طرز تهیه مرغ مجلسی | راز لذیذترین مرغ با این ادویه
اما طرز تهیه مرغ مجلسی شاید نیاز به ادویه و چاشنی های متنوع باشیم تا بتوانیم این خوراک لذیذ را در طعم و مزه های خاص تهیه کنیم. ی
خوراک مرغ از آن دست غذاهای ساده و در عین حال لذیذی است که بسیار محبوب و پرطرفدار است. خوب می دانیم که مرغ را با انواع پلو و به شکل های مختلف کبابی، گریل شده، سرخ شده می توان سرو کرد.
اما طرز تهیه مرغ مجلسی شاید نیاز به ادویه و چاشنی های متنوع باشیم تا بتوانیم این خوراک لذیذ را در طعم و مزه های خاص تهیه کنیم. یکی از راه های مختلف طبخ مرغ، تهیه مرغ ربی است که برای آن می توان از انواع رب مانند رب انار، رب نارنج، رب گوجه فرنگی، رب آلوچه و یا حتی ترکیبی از رب ها استفاده کرد .
در این دستور قصد آموز ش مرغ ربی آلوچه ای را داریم که در بین انواع مرغ های ربی بسیار پر طرفدار است که به راحتی می توان آن را تهیه و در میهمانی ها سرو کرد. خوراک مرغ ربی را هم می توان همراه زرشک پلو و هم با نان به عنوان غذایی سبک در کنار انواع سالاد و ترشی سرو کرد و از خوردنش لذت برد.
طرز تهیه مرغ ربی مجلسی
مرحله اول: تمیز و طعمدار کردن مرغ
مرغ را تمیز کنید و بشویید و با مخلوط نمک ، فلفل و زردچوبه پوست مرغ را ماساژ دهید.
مرحله دوم: سرخکردن در روغن
مرغ را به مدت ۲ - ۴ ساعت داخل یخچال استراحت دهید سپس داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و دو طرف مرغ را در روغن سرخ کنید.
مرحله سوم: تهیهی سس مرغ
پیاز را رنده کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند سپس رب گوجه فرنگی ، رب آلوچه و ۲ لیوان آب به پیاز اضافه و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
مرحله چهارم: اضافهکردن سس به مرغ سرخشده
سس را به مرغ سرخ شده اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید و به مدت ۱ - ۲ ساعت اجازه دهید مرغ بپزد و سس غلیظ شود. هر ۱۵ دقیقه مرغ را کمی جابجا کنید و سس را هم بزنید و روی مرغ بریزید. در اواخر پخت نیز آبلیموی تازه یا آب نارنج را اضافه کنید.
رسپیهای مرتبط با تهیهی مرغ ربی
طرز تهیهی مرغ ربی با هویج و فلفل دلمهای
ابتدا روغن و کره را در قابلمه گرم کنید، سپس رانهای مرغ را روی تابه بگذارید تا دو طرفشان سرخ شوند و به رنگ طلایی در بیایند. در یک تابهی جداگانه دو عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کرده و با روغن تفت دهید؛ در تابه را بگذارید و بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدند، فلفل دلمهای ها را نگینی خرد کنید. فلفل دلمهای ها را به پیازها اضافه کرده و تفت بدهید. سپس هویجی را که حلقهحلقه خرد کردهاید را با نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، زردچوبه و آویشن به مواد داخل تابه اضافه کنید و دوباره تفت بدهید. حالا یک قاشق رب اضافه کنید و رب را با مواد دیگر تفت بدهید. در مرحلهی آخر مرغهایی که سرخ کرده بودید را روی موادی که آمادهکردید بگذارید، به اندازهی نیاز آبجوش بریزید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید خوراک مرغتان بپزد.
طرز تهیهی مرغ ربی رستورانی
برای تهیهی مرغ ربی به روش رستورانی، ابتدا سه عدد پیاز متوسط را رنده کنید و یا در خردکن کاملا خرد کنید. پیازها را تا زمانی که کاراملی شوند با روغن در تابه تفت بدهید و سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید. حواستان باشد که پیازها در این مرحله نباید خیلی سرخ و خشک شوند. حالا دو و نیم قاشق غذاخوری رب اضافه کنید و با پیازها تفت بدهید. فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید، هم بزنید و سپس تابه را از روی حرارت بردارید. یک تابهی جداگانه بردارید و روغن را در آن گرم کنید، حالا مرغهایی را که از قبل پاککرده و با نمک و زردچوبه استراحت دادهاید را؛ تا وقتی که طلایی شوند، سرخ کنید. مرغهای سرخ شده را در سسی که درست کردهاید کاملا بغلطانید و سپس در قابلمه بچینید. مقداری زعفران دمکرده، پودر سیر یا چند حبه سیر تازه، برگ بو و دارچین را به مرغ اضافه کنید. مقداری آب جوش را در باقیماندهی سس بریزید و آنرا از کنارهها به قابلمه اضافه کنید تا سس روی مرغها را کنار نزنید. حرارت را زیاد کنید و وقتی آب جوشید، زیر گاز را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغها بپزند.
نکات کلیدی تهیه مرغ ربی مجلسی
-اگر دوست دارید طعم مرغ ملس باشد کمی شکر در اواخر پخت به آب مرغ اضافه کنید.
-افزودن ادویه هایی مثل دارچین، کمی پودر سیر و گرد لیمو طعم مرغ را بهتر می کند. در صورت تمایل مقدار کمی از این مواد به مرغ بیافزایید.
-دقتکنید که مرغها را بیش از حد سرخ نکنید، زیرا بیش از حد سرخ کردن مرغ باعث خشکی مرغ میشود و سس کامل به خورد مرغ نمیرود.
-برای دورچین مرغ میتوانید از سیبزمینی سرخکرده، فلفل دلمهای، گوجه و آلوی پختهشده یا لیموترش استفاده کنید.
نظر شما