طرز تهیه چیزکیک نارنگی | راز پنهان قنادی‌های معروف

طرز تهیه چیزکیک نارنگی | راز پنهان قنادی‌های معروف

چیز کیک نارنگی از جمله انواع چیز کیک یا کیک پنیر میوه‌ای در قنادی‌های معروف است.

چیز کیک نارنگی از جمله انواع چیز کیک یا کیک پنیر میوه‌ای در قنادی‌های معروف است. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این چیزکیک را با پایه بیسکویت به شما آموزش دهیم.

چیز کیک نارنگی از جمله انواع چیز کیک یا کیک پنیر میوه‌ای در قنادی‌های معروف است. در این مقاله از سرویس آشپزی قصد داریم طرز تهیه چیزکیک نارنگی یخچالی و چیزکیک نارنگی در فر با پایه بیسکویت یا کیک را به همراه فوت و فن‌های این کیک پنیر میوه‌ای به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای لایه زیرین (کراست) چیز کیک نارنگی

بیسکویت (پتی بور، شورت برد یا شکلاتی بدون کرم): ۲۰۰ گرم

کره: ۳ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای لایه میانی یا فیلینگ چیز کیک نارنگی

پنیر خامه‌ای یا ماسکارپونه: ۱ بسته ۴۰۰ گرمی

خامه (فرم گرفته): ۲۰۰ گرم

تخم مرغ: ۲ عدد

نشاسته ذرت: ۲ قاشق سوپ‌خوری

شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای لایه رویی چیز کیک نارنگی

آب نارنگی: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکر: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار

نشاسته ذرت یا پودر ژلاتین: ۱ و نیم قاشق سوپ‌خوری

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت چیزکیک نارنگی در فر: ۳۰ تا ۳۵ دقیقه

مراحل طرز تهیه چیزکیک نارنگی با پایه بیسکویت در فر (روش اول)

نارنگی (خواص نارنگی) با عطر و بوی بی‌نظیر و طعم هیجان‌انگیزش، یکی از بهترین گزینه‌های درست کردن چیزکیک میوه ای است. چیزکیک‌ نارنگی انواع مختلفی دارد و می‌توان آن‌ها را با پایه کیک اسفنجی یا کراست بیسکوییت درست کرد. در ادامه مراحل طرز تهیه چیزکیک نارنگی با پایه بیسکویت در فر را دنبال کنید.

مرحله اول: لایه زیرین یا کراست چیز کیک نارنگی را آماده کنید

در مرحله اول از طرز تهیه چیز کیک نارنگی با پایه بیسکوییت، بیسکویت‌ها را در غذاساز بریزید و پودر کنید. می‌توانید از پاکت زیپ‌دار هم استفاده کنید و با ته لیوان یا گوشتکوب دستی، روی آن‌ها بکوبید تا کاملا نرم شوند.

کره را به روش بن ماری در یک ظرف پیرکس روی بخاری آب کتری یا سماور ذوب کنید و اجازه دهید کمی از دما بیفتد. همچنین می‌توانید از قبل کره را به مدت ۳۰ دقیقه خارج یخچال بگذارید تا نرم شود بعد آن را بن ماری کنید.

مرحله دوم: لایه زیرین را در قالب بریزید

در یک کاسه، پودر بیسکویت را با کره بریزید و به خوبی مخلوط کنید تا کاملا کره به خورد بیسکویت برود. کف یک قالب کمربندی (قالب با قطر ۲۰ سانتی‌متر) یا کاپ‌های مافین را کمی چرب کنید و از مخلوط کراست بیسکویت و کره بریزید و با پشت قاشق محکم فشار دهید تا کاملا لایه زیرین سفت و روی آن صاف شود.

این پودر باید منسجم باشد تا بعد از تمام شدن مراحل طرز تهیه چیز کیک یخچالی از هم نپاشد. سپس قالب را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.

مرحله سوم: لایه میانی یا فیلینگ کیک پنیر را درست کنید

در یک ظرف مناسب، شکر را بریزید و تخم مرغ‌ها را اضافه کنید. مواد را با همزن به مدت ۵ دقیقه بزنید تا وقتی همه مواد یکدست شوند. هر چه تخم مرغ را بیشتر با همزن بزنید، بوی زهم تخم مرغ بیشتر گرفته می‌شود. سپس پنیر، خامه فرم گرفته (طرز تهیه خامه فرم گرفته قنادی) و وانیل  را اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا یک مایه روان داشته باشید.

