طرز تهیه تارت گلابی | این شیرینی فرانسوی خوشمزه رو از دست نده

طرز تهیه تارت گلابی | این شیرینی فرانسوی خوشمزه رو از دست نده

در طرز تهیه تارت گلابی از مواد متنوعی مانند گلابی، تخم مرغ، ماست و کره استفاده می‌شود و به همین دلیل می‌توانید یک تکه از آن را در پک تغذیه مدرسه دانش آموزان قرار دهید.

تارت گلابی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع تارت میوه ای در لیست شیرینی‌های فرانسوی است که با استفاده از گلابی تازه یا کمپوت گلابی درست می‌شود. این دسر فرانسوی شیک و جذاب را می‌توانید به صورت ساده یا در ترکیب با پودر بادام تهیه کرده و در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها سرو کنید. تارت گلابی به واسطه طعم عالی و خواص بی‌نظیری که دارد می‌تواند یک گزینه مناسب برای میان وعده مدرسه و زنگ تفریح بچه‌ها باشد. با ما در این مقاله همراه باشید تا طرز تهیه تارت گلابی فرانسوی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه تارت گلابی (برای ۴ نفر)

شکر (دانه ریز) : ۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار

کره: ۱۵۰ گرم

کمپوت گلابی یا گلابی خرد شده: به مقدار لازم

آرد قنادی: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

ماست: ۳ قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۱ عدد

بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری

پودر یا عصاره وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

خامه یا بستنی وانیلی: برای سرو تارت گلابی

زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه تارت گلابی: ۱ ساعت

زمان لازم برای تهیه تارت گلابی فرانسوی: ۳۰ دقیقه

میزان کالری موجود در هر ۱۰۰ گرم تارت گلابی ساده: ۳۷۲ کیلوکالری

مراحل طرز تهیه تارت گلابی فرانسوی

مراحل طرز تهیه تارت گلابی را دنبال کرده و این دسر فرانسوی خوشمزه را برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها یا برای میان وعده مدرسه و زنگ تفریح بچه‌ها آماده کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

قبل از شروع مراحل طرز تهیه تارت گلابی، فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا کاملا گرم شود. سپس، آرد را ۲ مرتبه الک کنید تا خمیر تارت شما نهایتا از لطافت و نرمی بیش‌تری برخوردار شود. آرد الک شده را کنار بگذارید تا بعدا خمیر تارت گلابی خانگی را با استفاده از آن درست کنید.

در ظرف دیگری، نصف لیوان شکر دانه ریز را با بیکینگ پودر به خوبی ترکیب کنید و کنار بگذارید. در صورت تمایل، به جای شکر دانه ریز می‌توانید از پودر قند (طرز تهیه پودر قند) استفاده کنید.

مرحله دوم: خمیر تارت گلابی را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه تارت گلابی کلاسیک، ۱۰۰ گرم کره سرد و یخچالی را برش بزنید و به مکعب‌های کوچک تقسیم کنید. سپس، قطعات کره را به آرد الک شده اضافه کنید و با سر انگشتان‌تان ورز دهید. این ترکیب باید به ماده‌ای مشابه خرده نان تبدیل شود.

مرحله سوم: باقی مواد تارت را اضافه کنید

حالا، مخلوط نصف لیوان شکر دانه ریز و بیکینگ پودر و همچنین، وانیل، تخم مرغ و ماست سرد و یخچالی را به ترکیب آرد و کره اضافه کنید. این مواد را نیز باید با نوک انگشتان خود ورز دهید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند. توجه داشته باشید، اصلا نباید خمیر تارت میوه را چنگ بزنید.

مرحله چهارم: خمیر تارت را استراحت دهید

در این مرحله از طرز تهیه تارت میوه گلابی، خمیر را در کیسه فریزر بگذارید و داخل یخچال قرار دهید تا حداقل برای ۱۵ دقیقه استراحت کند و اصطلاحا خودش را بگیرد.

مرحله پنجم: خمیر تارت گلابی را باز کنید

پس از گذشت این مدت، سطح کارتان را آردپاشی کنید. سپس، خمیر تارت گلابی را از یخچال بیرون بیاورید و با کمک وردنه به گونه‌ای باز کنید که ضخامت آن حدود ۲.۵ سانتی‌متر باشد.

