خبر خوش معاون وزیر برای فرهنگیان، معلمان و بازنشستگان آموزش و پرورش / بلیت رایگان و نیم بها در عید نوروز

معاون میراث‌فرهنگی کشور تأکید کرد: قیمت بلیت موزه‌ها به هیچ‌وجه افزایش نمی‌یابد و فرهنگیان، معلمان و بازنشستگان آموزش و پرورش با بلیت نیم‌بها از مجموعه‌های میراث‌ فرهنگی بازدید خواهند کرد.

خبر خوش معاون وزیر برای  فرهنگیان، معلمان و بازنشستگان آموزش و پرورش / بلیت رایگان و نیم بها در عید نوروز
پایگاه خبری تحلیلی عصر همگرایی:

 علی دارابی در همایش به استقبال نوروز ۱۴۰۴که در محل سالن فجر وزارت میراث‌ فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، گفت: نوروز و رمضان هر دو عید و هر دو بهار هستند و با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با نوروز، برنامه‌های ویژه‌ای را به این دو مناسبت تدارک دیده‌ایم.

قائم مقام وزیر میراث‌ فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: «عید نوروز» و «ضیافت افطارو سنت‌های وابسته به آن» در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده و افتخار آن به نام ایران است. پاسداشت، ترویج، اشاعه و معرفی این دو رویداد و مناسبت ایرانی ـ جهانی امری است که محتاج مشارکت همه مردم و دستگاه‌های مختلف است. مردمی کردن و مشارکت همه دستگاه‌ها در نوروزگاه‌ها مورد انتظار از همه استان‌هاست، به‌ویژه مشارکت شهرداری‌ها، دهیاری‌ها را در اولویت قرار دهید.

او ادامه داد: برنامه نوروزگاه‌ها در یک‌هزار مکان، موزه‌ها، پایگاه‌های میراث‌ فرهنگی در سراسر کشور برگزار می‌شود، با این حال تقریبا در تمامی اماکن تاریخی، پایگاه‌ها و موزه‌ها ویژه‌ برنامه‌های نوروزی را برگزار خواهیم کرد.

معاون میراث فرهنگی با اشاره به زمان تحویل سال، گفت: ساعت تحویل سال نو با روزهای شهادت امیرالمومنین علی (ع) تقارن دارد و برنامه‌های ویژه برای آن تدارک دیده می‌شود و حرمت و شأن این روزها به صورت کامل رعایت خواهد شد.

او اضافه کرد: پس از ایام و لیالی قدر، برنامه‌های شاد و مفرح به‌ویژه برای تعطیلات عید سعید فطر و ۱۲و ۱۳فروردین در همه نوروزگاه‌ها برگزار می‌شود.

دارابی افزود: تولید محتوا و اقدامات رسانه‌ای برای بازدیدکنندگان، تأکید بر نظافت و پاکیزگی مجموعه‌ها، تکریم و احترام به بازدیدکنندگان از دیگر نکات قابل توجه است که باید در نوروز به خوبی رعایت شود.

قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین به برگزاری بازارچه‌های صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: در بسیاری از اماکن فرهنگی‌تاریخی، نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع‌ دستی برگزار خواهد شد و تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی با معاونت صنایع‌دستی همکاری خواهند کرد.

مصطفی پورعلی، مدیرکل امور پایگاه‌های ملی و جهانی و مسئول برنامه‌های نوروزی معاونت میراث‌فرهنگی نیز در این همایش گفت: یک‌هزار مکان که شامل ۸۰۰موزه و ۲۰۰پایگاه و بنای شاخص تاریخی به‌عنوان مقصدی برای میزبانی از گردشگران نوروزی تعیین شده‌است.

او افزود: با توجه به تقارن نوروز و ماه رمضان، برنامه‌های ویژه‌ای برای این دو مناسبت ملی و دینی تدارک دیده شده‌است که یکی از آن‌ها برنامه «هلال نوروز» است. در عین حال،  برنامه‌های ویژه‌ای را در اماکن مهم مانند تخت‌جمشید، حافظیه و ... تدارک دیدیم و در تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی نیز برنامه‌های نوروزی برگزار خواهد شد.

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی نیز در همایش به استقبال نوروز ۱۴۰۴هم‌زمانی نوروز و رمضان را فرصتی مغتنم برای صنایع دستی دانست و گفت: سال گذشته ۲میلیون گردشگر از کارگاه‌های زنده صنایع‌دستی در نوروز، بازدید کردند که امسال این موضوع بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت.

جلالی ادامه داد: در برگزاری بازارچه صنایع‌دستی در اماکن تاریخی یکی از موضوعاتی که اهمیت دارد، رعایت شأن آن مکان تاریخی و رعایت شئونات ماه مبارک رمضان است، ضمن این‌که نظارت بر قیمت‌گذاری و رعایت آن نیز اهمیت دارد.

معاون صنایع دستی همچنین گفت: روز گذشته با وزیر راه و شهرسازی جلسه داشتیم و قرار شد به دنبال نامه وزیر راه و شهرسازی، بتوانیم غرفه‌های فروش صنایع‌دستی را در ایستگاه‌های قطار و پایانه‌های مسافری داشته‌باشیم.

در ادامه این مراسم، پوستر رسمی برنامه‌های نوروزی ۱۴۰۴با شعار «هلال نوروز» از سوی سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی در محل سالن فجر وزارت میراث‌ فرهنگی رونمایی شد.

با رونمایی از این پوستر و برگزاری این همایش، برنامه‌های نوروزی ۱۴۰۴وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صورت رسمی آغاز شد. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، یک هزار مکان شامل موزه‌ها، اماکن فرهنگی و تاریخی و پایگاه‌های ملی و جهانی برای برگزاری برنامه‌های نوروز ۱۴۰۴آماده شده‌اند.

 

نظر شما