مرحله چهارم: مواد چیز کیک نارنگی را در قالب بریزید

در این مرحله، آرد و نشاسته را ۲ تا ۳ بار الک کنید تا ناخالصی نداشته باشند. این کار به لطیف شدن بافت چیز کیک کمک می‌کند. آرد و نشاسته را به مواد بالا اضافه کنید و با همزن بزنید تا کاملا یکدست شوند.

سپس قالب را از فر خارج کنید و مواد به دست آمده را روی لایه بیسکوییت بریزید. فر را از ۱۵ دقیقه قبل، روشن و روی دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. قالب را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا چیز کیک نارنگی بپزد.

مرحله پنجم: لایه رویی چیز کیک را درست کنید

در فاصله پخت چیز کیک نارنگی در فر، یک ظرف مناسب را روی حرارت قرار دهید و آب نارنگی، شکر و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید. اگر از ژلاتین استفاده می‌کنید، ژلاتین را به مدت ۱۰ دقیقه با آب ولرم بخیسانید و بعد در ظرف بریزید. مواد را هم بزنید تا دانه‌های شکر حل شوند. اجازه دهید مواد غلیظ شوند و به صورت یک سس دربیایند. شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا مواد سس از دما بیفتند.

مرحله آخر: چیز کیک نارنگی را تزیین و سرو کنید

بعد از اینکه چیزکیک نارنگی آماده شد، آن را از فر بیرون بیاورید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا چیز کیک از داغی بیفتد. سسی را که درست کرده بودید وقتی کمی از دما افتاد، روی آن بریزید.

دوباره چیز کیک نارنگی را در یخچال بگذارید تا سس هم خودش را بگیرد. حداقل ۴ تا ۵ ساعت قالب را در یخچال بگذارید. بعد از اینکه همه مواد خودشان را گرفتند، قالب را باز و چیز کیک نارنگی را در ظرف مناسب سرو کنید.

طرز تهیه چیزکیک نارنگی با پایه بیسکویت و بدون فر (یخچالی) (روش دوم)

در دستور پخت چیزکیک نارنگی هم می‌توان از فر استفاده کرد و هم می‌توانید چیز کیک یخچالی نارنگی را درست کنید که در این صورت نیازی به پخت چیز کیک نیست. این کیک میوه بدون فر را به روش زیر و با موادی که در روش قبل، گفته شد، درست کنید.

مرحله اول: لایه زیرین چیز کیک را آماده کنید

مانند مرحله اول در طرز تهیه چیزکیک نارنگی در فر، در این روش یخچالی هم باید بیسکویت را پودر و با کره مخلوط کنید و در قالب بریزید. قالب را ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.

به اندازه یک قاشق چای‌خوری پوست نارنجی رنگ نارنگی را خیلی ریز رنده کنید و با پنیر خامه‌ای و خامه فرم گرفته قنادی مخلوط کنید و با همزن بزنید. زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها را جدا کنید و شکر را با زرده تخم‌مرغ آنقدر با همزن بزنید تا کرمی رنگ و غلیظ شود.

مرحله دوم: مواد رویی چیز کیک نارنگی را درست کنید

به اندازه ۱ قاشق غذاخوری سر صاف پودر ژلاتین را با ۳ قاشق غذاخوری آب حل کنید، روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید و بن ماری کنید. وقتی ژلاتین‌ها کاملا حل شدند و محلولی شفاف به دست آمد، آن را در کناری بگذارید و اجازه دهید سرد شود. بعد از سرد شدن، محلول ژلاتین را به مخلوط کرمی‌رنگ زرده تخم مرغ و شکر اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مرحله سوم: مواد رویی را روی لایه زیری چیز کیک نارنگی بریزید

در یک ظرف دیگر سفیده تخم‌مرغ را کاملا به هم بزنید. حالا همه مواد را با هم مخلوط کنید و به هم بزنید. می‌توانید از شکلات‌های چیپسی هم در آن استفاده کنید. یا از فیله‌ها و تکه‌های نارنگی. قالب را از یخچال بیرون بیاورید و مایه چیز کیک نارنگی را روی لایه بیسکوییت‌ها بریزید. روی مواد را با پشت قاشق صاف و یکدست کنید و دوباره چیز کیک را به یخچال برگردانید.