مرحله ششم: خمیر تارت گلابی را در قالب قرار دهید

حالا، قالب مناسبی (ترجیحا قالب ۲۰ سانتی‌متری با لبه‌های شیاردار) را بردارید و کف و دیواره‌های آن را با مقداری روغن مایع یا کره کاملا چرب کنید. سپس، قالب را آردپاشی کنید و خمیر باز شده را در داخل قالب پهن کنید. خمیر تارت باید تمامی سطوح داخلی قالب (کف و دیواره) را پوشش دهد. خمیر را با انگشت به دیواره‌های قالب فشار دهید تا کاملا بچسبد. بخش‌های اضافی خمیر که از لبه قالب بیرون زده است را جدا کنید.

مرحله هفتم: محتویات داخل تارت گلابی را آماده کنید

در این مرحله گلابی‌ها را پوست بگیرید و به صورت عمودی برش بزنید. بخش‌های سفت داخلی و هسته‌های میوه را جدا کنید. سپس، برش‌های نازک گلابی را در قالب، روی خمیر تارت بچینید و یک لیوان شکر باقی‌مانده را روی گلابی‌ها بپاشید.

حالا، ۵۰ گرم کره را ذوب کنید و روی گلابی‌ها بریزید. با کمک فرچه آشپزی، سطح برش‌های گلابی را کاملا به کره ذوب شده آغشته کنید. در این مرحله، به جای گلابی تازه می‌توانید از کمپوت گلابی (طرز تهیه کمپوت گلابی) استفاده کنید.

مرحله هشتم: تارت گلابی را در فر بپزید

تا الان مطمئنا فر شما کاملا گرم شده است. بنابراین، وقت آن است که قالب تارت را در طبقه میانی فر قرار دهید و حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه صبر کنید تا گلابی‌ها بپزند و اطراف و لبه‌های خمیر طلایی شود. پس از اطمینان از آماده شدن تارت گلابی، بهتر است چند دقیقه فر را روی حالت گریل تنظیم کنید تا روی تارت نیز طلایی و خوش آب و رنگ شود.

مرحله آخر: تارت گلابی خوشمزه را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، فر را خاموش کرده و تارت گلابی ساده را از فر خارج کنید. این شیرینی فرانسوی جذاب را کنار بگذارید تا خنک شود. سپس، پای گلابی را برش بزنید و بسته به ذائقه، به تنهایی یا با بستنی وانیلی (طرز تهیه بستنی وانیلی) یا خامه فرم گرفته سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه تارت گلابی

در برخی از رسپی‌ها، برای تهیه خمیر تارت گلابی تنها از زرده تخم مرغ استفاده می‌شود.

در هنگام تهیه تارت گلابی به جای ماست می‌توانید از شیر یا آب سرد استفاده کنید.

در طرز تهیه پای گلابی، اگر می‌خواهید سطح شیرینی فرانسوی شما درخشنده باشد می‌توانید از یک گلیز براق (ژله با قابلیت پخش شوندگی بالا) استفاده کنید. در این صورت، پس از اضافه کردن ماده ژلاتینی باید تارت را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا ژله خودش را بگیرد.

علاوه بر آن‌چه در نکته بالا گفتیم، برای براق کردن سطح تارت گلابی می‌توانید از مقداری شهد یا عسل گرم شده استفاده کنید. در این صورت، کافی است عسل را کمی گرم کنید و با فرچه آشپزی روی گلابی‌ها بمالید.

اگر احساس می‌کنید گلابی‌های تازه خیلی سفت هستند، پیشنهاد می‌کنیم ابتدا آن‌ها را در محلول آب و شکر نیم‌پز کنید.

در صورت تمایل، قبل از چیدن برش‌های گلابی می‌توانید مقداری کرم تارت (پاتیسیر) را تهیه کنید و روی خمیر بریزید و سپس، گلابی‌ها را قرار دهید.

در صورت تمایل، می‌توانید خمیر تارت میوه را از یک روز قبل آماده کنید و داخل یک کیسه در یخچال بگذارید.

برای تهیه انواع تارت میوه از جمله، تارت گلابی می‌توانید از قالب‌های یک نفره (تارتلت) استفاده کنید.

 

نظر شما