رفع ناعدالتی در حقوق بازنشستگی معلمان و فرهنگیان

رئیس شورای کانون های بازنشستگی وکانون بازنشستگان آموزش و پرورش فارس گفت: تغییرات پی‌درپی شرکت‌های بیمه‌گر در حوزه بیمه‌های درمانی و تکمیلی، دل بسیاری از بازنشستگانی را آزرده کرده که سال‌ها با امید، حق بیمه، پرداخت کرده‌اند.

رفع ناعدالتی در حقوق بازنشستگی معلمان و فرهنگیان
پایگاه خبری تحلیلی عصر همگرایی:

آنها با این تصور که در روزهای سخت بیماری و گرفتاری، دستی برای یاری خواهند داشت، به این مسیر پای گذاشتند. اما امروز، حاصل سال‌ها تلاش‌شان و کسر حقوقشان  برای دارو و درمان و از کار افتادگی، بی‌ثمر مانده و از اندوخته‌هایی که روزی به پشتوانه‌شان دلگرم بودند، سودی نمی‌برند. 

 رستمی آقا جری در گفت و گو با  «خبر جنوب» درخصوص بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان کشوری گفت:درسال جاری مسئولیت اجرای بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان  باشرکت بیمه دانا است که علیرغم همکاری مدیران کانون های بازنشستگی استان فارس با این شرکت، متاسفانه بیمه شدگان ازنحوه ارایه خدمات درمان مطلوب درراستای محدودیت  پذیرش وبستری دربیمارستان های دولتی وخصوصی، آزمایشگاه ها، پاراکلینک ها، تحویل اسناد پزشکی وبارگذاری الکترونیکی درسامانه، پرداخت هزینه های جبران خسارت درمان، تغییر واصلاح اموربیمه گری درسامانه ها، رضایت ندارند. 

وی به  فراز و نشیب های وضعیت بازنشستگان نهاد تعلیم و تربیت و سایر 

باز نشستگان کشوری طرف قرار داد با شرکت های بیمه گر اشاره و بیان کرد: تغییرات مکرر شرکت بیمه‌گر و  جابه جایی‌های زود هنگام بین شرکت‌های بیمه گر، باعث بی‌اعتمادی و سردرگمی در میان بازنشستگان شده است.

وی همچنین به دلایل نارضایتی بازنشستگان آموزش و پرورش از بیمه‌های تکمیلی و شرکت طرف قرار داد اشاره کرد  و گفت : انتخاب این شرکت ها به نظر می رسد که ترکیبی از عوامل ساختاری، اجرایی و اقتصادی است و این نارضایتی‌ها در سال‌های اخیر به‌ویژه با بیمه دانا که هم اکنون بعد از بیمه ملت این مسئولیت را  عهده دار است،  همچنان ادامه دارد. 

رستمی آقاجری در ادامه به دلایل اصلی نارضایتی بازنشستگان، از شرکت های بیمه گر اشاره  و بیان کرد: تعهدات محدود و سقف‌های پایین جزء اولین مشکلات پیش روی بازنشستگان است، یعنی 

  بسیاری از خدمات درمانی مانند آزمایشگاه، ویزیت، دارو، دندانپزشکی، تصویربرداری و تجهیزات پزشکی دارای سقف‌های پرداختی پایین هستند که با هزینه‌های واقعی درمان امروزه همخوانی ندارند. 

  وی افزود در برخی خدمات، سهم پرداختی بیمار (فرانشیز) تا ٢٠ درصد یا بیشتر است که برای بازنشستگان با درآمد ثابت، بار مالی سنگینی ایجاد می‌کند. 

اگرچه برخی خدمات مانند جراحی‌های خاص یا بیماری‌های صعب‌العلاج بدون سقف اعلام شده‌اند، اما در عمل تأیید و پرداخت هزینه‌ها با تأخیر یا محدودیت همراه است.

