کودک عجول

ویژگی کودک عجول و هفت ماهه | با کودک عجول چه کنیم؟

ویژگی کودک عجول و هفت ماهه | با کودک عجول چه کنیم؟

محققان تستی ساده روی کودکان انجام دادند و متوجه شدند کودکانی که هفت ماهه به دنیا می آیند عجول تر هستند.

محققان تستی ساده روی کودکان انجام دادند و متوجه شدند کودکانی که هفت ماهه به دنیا می آیند عجول تر هستند.

ویژگی کودکانی که هفت ماهه به دنیا می آیند

تولد نوزادان زود تر از موعد طبیعی یکی از مهم ترین دغدغه ها و نگرانی های زوج ها به ویژه مادران جوانی است که در انتظار تولد فرزندشان به سر می برند.

طبق مطالعه اخیر محققان، می توان با انجام تست کشمش، از موفقیت تحصیلی کودک در سن 8 سالگی آگاه شد.

کودکان شش ماهه چه میزان صبر و طاقت دارند آن ها نسبت به دیگر همسالان خود چه تفاوتی در میزان صبر و طاقت دارند و آیا به دنیا آمدن زودتر از موعد می تواند روی حوصله افراد تاثیر بگذارد یا خیر؟

کودکان شش ماهه

صبر و طاقت کودکانی که زودتر از موعد بدنیا می آیند

طبق مطالعه اخیر محققان، با انجام تست کشمش، مشخص شد

کودکانی که هفت ماهه به دنیا آمدند، عجول تر و دارای مهارت های تمرکزی پایین تر هستند.

تست کشمش بر روی کودکان

محققان دانشگاه وارویک انگلستان تستی را طراحی کرده اند که مبتنی بر مدت صبر و انتظار کودک 20 ماهه در برداشتن کشمش از ظرف مقابلش است.

«دیتر وولک»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:«انجام بازی ساده و پنج دقیقه ایی کشمش می تواند شیوه جدید امیدبخشی برای پیش بینی میزان توجه و کنترل در کودک باشد.»

کودکان عجول

در این مطالعه، محققان داده های مربوط به بیش از 500 کودک به دنیا آمده بعد از گذشت 25 تا 41 هفته از بارداری را جمع آوری و آنالیز کردند و در زمان 20 ماهگی آنها، میزان خودکنترلی آنها را ارزیابی نمودند. نتایج مطالعات نوزادان به دنیا آمده قبل از پایان دوران بارداری با نوزدانی که 39 تا 41 هفته بارداری را به طور کامل سپری کرده بودند، مقایسه شد.

در سن 20 ماهگی ظرف کشمش در مقابل کودک گذاشته شد. بعد از سه بار آموزش، از کودک خواسته شد تا منتظر بماند و هر وقت که گفته شد (بعد از 60 ثانیه) کشمش را از ظرف برداشته و بخورد.

در طول این مطالعه مشخص شد کودکانی که بسیار زودتر از موعد مقرر به دنیا آمده بودند، زودتر از زمان تعیین شده کشمش برداشته و می خوردند. در ادامه پیگیری ها مشخص شد کودکانی که در دوران کودکی نتوانستند مانع از رفتار عجولانه خود در برداشتن کشمش شوند، هفت سال بعد در دوران تحصیل هم نسبت به همسن و سالان خود عملکرد خوبی نداشتند.

در حدود سن 8 سالگی، این کودکان توسط تیمی از روانشناسان و پزشکان با استفاده از سه رتبه بندی رفتاری متفاوت توجه از سوی مادران، روانشناسان و کل تیم تحقیق ارزیابی شدند. موفقیت های علمی آنها در دروسی مانند ریاضی، روخوانی و نگارش از طریق تست های استاندارد ارزشیابی شد.

یافته ها نشان داد هر چقدر فرد زودتر از موعد مقرر بدنیا آمده باشد، قدرت کنترل بازدارندگی اش کمتر است. در نتیجه این دسته از کودکان دارای مهارت های تمرکزی پایین تر و موفقیت های علمی ضعیف در سن 8 سالگی بودند.

کودکان عجول

با کودک عجول چه کنیم؟

همان طور که گفتیم دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود کودکان در انجام کارهای خود عجله کنند. بچه ‌هایی که در انجام تکالیف خود عجله می کنند و نمی توانند با تمرکز و انگیزه کافی پیش بروند، ممکن است دچار استرس و افسردگی شوند. اما راه هایی هم وجود دارد که می توانید به کودک خود کمک کنید تا سرعت انجام کارهای خود را کم کند و با آرامش خاطر به حل مسائل پیرامون بپردازد.

1- به کودک احترام بگذارید

ما باید به کودکان احترام بگذاریم؛ همان طور که برای هر انسان دیگری احترام قائل هستیم. این بدین معناست که باید کاملا به حرف های آن ها  گوش بدهیم، نظرات و سوالات آن ها دریچه ای برای درک دنیای پیرامون آن هاست؛ پس با جان و دل به صحبت های فرزندتان گوش دهید و طوری صحبت کنید که متوجه شوند برای آن ها ارزش قائل هستید و به صحبت هایش اهمیت می دهید. وقت گذاشتن برای صحبت با کودک در مورد عواقب استرس و اهمیت عجله نکردن می تواند به او کمک کند تا از فعالیت ها و وظایف خود لذت ببرد بدون این که احساس خستگی کند و یا در انجام کارها عجله داشته باشد.

2- زمانی را به خود کودک اختصاص بدهید

ما باید به فرزندانمان اعتماد کنیم و به آن ها زمان و فضا بدهیم تا تمام هنرها و فنون را تجربه کنند و به سادگی مسائل را کاوش کنند. اگر این قاشق را روی زمین بیندازم چه اتفاقی می افتد؟ گرفتن دستم زیر این آب چه حسی دارد؟ این اسباب بازی چه مزه ای دارد؟ چگونه می توانم این ماشین را جابجا کنم؟ کودکان همه چیز را از طریق حواس خود یاد می گیرند. ما باید بدون تحمیل انتظارات و دیدگاه ‌های خود، به آن‌ ها اجازه دهیم تا تجربیات جدید کسب کنند و زمانی را برای کشف ایده های جدید و دنبال کردن کنجکاوی ‌های خود داشته باشند.

3- زمان کودک را بیش از حد برنامه ریزی نکنید

کودکان هم خسته می شوند و زمانی که خسته شدند نیاز به استراحت دارند. حتی ممکن است در همین زمان ها به چیزهای جالبی دست پیدا کنند و یا از قدرت تخیل خود استفاده کنند. همچنین باید زمانی را به آن ها اختصاص بدهیم تا بتوانند با کودکان دیگر چه در داخل خانه و چه بیرون از خانه و ترجیحا با کودکان با رده های سنی مختلف بازی کنند؛ چون کودکان هم از یکدیگر یاد می گیرند. بچه ها مهارت های کلیدی زندگی مانند حرف زدن، معاشرت، حل مسئله، خلاقیت و استفاده از تخیل را هنگام بازی یاد می گیرند.

نظر شما