طرز تهیه کوکوی گیلانی | طعم اصیل با گردو و رب انار

در این مقاله آموزش طرز تهیه آغوز کوکو یا همان کوکو گیلانی با گردو و رب انار به عنوان یک غذای گیلانی سنتی را برای شما آماده کرده‌ایم.

طرز تهیه کوکوی گیلانی | طعم اصیل با گردو و رب انار

آغوز کوکو یک کوکوی خوشمزه با گردو و رب انار است. این رسپی کوکوی ساده اصالتا شمالی است و در شهرهای مختلف استان‌های گیلان و مازندران با دستورات متفاوتی تهیه می‌شود.

آغوز کوکو یک کوکوی خوشمزه با گردو و رب انار است. این رسپی کوکوی ساده اصالتا شمالی است و در شهرهای مختلف استان‌های گیلان و مازندران با دستورات متفاوتی تهیه می‌شود. در این مقاله آموزش طرز تهیه آغوز کوکو یا همان کوکو گیلانی با گردو و رب انار به عنوان یک غذای گیلانی سنتی را برای شما آماده کرده‌ایم.

مواد لازم برای تهیه کوکو گردو با رب انار (آغوز کوکو) (برای ۴ تا ۵ نفر)

مغز گردو: ۲۵۰ گرم

پیاز: ۱ عدد متوسط

تخم مرغ: ۲ عدد متوسط

جعفری، چوچاق، وارنبو (سبزیجات محلی شمالی): ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

رب انار (ملس): ۲ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه

روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت کوکو آغوز: ۲۰ دقیقه

مراحل طرز تهیه آغوز کوکو شمالی با سس مخصوص

 

رای درست کردن آغوز کوکو ابتدا باید کوکو را آماده کنید و بعد آن را در سس مخصوصی که با رب انار و رب گوجه تهیه می‌شود، غوطه‌ور کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه کوکو گردو با رب انار را دنبال کنید.

مرحله اول؛ مغز گردو را پودر کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه آغوز کوکو باید گردو را در غذاساز یا دستگاه مولینکس بریزید و خوب میکس کنید تا روغن آن خارج شود.

مرحله دوم؛ پیاز را خرد کنید

در این مرحله پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به گردوهای میکس شده اضافه کنید.

مرحله سوم؛ مواد کوکو آغوز را ترکیب کنید

در این مرحله از طرز پخت کوکو گردو گیلان با سس انار مخصوص باید سبزیجات ریز و ساطوری خرد شده، نمک، فلفل سیاه و تخم مرغ‌ها را به ترکیب پیاز و گردو اضافه کنید. سپس مواد را با چنگال هم بزنید. بعد از ترکیب شدن مواد باید مایه کوکو را در دمای آشپزخانه بگذارید و به سراغ درست کردن سس بروید.

مرحله چهارم؛ سس کوکو را آماده کنید

برای تهیه سس کوکو گردو باید مقداری روغن سرخ کردنی در ماهیتابه بریزید. سپس رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید. حدود ۵ تا ۷ دقیقه زمان دهید تا رب‌ها به خوبی روی شعله ملایم گاز سرخ شوند، سپس مقداری آب جوش، نمک و فلفل سیاه به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید سس غلیظ شود.

مرحله پنجم؛ کوکو آغوز را در روغن سرخ کنید

کوکوی گردو بافت چسبنده‌ای دارد و از همین رو برای سرخ کردن آن باید از روغن زیادی استفاده کنید تا خمیر نشود. برای تهیه این کوکو ابتدا باید مقداری روغن سرخ کردنی در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس می‌توانید دستانتان را خیس کنید و از مایه کوکو بردارید و مثل کوکوهای دیگر در دست خود شکل دهید یا اینکه مقداری از مایه کوکو را با قاشق بردارید و در روغن داغ بریزید.

سپس با پشت قاشق کوکو را پهن کنید. این کوکو باید در اندازه کوچک تهیه و به خوبی در روغن سرخ شود. زمانی که یک سمت کوکو سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. بعد از سرخ شدن کوکوها می‌توانید آن‌ها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه کوکو خارج شود.

مرحله ششم؛ آغوز کوکو را با سس مخصوص سرو کنید

بعد از سرخ کردن کوکو گردو، زمانی که سس به غلظت مناسب رسید، باید کوکوها را در سس مخصوص قرار دهید. اجازه دهید کوکوها برای چند دقیقه در سس بجوشند. سپس شعله گاز را خاموش کنید و کوکو آغوز را سرو کنید. از طعم این غذای بی‌نظیر با نان یا برنج در کنار سبزی خوردن لذت ببرید.

نظر شما