طرز تهیه قهوه ترک روی گاز | فوتوفن تهیه قهوه
قهوه ترک به خاطر عطر قوی که دارد بسیار معروف است به همین خاطر هم در روش سنتی قهوه ترک با شیر تهیه نمی شود. اما اگر شیر به آن بیافزایید طعم آن ملایم تر می شود ولی با این کار کف روی آن کمتر خواهد بود.
قهوه ترک به روش خاصی از آماده سازی و دم کردن قهوه گفته میشود که در سراسر خاورمیانه مرسوم است. در این روش از دانه های قهوه آسیاب شده استفاده می شود که به قدری ریز و یکدست هستند که ممکن است با پودر کاکائو به اشتباه گرفته شوند.
قهوه ترک به خاطر عطر قوی که دارد بسیار معروف است به همین خاطر هم در روش سنتی قهوه ترک با شیر تهیه نمی شود. اما اگر شیر به آن بیافزایید طعم آن ملایم تر می شود ولی با این کار کف روی آن کمتر خواهد بود.
مواد اولیه طرز تهیه قهوه ترک
قهوه ۴ قاشق چایخوری
آب سرد ۲ فنجان قهوه ترک
شکر به میزان دلخواه
قهوه ترک در ۴ نوع سرو میشود: قهوه ساده بدون شکر، قهوه با نصف قاشق چایخوری شکر، قهوه با یک قاشق چایخوری شکر و قهوه با شکر بسیار زیاد (یعنی سه یا چهار قاشق چایخوری شکر). این مقدار برای یک فنجان قهوه است.
برای تهیه بهترین نوع قهوه ترک باید ۲ قاشق چایخوری پودر قهوه را با ۱ فنجان آب بسیار سرد مخلوط کنید (با آب سرد کف خامه ای خوبی روی قهوه ایجاد میشود). اگر تمایل دارید که شکر هم اضافه کنید باید از پودر شکر یا شکرهایی که زود حل میشوند استفاده نمایید.
طرز تهیه قهوه ترک خانگی
مرحله اول: اضافه کردن پودر قهوه
طرز تهیه قهوه ترک روی گاز این است که ابتدا پودر قهوه، آب سرد و شکر (در صورت تمایل) را داخل قهوه جوش بریزید. سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید. به آرامی با قاشق مواد را مخلوط کنید. پس از اینکه مواد خوب مخلوط شدند، قاشق را خارج کنید و منتظر بمانید تا قهوه به جوش بیاید.
مرحله دوم: جوش آمدن قهوه
وقتی قهوه شروع به جوشیدن و بالا آمدن کرد بلافاصله آن را از روی حرارت بردارید. اگر قهوه بجوشد، دیگر کف خامه ای روی آن نخواهید داشت. کف خامه را در فنجان قهوه تان خالی نمایید و قهوه را به مدت ۱۰ ثانیه یا تا زمانی که دوباره به جوش بیاید مجدداً روی حرارت بگذارید. سپس قهوه را درون فنجان بریزید و سرو کنید.
طرز تهیه خامه قهوه ترک : برای تهیه قهوه ترک با خامه چند نکته را باید رعایت نمایید: -از قهوه تازه استفاده کنید. اگر قهوه شما تازه نیست خامه نخواهد داشت. برای اینکه قهوه را تازه نگه دارید کافیست آن را در ظرف در بسته و محفوظ از هوا در یخچال نگاه دارید. -هیچوقت برای تهیه قهوه از آب گرم یا داغ استفاده نکنید. -هنگام مخلوط کردن آب و قهوه ( و شکر) با ملایمت آن ها را بهم بزنید. هرگز آن ها را سریع میکس نکنید.
رسپی های مرتبط با طرز تهیه قهوه ترک
طرز تهیه قهوه ترک با شیر
برای طرز تهیه قهوه ترک با شیر ابتدا شیر سرد ، شکر و قهوه را داخل قهوه جوش ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس قهوه جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا قهوه کف کند. حالا قهوه را داخل فنجان مناسب ریخته و سرو کنید.
طرز تهیه قهوه ترک بر روی گاز
برای طرز تهیه قهوه ترک بر روی گاز ابتدا پودر قهوه را درون قوری ریخته و پس از گذاشتن قوری بر روی گاز آن را بر هم بزنید. سپس زمانی که به جوش آمد آن را از روی گاز برداشته و اجازه دهید تا سرد شود. حالا قهوه را نوش جان کنید.
طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش موکاپات
برای طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش موکاپات ابتدا محفظه زیرین موکاپات را پر آب نمایید. سپس قهوه را به سبد فیلتر اضافه کنید. حالا سبد فیلتر را روی محفظه پایینی قرار داده و پیچ کنید. ظرف موکاپات را بر روی شعله ی گاز قرار داده و اجازه دهید تا قهوه دم بکشد.
طرز تهیه قهوه ترک با دستگاه
برای طرز تهیه قهوه ترک با دستگاه ابتدا نیاز است که مخزن دستگاه را پر از آب نمایید. حالا پودر آسیاب شده قهوه را به دستگاه اضافه نموده و اجازه دهید تا قهوه حاضر شود.
نکته های کلیدی تهیه قهوه ترک:
- سرو قهوه ترک نیز آداب سنتی و مخصوص به خود را دارد. قهوه ترک معمولا با یک لیوان آب سرد سرو می شود. آب سرد را قبل از نوشیدن قهوه مصرف می کنند تا طعم دهان تازه شده و مزه قهوه قوی تر حس شود.
میتوانید یک گلبرگ گل رز یا برشی نازک از سیب روی آب قرار دهید تا آب عطری ملایم داشته باشد. همچنین معمول است چیزی شیرین مانند شکلات یا راحت الحلقوم (Turkish delight) یا هر چیز شیرین دیگری در کنار قهوه صرف شود.
- میتوانید برای داشتن قهوه ای با طعم قوی تر قهوه را پس از به جوش آمدن از روی حرارت بردارید و پس از چند ثانیه مجدد روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. این عمل را سه بار تکرار کنید تا طعم قوی تری داشته باشید.
- شکر را حتما در ابتدا و حین آماده سازی به قهوه و آب اضافه نمایید نه هنگام خوردن آن.
-ظرف ایده آل برای تهیه قهوه ترک ibrik یا cezve است که از مس ساخته شده و برای جلوگیری از سوختن دست، دسته بلندی دارد. اما اگر امکان تهیه آن را ندارید میتوانید از شیرجوش هم استفاده نمایید.
-اگر دوست دارید قهوه ترک شکلاتی هم تست کنید میتوانید آن را با روش قهوه موکا تهیه کنید. فقط به جای اسپرسو از قهوه ترک استفاده کنید.
- حجم فنجان این نوع قهوه حدود یک سوم پیمانه استاندارد است. پس با ۱پیمانه آب و ۶ قاشق چایخوری پودر قهوه میتوانید سه فنجان قهوه تهیه کنید.
نظر شما