خواص این خشکبار خوشمزه و پر طرفدار در درمان پوکی استخوان | میخوای همیشه پوستت جوون بمونه روزی ۶ تا از این میوه خشک بخور
خوردن ۵ تا ۶ آلو خشک در روز میتواند توده و تراکم استخوان را حفظ کرده و از ابتلاء به پوکی استخوان جلوگیری کند.
خوردن ۵ تا ۶ آلو خشک در روز میتواند توده و تراکم استخوان را حفظ کرده و از ابتلاء به پوکی استخوان جلوگیری کند.
بر اساس تحقیقات جدید، گنجاندن آلو در رژیم غذایی روزانه ممکن است به سلامت استخوان کمک کند. پوکی استخوان یا از دست دادن توده و تراکم استخوان، به ویژه در افراد بالای ۵۰ سال رخ میدهد که منجر به افزایش خطر شکستگی میشود.
خواص آلو خشک برای استخوان
یک مطالعه جدید از سوی محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان میدهد که خوردن ۵ تا ۶ آلو خشک در روز میتواند توده و تراکم استخوان را حفظ کرده و از ابتلاء به پوکی استخوان جلوگیری کند.
همین محققان در مطالعه دوم دریافتند که از دست دادن سلامت استخوان با فرآیندهای التهابی در بدن مرتبط است و آلو خشک به عنوان ضد التهاب شناخته شده است.
پوکی استخوان وضعیتی است که در آن استخوان های فرد تراکم و جرم خود را از دست میدهند و احتمال شکستگی استخوان ها افزایش مییابد.
نیمی از زنان بالای ۵۰ سال و از هر چهار مرد یک نفر در معرض خطر شکستگی استخوان قرار دارند. از دست دادن توده و تراکم استخوان میتواند در هر سنی رخ دهد. با این حال، پوکی استخوان در میان افراد مسن شایع تر است. پوکی استخوان بیشتر در زنان یائسه رخ میدهد.
استخوان های لگن، مهره های نخاعی و مچ دست شایع ترین محل شکستگی استخوان به دلیل پوکی استخوان هستند، اگرچه ممکن است در هر استخوانی رخ دهند. برای افراد مسن، شکستگی های لگن میتواند بسیار شدید باشد.
دکتر «مری جین سوزا»، سرپرست تیم تحقیق، خاطرنشان کرد: «التهاب ممکن است عامل مهمی برای از دست دادن استخوان پس از یائسگی و یک هدف بالقوه برای درمان های تغذیه ای باشد.»
او گفت: «آخرین تحقیقات ما بزرگترین کارآزمایی را با گروهی متشکل از بیش از ۲۰۰ زن یائسه برای بررسی ارتباط بین آلو خشک و سلامت استخوان نشان میدهد.»
وی در ادامه افزود: «مطالعه ما اولین مطالعه ای است که نشان میدهد مصرف فقط ۵ تا ۶ آلو خشک در روز از کاهش تراکم استخوان در لگن جلوگیری میکند، جایی که بیشترین نگرانی برای مردان و زنان مسن است، زیرا شکستگی های لگن معمولاً منجر به بستری شدن در بیمارستان و کاهش کیفیت زندگی میشود.»
اگرچه لزوماً مشخص نیست که چه چیزی در آلو خشک وجود دارد که این اثر مطلوب را بر سلامت استخوان ها به همراه دارد، اما این میوه کامل حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی مهم برای استخوان ها، از جمله پتاسیم، مس، و ویتامین K است. آلو همچنین حاوی پلی فنول است؛ ترکیباتی بیواکتیوی که به نظر میرسد در تشکیل استخوان نقش دارند.
آلو خشک کاهش وزن را تسهیل می بخشد
می پرسید چرا؟ در پاسخ باید گفت که آلو خشک طعم شیرینی دارد، اما قندهای موجود در آن طبیعی و تصفیه نشده اند و بدن آنها را بسیار راحت تر از قندهای سفید می سوزاند، بنابراین مصرف معقول آلو خشک نه تنها باعث چاقی نمی شود، بلکه به خاطر غنی بودن از فیبرها( 7 گرم فیبر در 100 گرم آلو خشک) به کاهش وزن و لاغری بدن کمک می کند. فیبرها باعث احساس سیری زود هنگام می شوند و از آنجا که دیرهضم هستند و مدت زمان طولانی در معده می مانند احساس گرسنگی را به تأخیر می اندازند.
از این گذشته فیبرها به ویژه به دلیل دفع چربی غذاهای مصرف شده از طریق مدفوع، ذخیره سازی کالری ها را محدودتر می کنند.
توصیه می شود مصرف آلوخشک را در وعده های غذایی خود بگنجانید. البته می توانید در مواقعی که میل شدیدی به خوردن دارید آلو خشک میل کنید.
آلو خشک ملین است
آلو خشک راه حلی طبیعی برای دفع راحت است! میزان فیبر موجود در آن تقریباً معادل بلغور جو دوسر است. در واقع 4 عدد آلو خشک حدوداً 3 گرم فیبر حل شدنی و حل نشدنی در خود دارد.
