ترفند زیرکانه برای اینکه سه سوت شوری غذا رو از بین ببری | دیگه شور شدن غذا دردسر حساب نمیشه
برخی مواقع رفع شوری غذا کاری دشوار است، پس این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که غذای بی نمک بهتر از غذای شور است، چون به غذای بی نمک به راحتی می توان نمک اضافه کرد. ضمنا مصرف نمک زیاد امکان ابتلا به بیماریهایی چون سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم، فشار خون و … را افزایش می دهد.
یکی از روش های معمول برای رفع شوری غذا، اضافه کردن سیب زمینی به آن است. سیب زمینی را چند تکه کرده، داخل غذا بریزید و پس از پخت غذا، سیب زمینی را از آن خارج کنید.
ترفند از بین بردن شوری غذا
به طور کلی اضافه کردن موادی مانند سیب زمینی، هویج، به، گوجه، سیب، آناناس و ماکارونی از شوری غذا می کاهد.
در برخی غذاها با اضافه کردن مواد اولیه می توانید از شوری غذا کم کنید، مثلا برای املت، تخم مرغ بیشتری بریزید یا برای سوپ ورمیشل.
اگر سبزیجات در حال پخت که مدت زیادی نیست روی حرارت قرار دارند، شور شوند، کافیست آنها را از ظرف خارج کرده و بشویید.
اگر سبزیجات کاملا پخته شده اند می توانید با اضافه کردن کمی خامه، از شوری آن کم کنید.
غذای شور را همراه ترشی سرو و میل کنید.
در برخی غذاها با اضافه کردن چاشنی های اسیدی مانند نوشابه، آب لیمو و سرکه می توان شوری آن را کم کرد.
می توانید با آرد خمیر درست کرده و گلوله های خمیر را داخل غذاهای آبکی بریزید تا شوری آن را بگیرد و پس از نیم ساعت خارج کنید.
اگر غذایتان شور شده آن را گرم سرو کنید تا مزه شوری آن کمتر حس شود.
قاشق نقره در غذای در حال پخت بگذارید تا شوری آن کمتر شود.
برای رفع شوری ترشی ها می توانید به آن کلم، هویج و ذرت اضافه کنید.
در بعضی غذاها می توانید با اضافه کردن میوه هایی مانند سیب و آناناس از شوری غذا کم کنید.
در برخی غذاها با برداشتن آب غذا و اضافه کردن آب، می توان شوری آن را کم کرد.
در غذاهایی مانند سوپ، برای کم کردن شوری کمی آب سوپ را برداشته و به جای آن شیر یا خامه بریرید.
می توانید به سوپ مواد نشاسته ای مانند پاستا یا برنج اضافه کنید.
هم چنین به سوپ می توان کمی شکر اضافه کرد.
اگر خیار شور خیلی شور است می توانید آب آن را ریخته و با آب جوشیده سرد جایگزین کنید، یا قبل از مصرف حدود نیم ساعت در آب قرار دهید.
یکی دیگر از روش های رفع شوری غذا، اضافه کردن نان خشک به آن است. پیش از خمیری شدن، نان را خارج کنید.
در غذاهایی مانند سوپ می توانید برای کم کردن شوری، کناره های نان تازه اضافه کنید.
یک حبه قند را در قاشق قرار دهید، قاشق را طوری در غذا قرار دهید که قند در غذا حل نشود. پس از چند لحظه قاشق و قند را خارج کنید.
اگر خورش قیمه شور شده می توانید یک سیب زمینی را رنده خیلی ریز کرده و به خورش اضافه کنید.
در غذاهایی مانند کوکو البته قبل از پخت، با اضافه کردن سبزیجات می توان از شوری آن کاست.
تکه ای اسفنج بهداشتی از داروخانه خریده و به مدت ۱۰ دقیقه در غذا قرار دهید و سپس خارج کنید.
رفع شوری برنج
اگر برنج به قدر کافی جوش نخورده، سیب زمینی پوست کنده داخل قابلمه بریزید تا شوری برنج را بگیرد.
اگر برنج را آبکش کردید و متوجه شدید سور است، آب روی آن بریزید تا شوری آن کمتر شود.
اگر برنج در حال جوش است، کمی آب آن را برداشته و به جای آن آب جوش بدون نمک بریزید.
اگر نمک خورش را نریخته اید آن را بی نمک یا با نمک کمتر طبخ کنید.
چه کنیم غذایمان شور نشود؟
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، پس :
از نمک دانه درشت استفاده کنید، زیرا با یک حرکت نمکدان، نمک کمتری وارد غذا می شود.
به غذاهایی که زمان پخ بیشتری نیاز دارند در اواخر پخت، نمک و ادویه اضافه کنید.
نمک غذا را به یکباره اضافه نکنید، بلکه در چند مرحله بریزید و قبل از هر مرحله غذا را بچشید.
غذای داغ را نچشید، بگذارید سرد شود تا بهتر متوجه میزان نمک آن شوید.
غذا را با نوک زبان نچشید، زیرا حساسیت کمی دارد.
در غذاهای آبکی مانند خورش ها و سوپ ها، تبخیر آب را در نظر بگیرید و نمک کمتری اضافه کنید.
اگر در غذا از عصاره یا رب و … استفاده می کنید، نمک موجود در آنها را هم در نظر بگیرید.
هنگام اضافه کردن نمک، از محکم بودن در نمکدان مطمئن شوید.
طرف نمک را روی غذا خم نکنید، برای اضافه کردن نمک از قاشق چایخوری استفاده کنید.
برای حفظ سلامتی خود و خانواده تان، سعی کنید در غذاهایتان از نمک کمتری استفاده کنید تا به مرور به غذاهای کم نمک عادت کنید.
رفع تلخی غذا
اگر در غذایتان از لیمو عمانی استفاده می کنید، قبل از اضافه کردن به غذا، آن را خیسانده و پوست و تخمه هایش را جدا کنید.
سعی کنید در اواخر پخت لیمو عمانی را به غذا اضافه کنید، زیرا اگر زیاد در غذا بجوشد مزه تلخی می گیرد.
اضافه کردن کمی نمک و آب لیمو از تلخی غذا کم می کند.
سیب زمینی رنده شده به خورش یا سوپ بزنید.
مقداری زعفران همراه شکر یا قند دم کنید و به خورش اضافه کنید.
اگر پیاز داغتان سوخت، آن را به غذا اضافه کنید تا مزه تلخی نگیرد. مجددا پیاز سرخ کنید.
برای رفع تلخی زیتون، آن را در آب نمک خیسانده و چند بار آب آن را عوض کنید.
برای رفع تلخی بادمجان، آن را پوست کنده برش دهید و ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در ترکیب آب، نمک و آب لیمو بخیسانید.
رفع تلخی آبلیمو
با قرار دادن هویج پوست کنده در آب لیمو تلخی آن گرفته می شود. برای هر ۵ کیلو لیمو یک عدد هویج کافی است.
رفع تندی و ترشی غذا
با اضافه کردن مقداری دیگر از مواد اولیه می توان از تندی و ترشی غذا کم کرد.
برای رفع ترشی و تندی کمی شکر، نبات یا زعفران به غذا اضافه کنید. ضمنh شکر را یک باره اضافه نکنید. در هر مرحله غذا را بچشید و بگذارید شکر در غذا کاملا حل شود.
کمی آبلیمو یا سرکه به غذا اضافه کنید.
اگر شما راهکارهای دیگری برای رفع شوری، تلخی و تندی غذا سراغ دارید، با ما در میان بگذارید.
نظر شما