مرحله آخر: چیز کیک نارنگی را تزیین و سرو کنید

در مرحله آخر، سس روی چیزکیک را مانند روش قبل آماده کنید و بعد از اینکه چیز کیک خودش را گرفته، روی مایه میانی آن بریزید. بعد از اضافه کردن لایه رویی، دوباره چیزکیک را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. می‌توانید روی چیزکیک نارنگی را با برش‌ها و فیله‌های نارنگی هم تزیین کنید.

روش تهیه چیز کیک نارنگی با پایه کیک چگونه است؟

اینکه از کیک اسفنجی برای پایه چیز کیک نارنگی استفاده می‌کنید یا بیسکویت کاملا سلیقه‌ای است. برای تهیه چیز کیک نارنگی با پایه کیک، ابتدا باید مراحل طرز تهیه کیک ساده اسفنجی را دنبال کنید و کیک را درست کنید. یا اینکه از کیک‌های اسفنجی آماده به عنوان پایه چیز کیک نارنگی استفاده کنید. سپس کیک را به اندازه قالب دلخواهتان برش بزنید و در قالب بگذارید.

در ادامه مواد میانی چیز کیک را روی کیک بریزید و آن را در فر بپزید یا مانند روش دوم، به صورت یخچالی آن را درست کنید. در آخر هم چیز کیک را تزیین کنید. اگر بخواهید پایه کیک را خودتان درست کنید، باید بدانید که این کار کمی وقت‌گیر است ولی خوشمزگی و طعم خاص خودش را دارد.

نکات مهم در طرز تهیه چیز کیک نارنگی در فر و یخچالی

برای لایه زیرین چیز کیک نارنگی می‌توانید از ۱ یا ۲ قاشق پوست نارنگی رنده شده را اضافه کنید. یا اینکه به اندازه ۵۰ گرم از انواع مغزها مثل فندق، گردو، بادام و … را بکوبید و با بیسکویت پودر کنید.

در مورد بیسکویتی که برای لایه زیرین به کار می‌برید باید بگوییم که انواع مختلف بیسکویت را می‌توانید استفاده کنید از ساقه طلایی، پتی‌ بور و شکلاتی گرفته تا بیسکویت شورت برد که بافت بسیار نرمی دارد. انتخاب نوع بیسکویت به سلیقه شما بستگی دارد اما بیسکوییت باید ساده باشد نه کرم‌دار.

اگر قصد دارید روی چیز کیک را با لایه نازکی از نارنگی تزیین کنید، اول اجازه دهید سس یا مارمالاد نارنگی (از مارمالاد نارنگی به جای سس هم می‌توانید استفاده کنید) کمی خودش را بگیرد و بعد فیله‌های نارنگی را روی سس بگذارید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بعد از اضافه کردن سس صبر کنید.

به‌ جای آب نارنگی یا مارمالاد می‌توانید از مربای نارنگی یا کمپوت نارنگی هم استفاده کنید. اگر از کمپوت نارنگی می‌خواهید استفاده کنید، آب آن را جدا کنید و فقط تکه‌های نارنگی را در طرز تهیه چیز کیک نارنگی به کار ببرید.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن چیز کیک با نارنگی

بیسکویت برای چیز کیک چی خوبه؟

برای لایه زیرین چیز کیک با پایه بیسکویت می‌توانید از بیسکویت‌های مختلف مثل پتی بور، ساقه طلایی، اورئو، شورت برد و … استفاده کنید.

چرا چیز کیک نارنگی شل می‌شود؟

برای جلوگیری از شل شدن چیز کیک نارنگی، اندازه مواد را رعایت کنید. همچنین به این نکته دقت کنید که برای اضافه کردن هر لایه از مواد چیز کیک نارنگی، به قالب، باید اجازه دهید لایه زیری خودش را بگیرد و بعد لایه بعدی را اضافه کنید.

نظر شما