آلو خشک خاصیت ملینی خود را مدیون فیبرهای حل شدنی است و فیبرهای حل نشدنی موجود در آن باعث سرعت بخشیدن به عبور مواد دفعی از روده می شوند، البته این میوه خشک فوق العاده همچنین دارای دو ملین طبیعی، دی فنیل ایزاتین( diphenylisatine) و سوربیتول( sorbitol) می باشد.
دکتر فرانک سینگر، متخصص تغذیه، توصیه می کند در صورتی که دچار یبوست هستید، هر روز 2 یا 3 عدد آلو خشک را با صبحانه میل کنید. البته می توانید با توجه به عکس العمل مزاجی خود مقدار مصرف خود را تنظیم کنید.
آلو خشک جلوی گرسنگی را می گیرد
این خاصیت آلو خشک از فیبرهای موجود در آن ناشی می شود. آلو خشک دارای فیبر زیادی است: در 100 گرم آلو خشک 7 گرم یا به اندازه بلغور جو دو سر فیبر وجود دارد. در تغذیه وجود فیبر برای از بین بردن اشتها ضروری است.
برای اینکه به میل شدید خود برای خوردن غلبه کنید، آلو خشک را در برخی از غذاهای تان بگنجانید. همچنین می توانید این میوه خشک را به عنوان چاشت میل کنید. دکتر فرانک سینگر، متخصص تغذیه، خاطر نشان می کند اگر دچار یبوست نیستید، از مصرف زیاد آلو خشک در روز بپرهیزید تا دچار اختلالات مربوط به روده نشوید.
آلو خشک از پیری پوست جلوگیری می کند
دکتر سینگر می گوید:« خاصیت و فایده اصلی آلو خشک که ناشناخته نیز مانده است، سرشار بودن این میوه از آنتی اکسیدان هایی است که با ظاهر شدن چین و چروک روی پوست مبارزه می کنند». یک پژوهش آمریکایی در سال 2004 نشان داد در میان میوه ها و سبزیجاتی که قادرند رادیکال های آزاد منشأ پیری پوست را از بین ببرند، آلو خشک رتبه نهم را از نظر غنای آنتی اکسیدانی به خود اختصاص داده است.
دکتر سینگر، متخصص تغذیه، خاطر نشان می کند از سن 30 سالگی، همه می توانند به طور مرتب و روزانه 1 تا 2 عدد آلو خشک مصرف کنند. همچنین می توان با مصرف روزانه 1 یا 2 عدد آلو خشک اقدام به یک دوره درمانی 3 ماهه کرد( حداقل 1 ماه وقفه بین هر دوره لازم است).
آلو خشک ضد فشار خون بالا است
می پرسید چرا؟ به خاطر اینکه آلو خشک سرشار از پتاسیم است و فواید پتاسیم در کاهش فشار خون بالا به اثبات رسیده است . در 100 گرم آلو خشک، 800 میلی گرم پتاسیم وجود دارد.
به این ترتیب آلو خشک یک میوه بسیار غنی از مواد معدنی به حساب می آید. از طرف دیگر، دکتر سینگر تصریح می کند که به طور معمول، پتاسیم و فلاوونوئیدهای آلو خشک از بروز بیماری های قلبی- عروقی پیشگیری می کنند.
گفتنی است مصرف 1 یا 2 عدد آلو خشک در بین غذا یا به عنوان چاشت کافی است. توجه داشته باشید به خاطر اثرات ملینی آلو خشک از زیاده روی در مصرف آن بپرهیزید.
آلو خشک انرژی زاست
آلو خشک سرشار از کربوهیدرات ها است: 100 گرم آلو خشک حاوی 49 گرم کربوهیدرات می باشد، به همین دلیل این میوه خشک انرژی زاست. این کربوهیدرات ها متنوع هستند (گلوکز، فروکتوز و سوربیتول) و به تدریج جذب بدن می شوند و این امر از بالا رفتن قند خون و در پی آن احساس گرسنگی جلوگیری می کند، بنابراین مصرف این میوه خشک برای افرادی که زیاد ورزش می کنند، توصیه می شود.
البته میزان مصرف آلو خشک باید با توجه به فعالیت های بدنی روزانه شما متفاوت باشد؛ در صورتی که تحرک بدنی کمی دارید، 1 یا 2 عدد آلو خشک برای بدن کافی است، اما اگر به گردش های طولانی می روید، بیشتر از این مقدار میل کنید. در صورت مصرف بیش از 3 عدد به تأثیرات ملینی آن نیز توجه داشته باشید.
آلو خشک از آلو تهیه می شود
آلو خشک از آلوهایی تهیه می شود که از نظر سفتی گوشت و میزان قند موجود در آن متفاوت است. آلوی تازه را در مقابل نور خورشید یا در کوره ها خشک می کنند. برخلاف آلوی تازه، آلوی خشک حاوی آب اندکی است و از این رو انرژی (قندها) و مواد مغذی (مواد معدنی و ویتامین ها) آن بیشتر است
نظر شما