پراکندگی مراکز طرف قرارداد برای برخی بازنشستگان در مناطق دورافتاده یا شهرستان‌ها به مراکز درمانی طرف قرارداد، مشکلی است که سد راه جمعی از بازنشستگان است.   ثبت درخواست‌ها، دریافت تأییدیه‌ها و پیگیری پرداخت‌ها هم گاهی با تأخیر و سردرگمی همراه است، به‌ویژه برای افراد مسن یا کم‌سواد. البته مشکلات در همین حد نیست و موارد خیلی زیادی است که ناگفته 

می ماند که انتظارمی رود  صندوق بازنشستگی کشوری نسبت به رفع موانع ومشکلات حادث شده درامر خدمات رسانی درمان مطلوب به بازنشستگان اهتمام لازم را بعمل آورند.

به گفته رستمی، بازنشستگان بیش از ٣٠ درصد هزینه سرانه بیمه تکمیلی درمان را از جیبشان پرداخت

 می کنند و سزاوارنیست که دغدغه بهره مند شدن ازنحوه ارایه خدمت درمان داشته باشند. 

 رییس شورای کانون های بازنشستگی فارس در این گفت و گو اظهار امیدواری کرد با محوریت  آقای دکتر سهند زارعی مدیر صندوق بازنشستگی کشوری استان که پیوسته تعامل وتفاهم خوبی بین کانون های بازنشستگی، صندوق واداره پیشکسوتان آموزش وپرورش جهت وفاق به منظور هماهنگی، پیگیری ورفع مشکلات ، بر قرار کرده، قدم های مثبتی در رابطه با مسائل درمان ، بیمه تکمیلی و شرکت های بیمه گر بر داشته شود

رستمی درپاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما که آیا کانون ها وبازنشستگان کشوری از شیوه خدمات دهی صندوق کشوری دربحث معیشت و درمان رضایت دارند، یا خیر، گفت  : در دوره مدیر عاملی آقای دکتر حجت ا...  میرزایی بر سکانداری صندوق  کشوری شاهد فعالیت های امیدوار کننده ای ازجمله اجرای همسان سازی حقوق سال١۴٠۴، پرداخت به موقع کسورات حقوق ماهانه، ارایه بسته های حمایتی، خدماتی، رفاهی، گردشگری، پرداخت تقسیطی مطالبات معوق ٨ ماهه متناسب سازی حقوق سال ١۴٠٣ ، انعقاد تفاهم نامه فیمابین وزارتخانه های تعاون، بهداشت ودرمان وصندوق کشوری جهت بهره مندن شدن بازنشستگان از امکانات درمان بیمارستان هایدولتی به صورت ویژه هستیم که درواقع مایه خرسندی است، اما درفرایند همسان سازی حقوق بازنشستگان درسال های یاد شده یعنی امسال و سال قبل، به جز بازنشستگان وزارتخانه های آموزش وپرورش وبهداشت ودرمان، سایر بازنشستگان دستگاه های اجرایی وهمچنین آندسته ازبازنشستگان وزارت آموزش وپرورش که فاقد رسته های آموزشی وفرهنگی هستند، از افزایش های کمی برخوردارشدند که این مهم نیازمند بازبینی وبازنگری کارشناسانه است. 

  رستمی آقاجری  رئیس کانون بازنشستگان فرهنگی استان فارس در پایان خاطر نشان کرد:اموال منقول وغیر منقول صندوق بازنشستگی کشوری متعلق به بازنشستگان ومیراثی بین نسلی وحق الناس است که به صورت امانت دراختیار صندوق بازنشستگی قرارداده شده که صیانت، نگهداری وتقویت شرکت های زیر مجموعه آن باعلم روز جهت فراهم نمودن سود آوری از دغدغه های غیر قابل انکار ذینفعان از متولیان اصلی درامور بازنشستگان تلقی می شود که مسولان مربوطه باید در حفظ آن کوشا باشند.

نظر شما