبع اعتبارات آن میروید.
پرداخت حقوق بازنشستگان از محل یک درصد افزایش مالیات
منظور خاطرنشان کرد: موضوع متناسب سازی حقوق، برای همه بازنشستگان است. دولت در لایحه بودجه سال گذشته این پیشبینی را داشت که منابع همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین شود. با این حال آنهایی که از صندوق وابسته به دولت مستمری خود را دریافت میکنند، طبیعتا از سوی دولت تامین مالی میشوند.
وی ادامه داد: منابع افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده به همسانسازی حقوق بازنشستگان اختصاص خواهد یافت که برآورد میشود حدود ۵۰ همت (هزار میلیارد تومان) باشد که در گام اول بنای ما بر این است تا حدود ۴۰ درصد از همسانسازی انجام شود است و به محض اینکه قانون بودجه در اواخر اردیبهشت ماه ابلاغ شود، احکام آن از خرداد ماه صادر و اجرای آن از ابتدای سال محاسبه میشود.
اختصاص یک درصد از اعتبارات شرکتهای دولتی به امور فرهنگی
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اختصاص اعتبارات دستگاهها به امور فرهنگی گفت: بر اساس تبصره ۱۳ قانون برنامه و بودجه برای سال جاری، یک درصد از اعتبارات شرکتهای دولتی به امور فرهنگی اختصاص یافته است.
وی با اشاره به موضوع اختصاص اعتبارات به دستگاهها و شرکتهای دولتی در سال ۱۴۰۲ گفت: برای سال جاری در تبصره ۱۳ قانون بودجه، یک درصد از اعتبارات شرکتهای دولتی به امور فرهنگی اختصاص داده شده است.
وی در ادامه افزود: سازمان برنامه و بودجه اعتبارات مورد نیاز و مخصوص دستگاهها را مشخص می کند و در نحوه استفاده از اعتبارات توسط دستگاهها دخالتی ندارد.
نظر شما