طرز تهیه آش شلغم / خواص باورنکردنی آش شلغم
آش شلغم یکی از آش های محلی جنوب خراسان و البته یکی از آش های پرخاصیت در ایران است که استفاده درمانی و دارویی بسیاری دارد. آش شلغم به دلیل وجود شلغم و پیاز دارای انواع ویتامینهای B و C و A است که در پیشگیری و درمان بیماری های مختلفی از جمله سرماخوردگی، درد مفاصل، تسکین خارش و … بسیار مفید است.
نام غذا: آش شلغم
– مواد لازم:
بلغور گندم: دو پیمانه
شلغم متوسط: سه عدد
آب انار: به مقدار لازم
نمک سالم، زردچوبه و ادویه زیر خاکی: به مقدار لازم
آب سالم: به مقدار لازم
– روش طبخ:
ابتدا بلغور را با مقداری آب، نمک، زردچوبه و ادویه می پزیم.
سپس شلغم شسته و پوست گرفته را خرد کرده و اضافه می کنیم تا خوب بپزد.
در انتها از روی حرارت برداشته و آب انار را اضافه می کنیم.
نظر متخصصین تغذیه:
این غذا حدود ٣٠٪ انرژی مورد نیاز روزانه یک فرد بزرگسال را تأمین می کند.
به دلیل وجود شلغم، منبع خوبی از املاح است.
انار به دلیل داشتن فلاونویید که نوعی آنتی اکسیدان است، در پیشگیری از سرطان سودمند است و احتمال سکته مغزی و حملات قلبی را می کاهد.
از نظر تأمین ویتامین های گروه B نیز غذای خوبی است.
آش شلغم برای سرماخوردگی بسیار مناسب است. در حالی که طعم بی نظیر و دلچسبی دارد، مانند یک داروی قوی اثر می کند. این آش خوشمزه را می توانید با کوفته ریزه تهیه کنید. آش شلغم با گوشت، شکل مجلسی تری دارد و در فصل زمستان برای سرو پیش غذا مناسب است.
آش شلغم شیرازی و آش شلغم قزوین بسیار معروف هستند و در دستور تهیه آن ها از گوشت چرخکرده استفاده می شود. اما شما می توانید گوشت را از مواد حذف کرده، سویا را جایگزین آن کنید. یا بدون اضافه کردن جایگزینی، گوشت را از مواد اولیه آش شلغم حذف کنید. آش شلغم بدون گوشت، همچنان خواص فوق العاده خود را داشته و می تواند برای گیاهخواران انتخاب بسیار مناسبی باشد.
نظر شما