بارداری

عوراض پرخوری عصبی در بارداری برای مادر | درمان پرخوری عصبی در بارداری

عوراض پرخوری عصبی در بارداری برای مادر | درمان پرخوری عصبی در بارداری

​بارداری یکی از حساس‌ترین مراحل زندگی یک زن است. تغذیه مادر در این دوران اهمیت زیادی داشته و با سلامت جنین در حال رشد، رابطه مستقیم دارد.

بارداری یکی از حساس‌ترین مراحل زندگی یک زن است. تغذیه مادر در این دوران اهمیت زیادی داشته و با سلامت جنین در حال رشد، رابطه مستقیم دارد.

حال داشتن اختلال خوردن مانند پرخوری عصبی در بارداری یا بی‌اشتهایی عصبی در این دوران ممکن است سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. در این مقاله همراه ما باشید تا از اختلال غذایی پرخوری عصبی در بارداری بیشتر بدانیم و عوارض و درمان آن را بررسی کنیم.

آشنایی با اختلالات غذایی در دوران بارداری

بسیاری از زنان به دلیل استرسی که در این دوران دارند، سعی می‌کنند اختلال غذایی خود را انکار کنند و عوارض آن را با حالت تهوع دوران بارداری اشتباه می‌گیرند.

اما چنین تفکری ممکن است سلامت خود و فرزندشان را به خظر بیندازد. به‌همین دلیل بهتر است خانم‌ها در انتخاب متخصص زنان و زایمان دقت کافی داشته باشند و از پزشک خود بخواهند در این زمینه راهنمایی لازم را کند.

عوراض پرخوری عصبی در بارداری برای مادر

خانم‌هایی که قبل از بارداری از اختلال پرخوری یا کم ‌اشتهایی عصبی رنج می‌برند یا در دوران بارداری به آن مبتلا می‌شوند و برای درمان آن اقدام نمی‌کنند، ممکن است با مشکلات زیر مواجه شوند:

سقط جنین در ۳ ماه اول بارداری

مرده زایی

وضعیت قرارگیری بریچ (breech) یا وارونه کودک هنگام زایمان

فشار خون

افسردگی به دلیل اضافه وزن زیاد

افزایش احتمال سزارین

زایمان زودرس

اختلالات غذایی در دوران بارداری

اختلالات غذایی در دوران بارداری

خطر پرخوری عصبی در بارداری برای نوزاد

ناهنجاری‌های مادرزادی

کمبود وزن نوزاد هنگام تولد

ضعیف بودن نوزاد بعد از تولد

نکته قابل توجه درباره اختلال بولیمیا در دوران بارداری این است که علاوه بر جسم، سلامت روان شما را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین توصیه می‌کنیم اگر به این اختلال مبتلا هستید، با بهترین دکتر مغز و اعصابی که می‌شناسید مشورت کنید.

اگر این اخلال به‌موقع درمان نشود، حتی ممکن است به مادر این حس را القا کند که نمی‌تواند به اندازه کافی از فرزند به دنیا نیامده‌ خود مراقبت کند و حس عذاب وجدان او را به سمت افسردگی هل می‌دهد.

بارداری

سوالات متداول پرخوری عصبی (بولیمیا) در بارداری

پرخوری عصبی (بولیمیا) چگونه بر بارداری تاثیر می‌گذارد؟

شایع‌ترین عوارض پرخوری عصبی در بارداری افزایش خطر تولد نوزاد با وزن پایین و زایمان زودرس است که در نهایت ممکن است باعث ابتلای نوزاد به بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی شود.

آیا می‌توان اختلالات غذایی را در دوران بارداری مدیریت کرد؟

خوشبختانه اگر سریع متوجه این اختلال شوید و از پزشک‌های حرفه‌ای کمک بگیرید، می‌توانید دوران بارداری خوبی را با وجود این اختلال پشت سر بگذارید.

عوارض بیماری پرخوری عصبی(بولیمیا) در بارداری چیست؟

زنان بارداری که به اختلالات غذایی خود در دوران بارداری ادامه می‌دهند، بیشتر محتمل است تا با عوارضی مانند سقط جنین در سه ماهه ابتدایی بارداری، مرده‌زایی و وزن کم نوزاد هنگام تولد روبرو شوند.

دکتر زهرا نائیجی با اشاره به اینکه تجربه دوران بارداری در افراد مختلف، متفاوت است، اظهارکرد: از تورم پاها گرفته تا حالت تهوع‌های صبحگاهی یا کمردردهایی که به دلیل بزرگتر شدن جنین در زنان باردار ایجاد می‌شود، گرچه در برخی اوقات ناراحت کننده ولی تغییراتی طبیعی هستند، نکته اینجاست که باید با نشانه‌ها و دردهای خطرناک را بشناسید و به موقع به پزشک به مراجعه کنید.

زمان مراجعه به پزشک

متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: اگر احساس ناخوشی می‌کنید و به نظر می‌رسد علائمتان به مرور بدتر می‌شوند، سریع‌تر پزشک را در جریان بگذارید ولی به طور کلی خونریزی، درد شکم و درد زیر شکم، تورم دست و صورت، افزایش وزن سریع، درد و انقباضاتی که آرام نمی شود، تاری دید و سر درد، تب، آبریزش و ترشحات از واژن و کاهش حرکات جنین از جمله نشانه‌های خطرناک است که باید فورا با پزشک مطرح کرد.

وی با تاکید بر اینکه دردهای بارداری وجود دارد که باید آن‌ها را به پزشک اطلاع دهید، خاطرنشان کرد: درد ناگهانی، تیز و سست‌کننده‌ای که در سمت راست شکم احساس می‌کنید، می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به التهاب آپاندیس باشد، در میان عوارض بارداری، آپاندیسیت شایع‌ترین علت جراحی اورژانسی طی بارداری است.

متخصص زنان و زایمان دانشگاه ادامه داد: درد آپاندیس معمولا با تب، عدم توانایی برای خوردن و استفراغ همراه است، بنابراین اگر دردی با این نشانه را تجربه کردید فورا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

نظر شما